sure 30.10.2008 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2008 Barierka już prawie skończona, jeszcze tylko druga wasrtwa bejcy i lakier - póki co już ją obcykałam i wklejam prawie gotową Proszę nie patrzeć na pył na podłodze i schodach -zdjęcia zrobione tuż po szlifowaniu Jest prosta, ale w sumie taka być miała http://img135.imageshack.us/img135/6903/img1053of9.jpg No, nareszcie odkryłam, czyje są te piękne schody! I barierka do nich dobrana rewelacyjnie. Czy możesz napisać, z jakiego drewna wykonane? Wygląda na wenge. Bardzo ładnie współgra z płytkami w kuchni, czy możesz zdradzić, co to za płytki? Mam zamiar dokładnie tak wykończyć schody, tylko będą z innego drewna, no i krótsze. Fajnie, że znalazłam kogoś, kto już praktycznie ten temat przerobił. I czy ta okładzina na ścianie to piaskowiec? Myślę również o elementach z naturalnego kamienia, bądź tynku strukturalnego, przyznam, że twój domek jest dla mnie inspiracją (chętnie dowiedziałabym się tez o cenę piaskowca)... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 30.10.2008 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2008 Arco, zdolna jesteś, fajnie Ci idzie to malowanie . Ciekawa jestem jak będziesz mieć zrobione drzwi pod skosem, bo jak robiłam swoją to mi odmówili, tzn. powiedzieli, że się nie da, ale może i skos u mnie większy. Masz rację, że te skosy jakiś diabeł wymyślił - też mnie w@$@$#@ na maksa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arcobaleno 30.10.2008 21:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2008 Monia - dzwoniłam do firmy od narożnika - obiecali tranport na poniedziałek ^%#%$@# sure - dziękuję za tyle miłych słów pod adresem schodów i reszty Zdjecie jest niestety trochę przekłamane bo zażółcone i dlatego kolory się zlewają i pasują do siebie idealnie - w rzeczywistości prawie idealnie Producenta płytek kuchennych niestety nie pamiętam - jakieś hiszpańskie niby. Okładzina kominka to płytki firmy Stegu - mexicana. Drzewo z którego wykonane są schody to dąb barwiony na palisander (a może heban - sama już nie pamiętam) a barierka z barwionej sosny. Sonika - miło, że wpadłaś Do dalszego malowania jakoś zabrać się nie mogę....znaczy się weny nie mam Aktualnie bawię się photoshopem - oto efekty (na wspominki mnie wzięło ) http://img519.imageshack.us/img519/2079/bajermt6.jpg Jeśli chodzi o drzwi do szafy... Mąż się niestety nieco pomylił (jakiś cm lub 1,5) w wymiarowaniu i zamówił za krótkie - ja się już nic nie odzywam bo widzę, że wkurzony na maksa, kilka stówek popłynęło, ale już wymyśla jak te za krótkie wykorzystać - nawet nie pytam już czy zamówił nowe Ze skosami raczej problemy nie będzie - tzn te co zrobili to skosy nolrmalnie było ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tola 30.10.2008 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2008 Piękne zdjęcie, wspomnienia pewnie też, młodość, ech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arcobaleno 30.10.2008 21:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2008 Tolu - zdjecie moze i piękne bo podrasowane hehe (słoneczko dodałam - najbardziej mi się to podoba ) - wspomnienia też piękne z jednej strony a z drugiej...nie tak miałam wyglądać, nie tak..cera jak tarka, przyszcz na pryszczu, blada jak córka młynarza, włosy nie do ułożenia, dobrych parę killo większa...noo..ciekawe czy Julka pamieta te harce do białego rana - nieźle ją wytrzepałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tola 30.10.2008 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2008 ale dziś zdjęcia można podrasować, niedoskonałości wyretuszować, a wtedy i tak byłaś najpiękniejsza i dla męża i dla gości, w końcu panna młoda zawsze tak ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jea 30.10.2008 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2008 ARCO super...zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 31.10.2008 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2008 Ta nowa, karbowana lampa będzie świetnie pasować do okładziny na kominku. Nie mylę się? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 31.10.2008 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2008 zdjęcia śłiczne, ale co się dziwić, jak młoda była śliczna.. na NK też piękna fota Arco, jak na pierwszy obraz, to wyszedł super, tło wcale nie jest najgorsze, ja nie pomyślałabym, że to takie przez przypadek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arcobaleno 31.10.2008 16:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2008 Ta nowa, karbowana lampa będzie świetnie pasować do okładziny na kominku. Nie mylę się? znowu lapma, która podoba mi się już od kilku lat = prosta, stojąca z papierowym kloszem - wyglądem/strukturą bardzo pasuje do naszego kominka Dzięki Króliku za odwiedziny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 31.10.2008 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2008 O widzisz, nie czytałam tego wcześniej Wpadłysmy więc obie na ten sam trop Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amatlea 31.10.2008 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2008 arcobaleno- przepiękny dom, taras- moje marzenie ! A schody - cóż- właśnie schody mnie do Ciebie sprowadzają Są GE-NIAL-NE! Marzę o takich i właśnie ich zdjęcie pokazałam kilka dni temu mojemu stolarzowi. Niestety stwierdził on, że nie zrobi mi takich, bo jego zdaniem mogą z nimi być problemy typu rozchodzenie się, obijanie i takie różne- dlatego powiedz mi proszę jak się sprawują Wasze schody? Czy te ostre kanty się nie poobijały? I jak mniej więcej one są zrobione? Tzn. czy podstopnie są z desek, jak są połączone, czy są od tej strony przy barierce wykończone jakąś listwą? Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jea 31.10.2008 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2008 Dzięki Króliku za odwiedziny ja Cię czytam cały czas... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arcobaleno 31.10.2008 23:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2008 arcobaleno- przepiękny dom, taras- moje marzenie ! A schody - cóż- właśnie schody mnie do Ciebie sprowadzają Są GE-NIAL-NE! Marzę o takich i właśnie ich zdjęcie pokazałam kilka dni temu mojemu stolarzowi. Niestety stwierdził on, że nie zrobi mi takich, bo jego zdaniem mogą z nimi być problemy typu rozchodzenie się, obijanie i takie różne- dlatego powiedz mi proszę jak się sprawują Wasze schody? Czy te ostre kanty się nie poobijały? I jak mniej więcej one są zrobione? Tzn. czy podstopnie są z desek, jak są połączone, czy są od tej strony przy barierce wykończone jakąś listwą? Pozdrawiam serdecznie Oj nawet nie masz pojęcia jak mnie takie gadki denerwują tzn chodzi oczywiście o Twojego stolarza Zebyś widziała minę mojego jak mu przedstawiłam swoją koncepcję oczywiscie odwodził mnie od pomysłu na wszelkie sposoby argumentując podobnie jak Twój, a to, ze niewygodne, a to, ze będą się ścierać blablabla.. tylko do cholery przecież to ja będę je codziennie uzytkować , oglądać i dbać o nie a on jest po to, zeby sprostać moim wymaganiom a skoro nie potrafi to niech idzie ławki w kościele strugać Uparłam się, męża przekabaciłam (bo już prawie był po drugiej stronie ) i postawiłam na swoim Stolarz prawie płakał jak te schody robił...wszystko mu przeszkadzało, światło słabe, ściany krzywe...okazało się bowiem, ze takie "skrzynki" trudniej się robi niż klasyczne schody z "noskami" bo wymagają większej przecyzji i nie ma gdzie "zgubić " ewentualnych błędów..nigdy chyba nie zapomnę jak nasz stolarz siedzi na tych naszych schodach i dumaaa... a to stolarz starej daty jest...facet w porządku, ale stolarz chyba już marny Więc mimo, ze mam takie schody jakie sobie wymarzyłam to niestety nie są tak podociąganie w szczególach jakbyśmy chcieli...najbardziej mnie wkurzają zacieki i slady po szpachlowaniu, które wyszły po bejcowaniu No ale nic to - z lupą na szczęście nikt nie chodzi, schody codziennie cieszą moje oko, barierka na szczęście się nam (mi i mężowi) udała i spełniła swoją rolę kropki nad "i" (bo bałam się, że zniszczy cały efekt) Dodatkowo nie zauważyłam wycierania się kantów (może minimalnie, ale to naprawdę tyle co nic) choć stolarz straszył, ze sie powycierają migiem i usilnie namawiał na dywaniki Tak więc nie daj się i jeśli stolarz się mocno wzbrania to znaczy ze z niego taki stolarz jak z koziej....lalala (wiadomo co) - i czas poszukać innego jea - seryjnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 02.11.2008 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2008 Aktualnie bawię się photoshopem - oto efekty (na wspominki mnie wzięło Piękne zdjęcie - Romeo i Julia . Do dalszego malowania jakoś zabrać się nie mogę....znaczy się weny nie mam Wierzę, że wróci niebawem. Mąż się niestety nieco pomylił (jakiś cm lub 1,5) w wymiarowaniu i zamówił za krótkie - ja się już nic nie odzywam bo widzę, że wkurzony na maksa Ja też bym siedziała cicho . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agiis 02.11.2008 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2008 Ale Ty masz zdolności kobieto, super Ci wyszło to malowanie, tym bardziej że to tylko próba, juz sobie wyobrażam jak będzie w efekcie końcowym, na pewno magnolie będą boskie! I fajnie że sama je robisz, będą oryginalne i niepowtarzalne, Szafy też ekstra wyszły, wrzuc koniecznie potem z drzwiami no i narożnik, ogladałam ta stronke i mi sie tam jeden tez podoba, jak będziemy swój niedługo wymieniac to wezmę pod uwagę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nelli Sza 02.11.2008 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2008 A ja się zachwycam schodami !!!!!!!!!!!!!!!!!! Boskie są !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cudo !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Postanowiłam: takie chcę !!!!!!!!!! (która to już zmiana postanowienia? ) A jeżeli nie uda mi się przy tych schodach "pozostać" to pzry poręczy pozostanę na pewno!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cudowna jest w swojej prostocie, a ja uwielbiam proste rzeczy.... Ups, ale wyszło .... Tylko bez "łechatych" myśli pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 03.11.2008 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2008 Naroznik przyjechał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nelli Sza 03.11.2008 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2008 No właśnie, no właśnie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzialenka 03.11.2008 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2008 Ja tez czekam ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts