Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek Arcobaleno

Recommended Posts

Ania - jak będzie się coś fajnego działo wewnątrz to pochwal się fotkami koniecznie ! I elewację też bym zobaczyła z chęcią bo pamiętam jakie miałaś dylematy :)

P.S. Z tym wzorem do bez przesady :) A Tobie przepraszam czego brakuje? :)

Pozdrawiam !

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

]Witaj Arco.

Dziś był zwykły, szary dzień - za oknem plucha i zimno... Na forum muratora nie zaglądałam już jakiś czas, bo na razie jeszcze nie mam czym się pochwalić, a i energii tak jakos ubyło ostatnimi czasy... dziś jednak w pracy mało ludzi, zaległości odrobione - więc postanowiłam (bez większego przekonania co prawda) poprawić sobie humor i zajrzałam na forum. Troszkę pooglądałam, poczytałam, pośmiałam się - i zupełnym przypadkiem trafiłam na Twój dziennik. I wierz lub nie, ale z każda kolejną stroną zaczęła mi się sączyć w żyły nowa energia :) nagle uświadomiłam sobie, że przecież tyle fajnych rzeczy dookoła mnie się dzieje : od dwóch miesięcy jestem szczęśliwą mężatką - to raz, działeczka stanowiąca własność teściów stała się własnością naszą - to dwa, projekt domku zamówiony u pana architekta - to trzy, a na dodatek plucha za oknem to nic innego jak deszczyk, po którym będzie znów całe mnóstwo grzybów - to cztery :)

Pooglądałam sobie Twoje klimaty, na myśl mi przyszły święta, zachciało mi się ognia w kominku - włączyłam sobie piosenki świąteczne :) Teraz interesanci pomyślą, że w urzędzie powariowali - we wrześniu Jingle Bells... :p

Nieważne. Ważne, że mi się znów zrobiło ciepło na serduchu, dzięki Twoim zdjęciom i klimatom :)

Dziękuję - będę śledziła i zapewne niejeden raz jeszcze "posłużę się" Twoim dziennikiem do ocieplenia narządu pompowania krwi ;))

Pozdrawiam serdecznie. Nawet nie piszę, że domek piękny, wnętrza klimatyczne, ogród kolorowy, dzieciątka radosne i śliczne,a Ty utalentowana jak cholercia :) - bo i tak wiesz :p

pozdrawiam mazursko - trochę już jesiennie, grzybowo - z mikołajem krzyczącym z głośniczka "HO HO HO"

Ale mnie kobitko natchnęłaś świątecznie i tak mi się zachciało choinki ustrojonej i kolęd, i zapachu pomarańczy z nawbijanymi goździkami, i prezentów, i zapalonego kominka, tego czaru, no poprostu święta chcę!!! Buuuu...

Heh, właśnie tak mi się zachciało, Lady M :) I jeszcze troszkę kuligu z pochodniami, puszystego śniegu, skrzypiącego pod saneczkami, światełek kolorowych i migoczących... Tylko jeszcze chciałabym mieć kogo pociągać na tych saneczkach, po tym śniegu.... a do tego jeszcze daleka droga ... :(

Pozdrawiam, na razie jeszcze jesiennie, czerwono i złoto. ;)

Lady M - witam serdecznie ! I nie ma sprawy - każdy z nas kiedyś zaczynał :)

Evitare - ja póki co rozmiłowuję się w barwach jesieni :)

W moim ogrodzie nadal kolorowo :)

http://i54.tinypic.com/112db9f.jpg

http://i54.tinypic.com/287nhue.jpg

http://i51.tinypic.com/dlm0s2.jpg

http://i53.tinypic.com/bhdi15.jpg

http://i56.tinypic.com/2a4zbl3.jpg

aka - blog się źle ładuje z tych linków w podpisie, ale nie wiem jak to zmienić, jednak można wejśc - wystarczy ponownie kliknąć na jego nazwę w tej błędnie zaladowanej stronce :)

Witaj Arco,

Jestem na etapie upiększania wnętrza naszego nowego domku i szalenie spodobał mi się Twój bieżnik....grudnia 2008r:) (jest na zdjęciach w Dzienniku z tego czasu).

Przejrzałam parę stron Dziennika, ale chyba niego nie pytał.

Czy możesz zdradzić gdzie taki kupiłaś?

Dzięki!

Piękny ten Twój kolorowy ogródek :)

U mnie niestety jakoś ta jesień taka niejesienna. Zimno, mało kolorów, brakuje mi tych czerwieni i złocistości... Słoneczka też jak na lekarstwo. Ratujemy co się da - wczoraj robiliśmy z mężem i znajomymi "powitanie jesieni" - ognisko, kociołek i pieczone kiełbaski. Wymarzliśmy się niemiłosiernie, ale wrażenia pozostały bezcenne ;)

Pozdrawiam :cool:

Ania i Bartek - dziękuję :)

evitare - ooo takie powitanie jesieni musiało być super !!! :)

Ja staram się łapac jak najwięcej pięknych widoków i muszę przyznać, ze pogoda ostatnio nas rozpieszcza ! Duużo słońca i pięknych kolorów ! Dziś dzień zaczał się bardzo szaro i mgliście a teraz znów je pięknie :)

Anjazzielonego - Dziekuję :)

A stolik zrobiony z nóg do maszyny, które upatrzyliśmy u znajomego - ta ma bardzo ładny splot - dlatego po pomalowaniu na biało dostała wręcz księżniczkowego charakteru L(

A ponieważ wnętrza pracowni będą mocno rozbielone, więc dorobilismy do niej biały drewniany blat :)

• 2 weeks później...

Witam Serdecznie:)

Tak przegladam woje wpisy:)...Piekne zdjęcia...w tym piekne kwiaty:)

Wspaniała rodzinka;) Piękny dom...

Naprawde jestem pełna podziwu dla wypielegnowanego ogrodu...i wspaniałych kolorów:)

Pozdrawiam serdecznie Kasia;)):D

też uwielbiam kwiaty:)

mój stary ogród nie był wielki ale mogłam posadzic sporo krzewów i kwiatów:)

Mam nadzieje ze w nowy ogrod bedzie sie prezentował lepiej.......

nie wiem tylko czy obsadzic go krzewami wokoło czy nie koniecznie.....jako tło dla innych roslin

mysle ze daje to wieksza prywatnosc ale z drugiej strony odgradza od ludzi:)

no i nie daje im mozliwosci podziwiania mojego ogrodu:)))

jak tylko skoncze budowe domu to zabieram sie za ogród :)

Pozdrawiam serdecznie i zycze miłego dnia;)

ps.piekne obrazy:)

jak tylko bede wiedziec jak dodac zdjecia ...pokarze mój stary ogród ...Uwielbiam róze i hortensje

• 1 month później...