monia77w1 15.10.2008 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2008 Arcobaleno, jak tam narożnik, dojechał już? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szyszunia6 16.10.2008 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2008 hej Marta!i ja trafilam tu z innego forum:)Twoj dom jest piekny, idealnie trafia w moj gust.My jestesmy dopiero na etapie szukania dzialki i projektu, ale wnetrza mam juz zaplanowane(i nie ukrywam czesc na pewno skopiuje od Ciebie:P) A naroznik jest IDEALNY:) Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oliwka2007 17.10.2008 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2008 http://img515.imageshack.us/img515/3252/img0080xf4.jpg Co to za firanka, wygląda ciekawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ruskowa 22.10.2008 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2008 Ja mam pytanie odnośnie kominka. Obejrzałam ich wiele, oj miałam od tego niezły mętlik w głowie, ale ostatecznie zdecydujemy sie na coś takiego jak macie w swoim domku. Interesuje mnie, czy często w nim palicie i czy materiał którym jest obłozony bardzo się brudzi. My planujemy DGP, więc czesto ędzie odpalany, ale częste szorowanie niebardzo mi się uśmiecha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 22.10.2008 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2008 Marto, czyżbyś nie miała czasu pisac bo wylegujesz się na nowym narozniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 22.10.2008 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2008 Marto, czyżbyś nie miała czasu pisac bo wylegujesz się na nowym narozniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arcobaleno 23.10.2008 07:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2008 Marto, czyżbyś nie miała czasu pisac bo wylegujesz się na nowym narozniku Haha Niestety wciąż jeszcze siedzę na wysłużonej sofce Narożnik ma przyjść na dniach - może nawert dziś lub jutro bo obiecali wyrobić się przed weekendem, ale coś cisza głucha, więc ewentualnie nastawiam się na przyszły tgydzień Napaliłam sobie właśnie w kominku bo zimnica straszna Ale fajowo trzaska ruskowa - u nas palimy w sumie okazjonalnie - w tym roku częściej bo JUlka juz rozumna i wie, że podchodzić nie wolno - w sumie wychodzi jakieś 2-3 razy w tygodniu - zależy od pogody - obudowa jest w niezmienionym stanie - przyglądam się właśnie i nie zauważyłam żadnych zabrudzeń - wiem, że przy kratkach często robią się zażółcenia jak ściana jest b. jasna, ale akurat ta nasza okładzina ma kolor takiego przybrudzonego ecru więc żadnych śladów na niej nie widzę Oliwka - firanka to zwykły na metry kupiony materiał (trudno powiedzieć jak się nazywa - coś jakby woal, ale nie tak gładki i lejący raczej bardziej matowy) z wszystymi taśmami marszczącymi - efekt średnio mi się podoba - miał być nieco inny, ale akurat taką taśmę kupiłam Już bardziej podoba mi się w kuchni - widać na ostatnim zdjęciu ze stołami - to ta sama taśma i ten sam materiał, ale taśmy wszyte tylko po brzegach. daria - listwy przy schodach mają 7 cm szrokosci a grubości niecałe 3 cm- są zamontowane z obu stron. agiis - witam, witam - nie wiem czemu się otwierają - u mnie wszystko gra szyszunia dzięki za odwiedzinki ni miłe słowa Trzymam więc kciuki za powodzenie w budowie ! Z nowosci Mąż skończył budowac szafę w sypialni...no prawie - bo teraz czekamy jeszcze na drzwi, ale właśnie dziś mogę zabrać się za odkurzanie, mycie i układanie Jest wieeelka - mam nadzieję, że z drzwiami będzie wyglądać fajnie i nie przytłoczy sypialni. Nie chciałam już wielkich drzwi przesuwnych bo opatrzyly mi się już trochę, więc wymysliłam mniejsze i weższe otwierane - będzie ich 6 sztuk - czyli tak jakby 3 zestawione ze sobą szafy. W planach mamy wykonanie (mąż odkrył w sobie stolarza - stopniowo zaopatruje się w coraz to nowe narzędzia) łóżka, szafek, komód a także mebli do wolnego pokoju na dole Muszę przyznać, że jego praca bardzo mi się podoba Natomiast ja nie chcę zostawac w tyle jeśli chodzi o własną tworczość i właśnie czekam na listonosza, który ma przynieść mi farby, pędzle, podobrazia - będę malować obrazy do salonu Te puste sciany zaczynają działać mi na nerwach, długo zastanawiałam się :szablon czy obrazy - ponieważ jednak nie mogę wciąż znaleźć 100% odpowiadającego mi szablonu, poza tym obawiam się, że mógłby mi się znudzić za szybko a wtedy czeka nas malowanie zdecydowałam się na obraz...przetrząsnęłam internet w poszukiwaniu czegos ciekawego i stwierdziłam, ze takie obrazy to ja sama sobie namaluję... będzie to moje pierwsze malowanie, więc nie wiem co z tego wyjdzie - zamówiłam pare mniejszych ramek, żeby najpierw poćwiczyć, bo te docelowe mają 80 x 80 i są trzy... no zobaczymy - jak skończę to oczywiście się pochwalę Poza tym znajomi wybierają się w sobotę do ikei (a u nas to wielka wyprawa bo najbliższa w poznaniu a my pod szczecinem) więc chyba dam im kasę na lampę, która ma stanąć w rogu za narożnikiem, tam gdzie do tej pory stał mój benjamin-drzewko (- aktualnie przechodzi kurację bo znowu opadły mu liście i został przestawiony do pokoju obok blizej okna - w salonie miał chyba za mało światła ) - nie będzie to nic szczególnego - znowu lapma, która podoba mi się już od kilku lat = prosta, stojąca z papierowym kloszem - wyglądem/strukturą bardzo pasuje do naszego kominka No...ależ się rozpisałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ruskowa 23.10.2008 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2008 Dziękuję za odpowiedź dobra kobieto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AndrewB 23.10.2008 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2008 Witam! Gratuluję umieszczenia Twojego kominka w Kominkowych opowieściach we wrzesniowym lub październikowym numerku "MURATORA"....zasługuje na to... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arcobaleno 23.10.2008 14:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2008 proszę i ... dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 23.10.2008 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2008 lampy z Ikea bardzo mi się podobają ciekawa jestem Twej twórczości, bo mam podobny dylemat.. zresztą jak wiesz Jak Ci się uda, to może sama się wezmę za malowanie...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arcobaleno 24.10.2008 13:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2008 akcesoria malarskie przyszły aż się boję zabierać za to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 24.10.2008 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2008 bierz się, bierz bo ja tu na efekty czekam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
onna 26.10.2008 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2008 hoho, witaj, u Ciebie jeszcze nigdy nie byłąm Nieźle sie zapowiada z tym malowaniem, i ja sie nad taka opcja zastanawialam, ale na razie się nie zabiorę.... Też chętnie zobacze. I chętnie pooglądam inne rozwiązanie ogromnej szafy do sypialni ( może to jakas siostra mojej ) Ciekawa jestem tez jakie meble twój maż robi samodzielnie - jak sie w Voxie zachwycalam nad pewnymi rozwiązaniami to mój tez twierdzil że sam by takie zrobił, tylko jakoś nie widać żeby cokolwiek zaczął :/ No ale po prostu czasu chłop nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arcobaleno 26.10.2008 13:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2008 Cześć dziewczyny Narożnika nadal nie ma Obiecali, ze w tym tygodniu dojadą...no mam nadzieję Lampa już stoi w kącie - podoba mi się Druga - stołowa na szafkę nocną do sypialni - średnio na jeza - myślałam, ze będzie delikatniejsza - w katalogu wyglądała inaczej.. Obrazek próbny namalowany - taki mały 30 x 30 (kalie) - wiem teraz na co zwrócić uwagę, dokupiłam tez większe pędzle - w każdym razie pierwsze koty za płoty Teraz maluję słoneczniki dla znajomej (2 x 30 x 30) potem jakieś stokrotki dla teściowej a potem dopiero wezmę się za magnolie dla siebie do salonu Szafa już zagospodarowana - super mi się podoba, choć te skosy działają mi na nerwy Czekamy teraz tylko na drzwi, uchwyty i będzie finito Zdjęcia jutro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 26.10.2008 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2008 Heloł To ja z niecierpliwością czekam na fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 26.10.2008 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2008 ja też, ja też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 26.10.2008 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2008 ja też, ja też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arcobaleno 28.10.2008 09:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2008 Hejka Miało być wczoraj, ale sie nia dało, więc będze dzisiaj Na początej fotki szafy a sciślej mówiąc jej wnętrza - drzwi moze przyjadą dzisiaj. http://img258.imageshack.us/img258/5194/img4133ty7.jpg Jak juz pisałam, nie chciałam suwanych bo się mnie opatrzyły Tu będą praktycznie 3 osobne szafy - jedna moja, jedna Daniela i pod skosami na ręczniki i pościel - aha i jeszcze górne szafki też będą osobno otwierane - na koce, kołdry, poduszki itp Dodatkowo będziemy mieli jeszcze po komodzie na grubszą bieliznę - ale to juz w przyszłym miesiącu. I jeszcze: http://img515.imageshack.us/img515/8161/img4134gs8.jpg szuflady na bieliznę http://img171.imageshack.us/img171/567/img4136yf0.jpg http://img514.imageshack.us/img514/7126/img4142ah1.jpg Z narożnikiem wciąż ciszaaaa Ale salon dostał na pocieszenie komplet fioletowcyh podkładek http://img253.imageshack.us/img253/7286/img4144yp1.jpg pasujących po poduszek http://img253.imageshack.us/img253/9532/img4145js4.jpg a tu widać kawałek lampy http://img46.imageshack.us/img46/9253/img4148hc3.jpg No i obrazy - też mają mieć coś z fioletu - zobaczymy - na razie cwiczę hehe oto pierwszy niezbyt udany obrazek - tło masakra, ale się spieszyłam i nie miałam czasu na dobieranie kolorów, więc jest praktycznie z tubki http://img46.imageshack.us/img46/5407/img4120yh4.jpg stoi u mnie w pracowni, bo tylko tu w miarę nie gryzie się z kolorami http://img46.imageshack.us/img46/117/img4130rg6.jpg drugi mam nadzieję, że będzie lepszy, no i nikt nie będzie mi przeszkadzał i poganiał, więc jest szansa Na razie mam szkic http://img46.imageshack.us/img46/3295/img4131fj6.jpg Moze nawet dziś uda mi się go skończyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 28.10.2008 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2008 Arco, szafy super zdolnego masz mężusia, nie da się ukryć Podkładki mają śliczny kolorek. Szkoda, ze nie ma jeszcze narożnika Już nie mogę się doczekać. Obrazek bardzo mi się podoba, z niecierpliwością czekam na nastepne Twoje dzieła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts