Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek Arcobaleno

Recommended Posts

niutek - światełka przy schodach to małe halogeny, a w zasadzie nie halogeny a diody chyba, które są wmontowane w ścianę a kable i wszystkie inne przyłącza zamurowane - wszystko było przemyślane dużo wcześniej, przed tynkowaniem

monka - proszem Ciem bardzo :D

roszponka - dzięki za komplementa - bardzo miło się czyta wszystkie pozytywne wypowiedzi bo wszystko w tym domu(począwszy od projektu indywidualnego) wymyślaliśmy sami i prawie wszystko sami robiliśmy...tzn gwoli ścisłości - wymyślałam ja - wykonywał mąż :wink:

Pytasz o szablony do pokoju dziecięcego - są na pewno, ale nie wiem dokładnie jakie wzory no i dają pewnie trochę inny efekt

margie - witam szanowną Panią w moich skromnych progach i dziękuję za obiektywną opinię (bez ochów i achów) Wyjaśnię Ci Twoje wątpliwości, które są w pełni dla mnie zrozumiałe bo przyznaję, ze nie wszystko udało się zrobić tak jak chcieliśmy. Mówiąc o zamianie lokalizacji kuchni i gabinetu nie zapytałaś nawet o ogólne położenie budynku. A my braliśmy to pod uwagę projektując swój dom i założeniem moim było, aby z kuchni mieć widok na wejście do domu (czyli podjazd, furtkę i wszystko co przed domem). Jeśli chodzi o umiejscowienie stołu w salonie i o sam stół w ogóle to jest to zestaw tymczasowy (komplet ogrodowy jak słusznie zauważyłas) i dolecowo kupiony na przyszły taras. Stoi sobie - a w zasadzie - jeździ - gdzie nam wygodnie bo tak naprawdę cały czas zastanawiam się gdzie miałby stać ten prawdziwy stół (który mam nadzieję kiedyś w końcu kupimy). A tak w ogóle to niestety w naszym salonie nie ma miejsca na kącik jadalniany, bo w żaden sposób nie daliśmy rady inaczej rozłożyć pomieszczeń a zwiększenie bryły budynku nie wchodziło w grę, gdyż jest to bliźniak i ograniczały nas warunki zabudowy.

Jeśli chodzi o zachowawczą i monotonną kolorystykę to gdybyś przeczytała uważnie wątek to wiedziałabyś, że wykończeniówkę skończyliśmy niedawno i teraz będziemy dopiero dopieszczać wnętrza.

Tak czy inaczej my czujemy się w naszym domu bardzo dobrze i komfortowo bo jest dokładnie taki (no prawie :wink: ) jaki chcieliśmy żeby był

Pozdrawiam wszystkich !!

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

No nie zapytalam, bo szczerze mowiac uklady bywaja rozne-nie wiedzialam, ze tro az tak istotne aby z kuchi widziec podjazd ( ostatnio ogladalm dom, gdzie wlasnie z gabinetu byl widokna wejscie). Niewazne, teraz i tak juz po wszytskiemu:))

A wyobrz sobie, z epzreczytalam dosc uwaznie caly watek i wiem, z eniedawno wykanczaliscie, stad moja uwaga ze pewnie wkrotce dojda kolory.

Duzy dom

wcale nie jest taki duży :wink: Bywają duużo większe !!

Nasz ma ok 150 m2 ale wrażenie przestronności dają otwarte pomieszczenia na dole - w połówce teściów mają nieco inny rozkład pomieszczeń i w zasadzie wszystkie są mniej lub bardziej zamknięte i już nie ma takiego wrażenia.

arcobaleno śliczny dom.....mam pytanie dot. podłogi - jak wygląda sprawa sprzatania? tzn. czy bardzo na tej podłodze widać "brud" (kurz i inne)?

Dzięki aleks :D

muszę przyznać że na tej podłodze BARDZO widać wszelki brud, kurz i inne :roll: I dlatego rano zanim "wypuszczę" moją córcię "na salony" :wink: biorę odkurzacz i zabieram się do roboty :) A że żadnych dywanów nie mam (oprócz jednego chodniczka i jednej baraniej skórki) to idzie szybko, gładko i bezstresowo a już po chwili z powrotem jest czyściutko - do następnego dnia :wink:

Ja jednak jestem z tego faktu zadowolona bo skoro widać brud to i widać kiedy jest czysto a to, ze na jasnych NIE WIDAć brudu gołym okiem wcale nie oznacza że go tam nie ma !!

nie wiedzialam, ze tro az tak istotne aby z kuchi widziec podjazd

Dla mnie istotne a to w końcu mój dom. Zawsze tak właśnie sobie wyobrażałam widok z kuchni.

No to ja ci powiem, ze majac do wyboru dobry uklad salonu, sensowna jadalnie, kominek we wlasciwym mijescu i przeniesienie kuchni czy mozliwosc patzrenia pzrez okno w kuchni na podjazd i droge, nie zawahalabym sie ani minuty. Ale to ja:)) Bo ja w sumie nie spedzam czasu w oknie w kuchni, tylko w saloniku przy kominku:)) Ale to ja, ze znowu powtorze:))

No to ja ci powiem, ze majac do wyboru dobry uklad salonu, sensowna jadalnie, kominek we wlasciwym mijescu i przeniesienie kuchni czy mozliwosc patzrenia pzrez okno w kuchni na podjazd i droge, nie zawahalabym sie ani minuty. Ale to ja:)) Bo ja w sumie nie spedzam czasu w oknie w kuchni, tylko w saloniku przy kominku:)) Ale to ja, ze znowu powtorze:))

MARGIE ale masz problemy nie ma co

arcobaleno bardzo fajny domek , my za pare miesiecy tez bedziemy sie przeprowadzac i chociaz pewnie nie wszystko bedzie zrobione i beda gole sciany to bede sie cieszyc ze wreszcie mieszkam w swoim wymarzonym domku tak jak i ty :)

A ja Wam bardzo gratuluję. Domku i zdolności

Mało kto w Waszym wieku ma takie fajne mieszkanie bez kredytów.

sama wiem, że nie zawsze to co się wymysli to później da się wykonać, albo wyjdzie nie tak.

U Ciebie bardzo mi się podoba taki ład, wszystko jest w jednym stylu, taka prostota jest dla mnie super, bez wciskania na siłę udziwnień

A kolory - osobiście dużo bardziej wolę pastele.

zazdroszczę metrażu łazienki, a pokój córeczki jest super

Jeszcze raz gratuluję

No nie zapytalam, bo szczerze mowiac uklady bywaja rozne-nie wiedzialam, ze tro az tak istotne aby z kuchi widziec podjazd ( ostatnio ogladalm dom, gdzie wlasnie z gabinetu byl widokna wejscie). Niewazne, teraz i tak juz po wszytskiemu:))

A wyobrz sobie, z epzreczytalam dosc uwaznie caly watek i wiem, z eniedawno wykanczaliscie, stad moja uwaga ze pewnie wkrotce dojda kolory.

ale masz problemy hehe

a propo czytania wątku, to chyba nie przeczytałaś, a tym bardziej nie uważnie, bo ja tylko go z grubsza przeleciałam, ogladając bardziej zdjęcia niz czytając ale jakos doczytałam duzo wczesniej że ktos juz pytał o stół i arcobaleno pisała że to komplet tarasowy i tymczasowo go wstawiła upiekszając tylko w poduszeczki i malując ;)

Kolorystyka: w zasadzie poprawnie, aczkolwiek dosc zachowawczo i monotonnie

o kurczę - zabrzmiało jak recencja nauczycielska- brrr - poprawnie/niepoprawnie-

arcobaleno- popraw się kobieto - wskazane jest: wstawienie minimalizmu, czerwieni i baroku (do znalezienia już w każdym supermarkecie) - i będzie więcej niz poprawnie - bedzie trendy...w zasadzie :wink:

Gratuluję tak pieknego domu, zachwycałam się każym kolejnym zdjęciem. Wszystko do powtórzenia, zresztą moja ulubiona kolorystyka, zakochana jestem w brazach :D Pozwolisz że ściągnę troche do Własnego domku inspiracji???

I powiem szczerze, że do dzisiaj nie podobał mi sie żadne kominek, a teraz już wiem jaki bedzie :D :p

Mój dom dopiero powstanie, ale układ mamy bardzo podobny i zamierzam przenieść co nie co uszczknąc od Was.

Jeszcze raz gratuluje

Kolorystyka: w zasadzie poprawnie, aczkolwiek dosc zachowawczo i monotonnie

o kurczę - zabrzmiało jak recencja nauczycielska- brrr - poprawnie/niepoprawnie-

arcobaleno- popraw się kobieto - wskazane jest: wstawienie minimalizmu, czerwieni i baroku (do znalezienia już w każdym supermarkecie) - i będzie więcej niz poprawnie - bedzie trendy...w zasadzie :wink:

Oj, a jak wy sie kochacie czepiac:)) Poprawnie,bo nie ma wiekszych bledow w zestawianiu kolorow,a nie ma ich, bo je zestawiono w sposob zachowawczy i bezpieczny:)

I tak by the way: mas zuwagi do mnie, to je napisz w moim watku, ok?

joan takie same mam odczucia jak ty hehe az sie ucieszylam ze margie pokazala swoje mieszkanie , bo ona taki wzor do nasladowania heheh ale nic mnie w nim nie powalilo hehe

No to czemu tego nie napisalas w moim watku, tylko tu plotkujesz, co?

I gdzie ja napisalam, z ejestem wzor do nasladowania?! Ja urzadzilam swoje miezkanie tak, ja ja lubie i jak mi sie podoba. Tobie nie musi, wcale tego nie wymagam, aby sie kazdemu podobalo. Na szczescie wszyscy mamy rozne gusta:)

A twoja zlosliwosc jest nie na miejscu.. Niedawno byl atak dot zlosliwosci na wnetrznosciach, tacy byliscie oburzeni, a sami robicie dokladnie to samo!!!

Witam

Ogładam sobie mieszkanko arcobaleno i przyznam , ze bardzo mi sie podoba.

Za to nie bardzo mi sie podoba ostatnio atmosfera jaka panuje w galerii muratora, która wynikła jak mi wiadomo z lektury wnętrznosci i kontrataku w muratorze. Bardzo ale to bardzo mi sie tamta dyskusja nie podobała, nawet też nie zabierałam tam głosu.

chciałabym jednak, żeby ten jad nie udzielał się pozostałych wątkach w galerii i żeby nadal pozostało miło. Margie ma prawo krytykowac domek arcobaleno i ma także prawo pokazac swoje mieszkanie i my mamy prawo na tamtym wątku mieszkanie skrytykowac.

Wychodzenie z atakami osobistymi i z urazami które zostały po wojnie " wnętrzności- forum muratora" jest po prostu nie na miejscu.

I to tyle.

Wracając do domku arcobaleno. Najpiekniejsza jest łazienka, jak dla mnie ideał:))