Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek Arcobaleno

Recommended Posts

Magda - łazienka ma (licząc po podłodze) 23 m2 - razem pralnią - pamiętam ile płytek musieliśmy kupić :wink: Jest naprawdę duża, ale nie oddałabym z niej nawet metra. Jak grzeje podłogówka i grzejnik to jest w niej tak cieplutko i przyjemnie - pełen relaks :D A jak idę robić pranie albo się kąpać to zabieram Julkę ze sobą i urządzam jej plac zabaw na środku - w rolach zabawek oczywiście kosmetyki :lol:

Kurczę..dopiero zauważyłam, ze zdjęcia nie mają opisów..a tyle się naopisywałam :roll:

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

arcabaleno dom bardzo piękny, wnętrza super. Łazienka ogromniasta (współczuję tylko sprzątania :D ).

Mam pytanka:

Czy te wysokie duże szuflady są praktyczne?

Co można w nich przechowywać?

Jaka jest wysokość między blatem a szafkami wiszącymi?

http://img143.imageshack.us/img143/6362/kuchnia3oe.jpg

http://img143.imageshack.us/img143/3668/kuchnia1bb.jpg

Dzięki za odpowiedź w sprawie sofy. Nigdy bym się nie spodziewała, że to Ikea! :D

Moje kolejne pytanie dotyczy łazienki a właściwie wanny i jej okolic. Zauważyłam, że nie obłożyliście płytkami skosu nad wanną, bardzo mi się to podoba, ale czy jest to praktyczne? Jak z 'oblewaniem' wodą, zwłaszcza gdy się używa prysznica?

Madziu - 8 m2 to całkiem przyzwoita łazienka - chociaż nie wiem czy te dwie umywalki wejdą - ja tam bym nie chciała dwóch - jako,s dziwnie mi się kojarzy z użytecznością publiczną hehe

Sowa - szafka pod umywalką w wc robiona była na zamówienie - musiała być dość wąska, żeby nie zajmowała zbyt dużo miejsca

Aga - te szerokie szuflady są jak dla mnie super praktyczne - nie wyobrażam sobie teraz kuchni bez nich - ja trzymam w nich - w jednym słupku sztućce, talerze, miski, półmiski i inne naczynia a w drugim słupku różne przybory kuchenne typu chochelka, łopatka, szczypce, niżej garnki patelnie i inne naczynia do gotowania. Nasze szuflady są samodomykające się co też jest super sprawą - żadnego trzaskania, obijania się, tylko powolutku i cichutko się zasuwają.

Między blatem a szafkami wiszącymi mamy 50 cm - ale to jest chyba sprawa indywidualna - w zależności od wzrostu użystkowników - ja kuchnię robiłąm pod siebie a ,z ę mam tylko 1,60 (bez kapelusza :wink: ) to i szafki nie mogły być zbyt wysoko.

Kominek mamy obłożony płytkami, które można dostać w castoramie - imitują piaskowiec- są dość grube i ciężkie.

Miło mi, ze podoba się Wam nasz domek - nam się też podoba :D Wiadomo, ze chciałoby się parę rzeczy lepszej jakości lub że przydałoby się jeszcze to czy tamto, ale i tak jesteśmy zadowoleni, ze udało nam się doprowadzić budowę do takiego stopnia bez żadnego kredytu czy zadłużenia. Jesteśmy młodzi - ja 25, mąż 27 lat i duużo czasu przed nami na dopieszczanie naszego domku :D Na razie jesteśmy przeszczęśliwi, ze w końcu jesteśmy "na swoim" i że mamy kawałek własnego ogródka - choć na razie to ogródka nie przypomina, ale...byle do wiosny !!

Marzanna - nie zdarzyło nam się jeszcze zachlapać tego skosu a z wanny korzystamy najczęściej - ale nawet jakby, to mamy lateksowe farby i woda ogóle im nie szkodzi, można normalnie zmywać - ja raz musiałam nawet nieźle szorować bo moja mama farbowała sobie kiedyś włosy i z farbą na głowie weszła do wanny a przy wychodzeniu umazała tą farbą (jakaś ognista czerwień czy coś w tym stylu :wink: ) właśnie skos - śladu nie ma ani po farbie ani po moim szorowaniu :wink:

Kasinka - dziękuję :D Bardzo lubię te moje kwiatki, choć chyba raczej ogólnie nie mam ręki do roślin...jedna z moich ulubionych (Babcia mówi że to Hebe) coą mi strasznie traci listki :( Podejrzewam, ze to wskutek podłogówki..

Dzięki wszystkim za miłe słowa :D

Kurczę, nie wiem czemu nie widzicie zdjęć - ja widzę wszystkie..

Julka - szkoda ze tak daleko do Ciebie bo moglibyśmy się dogadać :wink: :lol:

Daroll - płytki na górze to też Opoczno tylko seria Organic.

Sowa - :wink: a wiesz, że czasem na żywo niektórzy się mylą :wink: Ja bardzo lubię ten blat - umywalka jest celowo przesunięta bo jak się gdzies stroimy razem to mąż najczęściej korzysta z umywalki a ja z boku na blacie rozkładam swoje "akcesoria" i do szczęścia tylko mi lustro potrzebne - i tym sposobem oboje bez przepychanek możemy się spokojnie przygotować na wyjście :D Po bokach mamy zamontowany podwójne kontakty, także na suszarke, prostownice i inne taki jak znalazł :wink: Teściowa się śmieje, ze u mnie jak w salonie kosmetyczno-fryzjerskim :wink: No cóż - zawsze marzyłam o takiej łazience :D

Gogi - w łazience na górze Opoczno - organic

madziai - stół w salonie jest tymczasowy (tzn patrząc na finanse wygląda na to, ze ten "tymczas" trochę potrwa) bo to meble ogrodowe :D Kupiłam je na allegro za przyzwoitą cenę z założeniu,że póki nie dorobimy się porządnego stołu z krzesłami do salonu to będziemy użytkować ten - a na lato pójdzie na taras (którego i tak jeszcze nie ma :wink: ). Ale jesteś już kolejną osobą, która zwróciła na niego pozytywną uwagę :D Ja w ogóle musiałam go przemalować bo był w kolorze teak i nie pasował mi do koncepcji :wink: Aha no i poduszki na krzesła dokupiłam, żeby było przytulniej i milej siedzieć :D