arcobaleno 24.01.2007 15:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2007 niutek - światełka przy schodach to małe halogeny, a w zasadzie nie halogeny a diody chyba, które są wmontowane w ścianę a kable i wszystkie inne przyłącza zamurowane - wszystko było przemyślane dużo wcześniej, przed tynkowaniem monka - proszem Ciem bardzo roszponka - dzięki za komplementa - bardzo miło się czyta wszystkie pozytywne wypowiedzi bo wszystko w tym domu(począwszy od projektu indywidualnego) wymyślaliśmy sami i prawie wszystko sami robiliśmy...tzn gwoli ścisłości - wymyślałam ja - wykonywał mąż Pytasz o szablony do pokoju dziecięcego - są na pewno, ale nie wiem dokładnie jakie wzory no i dają pewnie trochę inny efekt margie - witam szanowną Panią w moich skromnych progach i dziękuję za obiektywną opinię (bez ochów i achów) Wyjaśnię Ci Twoje wątpliwości, które są w pełni dla mnie zrozumiałe bo przyznaję, ze nie wszystko udało się zrobić tak jak chcieliśmy. Mówiąc o zamianie lokalizacji kuchni i gabinetu nie zapytałaś nawet o ogólne położenie budynku. A my braliśmy to pod uwagę projektując swój dom i założeniem moim było, aby z kuchni mieć widok na wejście do domu (czyli podjazd, furtkę i wszystko co przed domem). Jeśli chodzi o umiejscowienie stołu w salonie i o sam stół w ogóle to jest to zestaw tymczasowy (komplet ogrodowy jak słusznie zauważyłas) i dolecowo kupiony na przyszły taras. Stoi sobie - a w zasadzie - jeździ - gdzie nam wygodnie bo tak naprawdę cały czas zastanawiam się gdzie miałby stać ten prawdziwy stół (który mam nadzieję kiedyś w końcu kupimy). A tak w ogóle to niestety w naszym salonie nie ma miejsca na kącik jadalniany, bo w żaden sposób nie daliśmy rady inaczej rozłożyć pomieszczeń a zwiększenie bryły budynku nie wchodziło w grę, gdyż jest to bliźniak i ograniczały nas warunki zabudowy. Jeśli chodzi o zachowawczą i monotonną kolorystykę to gdybyś przeczytała uważnie wątek to wiedziałabyś, że wykończeniówkę skończyliśmy niedawno i teraz będziemy dopiero dopieszczać wnętrza. Tak czy inaczej my czujemy się w naszym domu bardzo dobrze i komfortowo bo jest dokładnie taki (no prawie ) jaki chcieliśmy żeby był Pozdrawiam wszystkich !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
margie 24.01.2007 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2007 No nie zapytalam, bo szczerze mowiac uklady bywaja rozne-nie wiedzialam, ze tro az tak istotne aby z kuchi widziec podjazd ( ostatnio ogladalm dom, gdzie wlasnie z gabinetu byl widokna wejscie). Niewazne, teraz i tak juz po wszytskiemu:)) A wyobrz sobie, z epzreczytalam dosc uwaznie caly watek i wiem, z eniedawno wykanczaliscie, stad moja uwaga ze pewnie wkrotce dojda kolory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaola 24.01.2007 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2007 Duzy dom, zadroszcze tej przestrzeni. Bardzo ładna kuchnia, kominek, salon. Nie spieszcie się z dopieszczaniem bo na razie nie ma takiej potrzeby . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arcobaleno 24.01.2007 15:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2007 nie wiedzialam, ze tro az tak istotne aby z kuchi widziec podjazd Dla mnie istotne a to w końcu mój dom. Zawsze tak właśnie sobie wyobrażałam widok z kuchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arcobaleno 24.01.2007 15:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2007 Duzy dom wcale nie jest taki duży Bywają duużo większe !! Nasz ma ok 150 m2 ale wrażenie przestronności dają otwarte pomieszczenia na dole - w połówce teściów mają nieco inny rozkład pomieszczeń i w zasadzie wszystkie są mniej lub bardziej zamknięte i już nie ma takiego wrażenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleks 1719501264 24.01.2007 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2007 arcobaleno śliczny dom.....mam pytanie dot. podłogi - jak wygląda sprawa sprzatania? tzn. czy bardzo na tej podłodze widać "brud" (kurz i inne)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arcobaleno 24.01.2007 18:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2007 arcobaleno śliczny dom.....mam pytanie dot. podłogi - jak wygląda sprawa sprzatania? tzn. czy bardzo na tej podłodze widać "brud" (kurz i inne)? Dzięki aleks muszę przyznać że na tej podłodze BARDZO widać wszelki brud, kurz i inne I dlatego rano zanim "wypuszczę" moją córcię "na salony" biorę odkurzacz i zabieram się do roboty A że żadnych dywanów nie mam (oprócz jednego chodniczka i jednej baraniej skórki) to idzie szybko, gładko i bezstresowo a już po chwili z powrotem jest czyściutko - do następnego dnia Ja jednak jestem z tego faktu zadowolona bo skoro widać brud to i widać kiedy jest czysto a to, ze na jasnych NIE WIDAć brudu gołym okiem wcale nie oznacza że go tam nie ma !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
margie 25.01.2007 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2007 nie wiedzialam, ze tro az tak istotne aby z kuchi widziec podjazd Dla mnie istotne a to w końcu mój dom. Zawsze tak właśnie sobie wyobrażałam widok z kuchni. No to ja ci powiem, ze majac do wyboru dobry uklad salonu, sensowna jadalnie, kominek we wlasciwym mijescu i przeniesienie kuchni czy mozliwosc patzrenia pzrez okno w kuchni na podjazd i droge, nie zawahalabym sie ani minuty. Ale to ja:)) Bo ja w sumie nie spedzam czasu w oknie w kuchni, tylko w saloniku przy kominku:)) Ale to ja, ze znowu powtorze:)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nikola79 25.01.2007 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2007 No to ja ci powiem, ze majac do wyboru dobry uklad salonu, sensowna jadalnie, kominek we wlasciwym mijescu i przeniesienie kuchni czy mozliwosc patzrenia pzrez okno w kuchni na podjazd i droge, nie zawahalabym sie ani minuty. Ale to ja:)) Bo ja w sumie nie spedzam czasu w oknie w kuchni, tylko w saloniku przy kominku:)) Ale to ja, ze znowu powtorze:)) MARGIE ale masz problemy nie ma co arcobaleno bardzo fajny domek , my za pare miesiecy tez bedziemy sie przeprowadzac i chociaz pewnie nie wszystko bedzie zrobione i beda gole sciany to bede sie cieszyc ze wreszcie mieszkam w swoim wymarzonym domku tak jak i ty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda Stochaj 25.01.2007 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2007 Ja łączę się w pochwalach,za smak i wyczucie w urządzaniu wnętrz I mam pytanie jakie wymiary ma lustro w górnej łazience ,takie włśnie bardzo mi odpowiada pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda Stochaj 25.01.2007 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2007 Zapomniałam dodać że bardzo mnie zmartwiły wieści o jakości drzwi Classen,a tak mi mi się podobają i cieszyłam się że znalazłam ładne drzwi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikita 26.01.2007 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2007 A ja Wam bardzo gratuluję. Domku i zdolnościMało kto w Waszym wieku ma takie fajne mieszkanie bez kredytów. sama wiem, że nie zawsze to co się wymysli to później da się wykonać, albo wyjdzie nie tak. U Ciebie bardzo mi się podoba taki ład, wszystko jest w jednym stylu, taka prostota jest dla mnie super, bez wciskania na siłę udziwnień A kolory - osobiście dużo bardziej wolę pastele. zazdroszczę metrażu łazienki, a pokój córeczki jest super Jeszcze raz gratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agiis 26.01.2007 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2007 No nie zapytalam, bo szczerze mowiac uklady bywaja rozne-nie wiedzialam, ze tro az tak istotne aby z kuchi widziec podjazd ( ostatnio ogladalm dom, gdzie wlasnie z gabinetu byl widokna wejscie). Niewazne, teraz i tak juz po wszytskiemu:)) A wyobrz sobie, z epzreczytalam dosc uwaznie caly watek i wiem, z eniedawno wykanczaliscie, stad moja uwaga ze pewnie wkrotce dojda kolory. ale masz problemy hehe a propo czytania wątku, to chyba nie przeczytałaś, a tym bardziej nie uważnie, bo ja tylko go z grubsza przeleciałam, ogladając bardziej zdjęcia niz czytając ale jakos doczytałam duzo wczesniej że ktos juz pytał o stół i arcobaleno pisała że to komplet tarasowy i tymczasowo go wstawiła upiekszając tylko w poduszeczki i malując Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joan 26.01.2007 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2007 Kolorystyka: w zasadzie poprawnie, aczkolwiek dosc zachowawczo i monotonnie o kurczę - zabrzmiało jak recencja nauczycielska- brrr - poprawnie/niepoprawnie- arcobaleno- popraw się kobieto - wskazane jest: wstawienie minimalizmu, czerwieni i baroku (do znalezienia już w każdym supermarkecie) - i będzie więcej niz poprawnie - bedzie trendy...w zasadzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nikola79 26.01.2007 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2007 joan takie same mam odczucia jak ty hehe az sie ucieszylam ze margie pokazala swoje mieszkanie , bo ona taki wzor do nasladowania heheh ale nic mnie w nim nie powalilo hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kowalik 26.01.2007 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2007 Gratuluję tak pieknego domu, zachwycałam się każym kolejnym zdjęciem. Wszystko do powtórzenia, zresztą moja ulubiona kolorystyka, zakochana jestem w brazach Pozwolisz że ściągnę troche do Własnego domku inspiracji??? I powiem szczerze, że do dzisiaj nie podobał mi sie żadne kominek, a teraz już wiem jaki bedzie Mój dom dopiero powstanie, ale układ mamy bardzo podobny i zamierzam przenieść co nie co uszczknąc od Was. Jeszcze raz gratuluje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
margie 26.01.2007 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2007 Kolorystyka: w zasadzie poprawnie, aczkolwiek dosc zachowawczo i monotonnie o kurczę - zabrzmiało jak recencja nauczycielska- brrr - poprawnie/niepoprawnie- arcobaleno- popraw się kobieto - wskazane jest: wstawienie minimalizmu, czerwieni i baroku (do znalezienia już w każdym supermarkecie) - i będzie więcej niz poprawnie - bedzie trendy...w zasadzie Oj, a jak wy sie kochacie czepiac:)) Poprawnie,bo nie ma wiekszych bledow w zestawianiu kolorow,a nie ma ich, bo je zestawiono w sposob zachowawczy i bezpieczny:) I tak by the way: mas zuwagi do mnie, to je napisz w moim watku, ok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
margie 26.01.2007 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2007 joan takie same mam odczucia jak ty hehe az sie ucieszylam ze margie pokazala swoje mieszkanie , bo ona taki wzor do nasladowania heheh ale nic mnie w nim nie powalilo hehe No to czemu tego nie napisalas w moim watku, tylko tu plotkujesz, co? I gdzie ja napisalam, z ejestem wzor do nasladowania?! Ja urzadzilam swoje miezkanie tak, ja ja lubie i jak mi sie podoba. Tobie nie musi, wcale tego nie wymagam, aby sie kazdemu podobalo. Na szczescie wszyscy mamy rozne gusta:) A twoja zlosliwosc jest nie na miejscu.. Niedawno byl atak dot zlosliwosci na wnetrznosciach, tacy byliscie oburzeni, a sami robicie dokladnie to samo!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anstak 26.01.2007 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2007 Witam Ogładam sobie mieszkanko arcobaleno i przyznam , ze bardzo mi sie podoba. Za to nie bardzo mi sie podoba ostatnio atmosfera jaka panuje w galerii muratora, która wynikła jak mi wiadomo z lektury wnętrznosci i kontrataku w muratorze. Bardzo ale to bardzo mi sie tamta dyskusja nie podobała, nawet też nie zabierałam tam głosu. chciałabym jednak, żeby ten jad nie udzielał się pozostałych wątkach w galerii i żeby nadal pozostało miło. Margie ma prawo krytykowac domek arcobaleno i ma także prawo pokazac swoje mieszkanie i my mamy prawo na tamtym wątku mieszkanie skrytykowac. Wychodzenie z atakami osobistymi i z urazami które zostały po wojnie " wnętrzności- forum muratora" jest po prostu nie na miejscu. I to tyle. Wracając do domku arcobaleno. Najpiekniejsza jest łazienka, jak dla mnie ideał) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magda72 26.01.2007 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2007 arcobaleno a mnie rozbroiły malowidła na ścianach w pokoju dzieciątka. Już mam je skopiowane. Tylko proszę o mały wymiar kary. Magda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts