Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek Arcobaleno

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witaj !!! :)

.....sama nie wiem jak to sie stało, że nie trafiłam tutaj szybciej???? :) masz dobry gust kobieto !! :)

piękny ogród u Ciebie powstaje, pomysłowa ta nowa rabata wysypana korą!!!

czy pod korą jest agrowłóknina?? ....ja akurat jestem na etapie projektowania swojego ogrodu.....i "co nie co " podkradnę od Ciebie ;)

buziaki zostawiam!!:)

Ponieważ za oknem zimno i deszcz, przyszłam tu po dużą dawkę optymizmu i słonecznych, pełnych rodzinnego ciepła zdjęć.

Oglądając Twoje zdjęcia Arcobaleno, naprawdę można się ogrzać :)

Arcobaleno, cudnie u Ciebie i w środku i na zewnątrz!!

Mam pytanie o kostkę granitową, którą zastosowałaś jako obrzeża rabat - czy ona jest po prostu wkopana, czy jakoś jeszcze przymocowana? Bardzo estetyczne to rozwiązania, ja mam cały podjazd i taras z łupka, takie obrzeża fajnie by się komponowały, tylko zastanawiam się jak to się montuje?:)

Neli, Alunek, mariomili, kala67, aka z Ina, Ania i Heniu, tola, coffee, damimax - dziękuję za odwiedziny i ciepłe słowa ! To miłe, że Wam się podoba bo te słowa napędzają do dalszej pracy a duużo jeszcze przed nami !

Aktualnie dalsza cześć prac nad systemem nawadniającym, mąz zajmuje się tym oczywiście sam, do tego ma czas dopiero po powrocie z pracy, więc codziennie przybywa metrów zakopanej rury i zraszaczy ;)

Ja z kolei szczerze martwię się o moje cebulki mieczyków i dalii, cały czas pada i pada, ziemię mamy gliniastą, choc oczywiście na rabatach robilismy wymianę, ale to i tak nie jest tak dobrze jak powinno być dla roślin, do tego kora bardzo utrzymuje wilgoć, już odgarnęłam ją w miejscach posadzenia cebulek bo bałam się, że zgniją od tej wilgoci...mam nadzieję, ze za kilka dni wystawią nosy z ziemi, choć przy tych temeparaturach to może być problem...

Jak już się uporamy z tym nawadnianiem to przyjdzie kolej na przekopanie i zagospodarowanie skarp i chciałabym jeszcze jedną wąską rabatę przy siatce na powojniki i pnącza jednoroczne ;)

A póki co pogoda pod psem, zimno, mokro, wietrznie, niestety długoterminowa prognoza którą czytałam jeszcze w lutym sprawdza się, ale do czerwca już bliziutko a wtedy to się dopiero zacznie :)

damimax - kostkę granitową mąż układał bez zadnej podsypki - jak klocki ;) Trzyma się ładnie bo jest równiutko i dobrze wkopana, nie sądzę, żeby były z nią jakieś problemy.

Zabieram się zaraz za pieczenie biszkopta bo na jutro mam zrobić dwa torty na wieczór panieński i kawalerski ;) Oczywiście w stylu Tylko Dla Dorosłych ;)

pochwal się tymi tortami;) napewno ciekawe będą:D

u nas też leje niemiłosiernie....

Torty dla panny i kawalera - przy robieniu ubaw po pachy :D

Zimnyy ten maj okrutnie, bez słońca to i zapału do roboty brak ;/

Kupiłam wczoraj wiszące surfinie na taras i 6 małych do wsadzenia w skrzynki na płocie, jeszcze muszę tylko rozejrzeć się za ładnymi pelargoniami bo mam dwie duze drewniane skrzynki i muszę je ładnie zagospodarować, choc jeszcze nie wiem gdzie je postawię ;)

Edytowane przez arcobaleno