arcobaleno 28.03.2011 08:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 Leżak przyszedł A raczej przyjechał i został wniesiony pod drzwi przez miłego Pana Na razie leży nieposkładany na tarasie, ale już mi się podoba Oprócz tego, ze neistety nie trafiłam w kolor jaki chciałam, tzn na próbniku byl ciemniejszy..nic to - jak będzie mnie wpieniał to go przemaluję przy okazji odnawiania mebelków na tarasie Roslinki też już posadzone - mam nadzieję, że będą pięknie rosły ! A w niedzielny poranek przystroiłam dom w bratki i prymule - od razu wiosennie się zrobiło W nocy był leciusieńki przymrozek ale nie chowałam donic i nic nie zmarzlo http://img43.imageshack.us/img43/9966/img0994l.jpg Uploaded with ImageShack.us http://img810.imageshack.us/img810/3343/img0992w.jpg Uploaded with ImageShack.us na rabatach na razie tylko krokusy pokazały kolory: http://img215.imageshack.us/img215/7637/img0999af.jpg Uploaded with ImageShack.us a prognozy na ten tydzień są obiecujące - nawet do 20 stopni Wiosennie pozdrawiam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tola 28.03.2011 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 Arcobaleno, Twoją duszę artystyczną widać we wszystkim co pokazujesz. Jak dobrze, że jesteś na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Famelia 28.03.2011 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 O jak pieknie - prawdziwa wiosna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
betib 28.03.2011 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 super, ja tez posadzilam kwiaty w donicach.....człowiekowi tak wiosny brakuje ze szuka jej wszędziea jak tam twoja pracownia ?robisz cos na świeta ? zainspiruj nas !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 28.03.2011 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 Arco, oj taaaak! Zapodaj jakis pomysl, albo gotowe cudo w kolorach bialy i szary! Chetnie kupie, bo w sklepach to albo radosna wiosenna zielen, albo gdaczacy zolty, albo wszechobecne bezyki Nie abym miala cos przeciwko, ale w tym roku nie po drodze nam z tymi kolorami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alunek 28.03.2011 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 Arco - a czuć już u Ciebie wiosnę której wszyscy potrzebujemy. Czekam na kolejną dawkę pięknych zdjęć! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arcobaleno 29.03.2011 07:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2011 (edytowane) Dziewczynki kochane - fajnie, że wpadłyście Ostatnio miewam zmienne nastroje, raz bym góry przenosiła (to w słoneczne dni ) a raz bym nosa spod kołdry nie wyściubiała (to w pochmurne ) . Ponieważ praca w domu to już nie tyle spokojnego czasu co w osobnej pracowni, ( z której zrezygnowaliśmy z różnych splatających się ze sobą przyczyn) bo mały krasnoludek co chwila przyczepia się do nogi, włazi na kolana, chce jeść/pić, bawić się/na spacer a do tego wszędzie gdzie się pojawia robi bałagan Dlatego też w mojej domowej pracowni realizuję w zasadzie jedynie zamówienia na zaproszenia, bo sezon ruszył i sporo pracy jest - dobrze ! W chwilach które mi zostają skupiam się na własnym nieco zapomnianym domu Trochę zmian wprowadziłam, do świąt mam nadzieję doczekać się kolejnych - szczególnie w kuchni Wczoraj przyszła jaśniutka glamourowa tapeta, którą przykleimy między szafkami, ciemna płyta już mi się mocno opatrzyła, zaciemnia kuchnię, słonko bezlitośnie obnaża na niej wszystkie smugi...a z tapetą kuchnia nabierze głębi i blasku,o! W łazience też mały lifting - cały czas dążę do tego, żeby łatwo było utrzymac porządek przy dzieciach, bo zarówno one jak i ja mają tendencję do szybkiego robienia rozgardiaszu więc z blatu zniknęły koszyczki z kremami i przyborami do make-upu, które były notorycznie wyciągane przez małe rączki i nie odkładane na miejsce, a że kosmetyków pokaźna ilość...to rozgardiasz murowany ! Więc zamiast nich pojawił się jeden duży pojemnik, w którym zamknęłam swoje skarby I zapanował ład Do tego kilka elementów dekoracyjnych i krzesełko - wreszcie ! Nie wiem czy pamiętacie, pisalam o tym daaawno, zawsze marzyl mi się jakiś mały fotelik/krzesełko w łazience, żeby spokojnie usiąść, wybalsamować się, pomalować pazurki I w końcu się doczekałam teraz jeszcze bardziej lubię swoją łazienkę, więc gdy tylko mam wolny wieczór z przyjemnością i w blasku waniliowych świec oddaję się tam relaksowi i różnym pielęgnacyjnym zabiegom http://img197.imageshack.us/img197/9177/img0913hi.jpg Uploaded with ImageShack.us http://img546.imageshack.us/img546/6492/img0919bw.jpg Uploaded with ImageShack.us http://img402.imageshack.us/img402/1139/img0921hd.jpg Uploaded with ImageShack.us A gdy tylko wiosna na dobre rozgości się u nas, ze słońcem i wyższą temperaturą, zabiorę się też za taras. Mebelki nadają się do odświeżenia/przemalowania, niektóre do "wyjazdu", będę chciała dokupić jakieś małe zgrabne krzesełka,poduszki, jakieś donice przydaloby się zainstalować na barierkach, upatrzyłam już fajne oświetlenie Noo planów jest sporo Zobaczymy ile z tego uda nam się w tym roku zrealizować Edytowane 5 Kwietnia 2011 przez arcobaleno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 29.03.2011 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2011 Arco z tymi nastrojami to nie jesteś osamotniona. Od euforii po stany depresyjne.... znam to. Ale z tego co wiem, to inni czuja podobnie więc nie jesteśmy w tym same W grupie raźniej Ja podobnie planów mam na kilka lat. Zdecydowanie za dużo jak na jeden sezon. Gorzej z realizacją. Ale trudno, kiedyś może je zrealizuje. Dobrze, ze masz tyle obowiazków domowych, że nie ma czasu zbyt skupiac się na problemach. Czekam na metamorfozy w domu i na tarasie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 29.03.2011 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2011 Arco, piekny klimat stworzylas Co do Twoich zmian zawodowych, to najwazniejsze aby byc elastycznym i bez zbednego bolu dostosowac sie do nowych warunkow Przyznam ze i mnie coraz czesciej dopada chec na maly sabbatical BTW masz piekne krzeslo w lazience! Sama bym z checia sie na takim pobalsamowala i pokremowala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AJA123 29.03.2011 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2011 ależ u Ciebie pięknie ....wszystko takie idealne, gratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alunek 30.03.2011 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2011 tak jak już napisała Mayland - w huśtawce nastrojów nie jesteś osamotniona. Ze mną jest to samo,ale z przewagą tych depresyjnych:bash: czekam na kolejne metamorfozy:wiggle: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paula2003 04.04.2011 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2011 Jestem tobą zauroczona to co robisz to prawdziwa magia -pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka z Ina 04.04.2011 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2011 (edytowane) Arco-faktycznie tak jak pisze Mayland i Alunek w tych nastroajch nie jesteś osamotniona.....ja niestety muszę wspomagaś się farmokologicznie:bash: ale..............wiosna, kwiaty, śpiew ptaków daje mi nowe życie! zakochana jestem w twym łazienkowym krześle- zapodasz namiary gdzie i za ile? i ta szafka pod zlew-bjuti-też chcę namiary! kupowałaś jeszcze jakieś meble łazienkowe??? buziaki i trzymaj się! Edytowane 4 Kwietnia 2011 przez aka z Ina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arcobaleno 05.04.2011 08:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 Witajcie! Fajnie, że do mnie zaglądacie i dziękuję za miłe słowa! Wiosna przyszła, hiacynty już prawie w rozkwicie a my ostatnie dni spędziliśmy w szpitalu a teraz szpital w domu - wirusowa grypa żołądkowa zatacza szerokie kregi w całej naszej rodzinie, z Wiki musieliśmy zostać w szpitalu bo małe toto, chudzieńkie, moment się odwodniło, tam ją napoili kroplówkami, ja swoje już przeszłam , teraz mąż się męczy...Jula jak na razie się uchowała tfu!tfu! Krzesełko w łazience (i drugie stoi w sypialni nad ktorą popracujemy w przyszłym roku chyba ) kupiłam tu: http://planetadesign.pl/?p=productsMore&iProduct=537&sName=--------------------------------------------KRZESLO-ZARA-white a szafka pod umywalkę jest murowana (tzn kostrukcja z płyt k-g) - w ogóle nie mam mebli w łazience Nie było mnie kilka dni i wydaje mi się, ze ogród się zmienił - zaraz zakasuje rękawy i lecę pogrzebać w ziemi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka z Ina 05.04.2011 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 a szafka pod umywalkę jest murowana (tzn kostrukcja z płyt k-g) - w ogóle nie mam mebli w łazience dałabyś rozmiar? najbardziej mi chodzi o wysokości od podłogi do półki i dołu półki do dołu blatu:rolleyes:? no i czym to jest obłozone? płytkami??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efi26 11.04.2011 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2011 Witam Arco, Śledzę Twój dziennik od dawna, piękny dom! /same ochy i achy ;)/ Mam 2 pytania i będę baardzo wdzięczna za odpowiedź, 1. z której strony świata macie usytuowany taras? Czy w salonie nie jest ciemno? mój jest od zachodu i chcę go zabudować podobnie na Twoj wzór. Martwi mnie tylko czy nie zabierze to światła w salonie /mój salon-południowo-zachodni/ 2 kiedy wysiewałaś wilce do doniczek? czy siałaś wprost czy najpierw do rozsady? - pytanie do "znawcy tematu", 3 tyg. temu wysiałam petunie do skrzynki i do tej pory mi nie wzeszły trudno bedę musiała kupić gotowe rozsady. Będę bardzo wdzięczna za odpowiedź. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Heniu 11.04.2011 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2011 Witaj Arco krzesło rewelacyjne !!! Wygląda naprawdę super w Twojej łazience. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arcobaleno 12.04.2011 12:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2011 aka - od podłogi do krawędzi dolnej półki jest 30 cm a od tej krawedzi to dolnej krawedzi blatu jest 40 cm - mierzyłam tak, żeby mi kosze weszły Obłożony płytkami - tymi samymi co pasy na podłodze. efi - witaj I miło mi słyszeć, że Ci się u nas podoba Strony świata to dla mnie zawsze problem i nie potrafię dokładnie określić usytuowania tarasu, powiem za to, że słońce jest tam od rana do mniej więcej 14-15 godziny, potem przesuwa się na front domu. Więc generalnie taras jest słoneczny i dzięki zadaszeniu możemy fajnie spędzać czas nawet w upały, choć drewno dośc mocno się nagrzewa i w największe słońce bywa duszno..ale za to po południu jest miły chłodek I dzięki tarasowi także w salonie nie jest wściekle gorąco i nie ma rażącego słońca za to fajne rozproszone swiatło i można spokojnie posiedzieć przy samym tarasowym oknie. Salon jest jasny bo z każdej strony są okna (cały parter mamy otwarty) więc nie ma obaw o zabieranie swiatła - dzisiaj np wygląda to tak: http://img607.imageshack.us/img607/9551/img1110e.jpg Uploaded with ImageShack.us Ania i Heniu - strasznie się cieszę, że te krzesełka trafiły do mojego domu - zakochałam się w nich już daaawno temu W wiosennej odsłonie sypialni też fajnie wygląda http://img717.imageshack.us/img717/1986/img1093oc.jpg Uploaded with ImageShack.us http://img263.imageshack.us/img263/1486/img1100j.jpg Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efi26 12.04.2011 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2011 Arco, jesteś cudowna! nawet nie miałam odwagi prosić Cię o zdjęcia /nie chciałam zawracać Ci głowy/ a tu proszę, od razu fotka, Dzięki wielkie!!! Faktycznie masz jasno w salonie. Nie wiem dlaczego ale zawsze mi się kojarzył salon ciemny i przytłaczający gdy taras jest zadaszony. Dzięki że "otworzyłaś mi oczy" u mnie na tarasie będzie odwrotnie: rano lekki chłodek a po południu słońce i duchota W takim razie w tym roku zadaszymy taras na 100%. Krzesełko jest śliczne, do mojej sypialni tez by idealnie pasowało A co z wilcami? jak je siałaś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arcobaleno 12.04.2011 16:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2011 Efi - nie ma sprawy - sama fotki lubię bardziej niż opisy Aaaaaa o wilcach zapomniałam - sorki! No siałam normalnie do ziemi od razu bądź do doniczek docelowych, tzn wciskałam bo te ziarenka sporawe - jakoś w kwietniu.. Potem nasionka miałam już swoje bo mnóstwo ich będzie, w tym roku też już powtykałam do ziemi, ale kilka dosłownie, nie wiem czy w ogóle coś z nich wyrośnie nie zebrałam nasionek w tamtym roku, nie pomyślałam szczerze mówiąc, ze mogłabym obsadzić nimi siatkę od sąsiada, w tamtym roku wsiałam, zeby się pięły po kratkach razem z powojnikami i to był błąd - zagłuszyły mi clematisy całkiem - takie są ekspansywne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts