Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek Arcobaleno

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam wszystkich serdecznie :D

Z uwagi na fakt, że w ostatnich dniach miałam tzw PSM :wink: wolałam nie podejmować zbędnych dyskusji i nie drążyć niepożądanych tematów w tym wątku :wink:

Cieszę się, ze Wam się podoba - to naprawdę miłe, tym bardziej, że pomysły są autorskie i wykonanie w większości również :D

Kowalik - kominek możesz zgapiać :wink: Ja też długo szukałam inspiracji bo klasyczne kominki zupełnie mi nie pasują a z kolei nowoczesne są z reguły pożeraczami finansów :wink: Wymyśliłam więc taką prostą obudowę i obłożenie - mąż wykonał bez większych problemów i oboje jesteśmy zadowoleni z efektu :D

Magda - malunki są do Twojej dyspozycji :wink: Kary nie będzie - co więcej mogę przesłać Ci obrazki(mam zapisane w kompie) z których malowałam.

A my aktualnie wymyślamy szafę wnękową do wiatrołapu bo lekki bałagan tam panuje :-?

Płyty Daniel(mąż) już zamówił - mam nadzieję, że wyjdzie ok.

No i ja cały czas myslę nad zasłonami - chciałabym na całym parterze jednakowe w ciapłym, kremowo, żółtym odcieniu. Ma to być coś pomiędzy firanami a zasłonami. Chciałabym nieco ocieplić wnętrze :wink:

Martuś jak się sprawuje jasny wypoczynek w salonie przy Julci?

Bardzo chciałabym mieć kremową kanapę, ale obawiam się, że z Antosiem, kotem i psem nie bardzo się da utrzymać czystość, a nie chce być niewolnikiem własnej kanapy:) Musze pomyslec o innych kolorach

Jakie zachowawcze kolory??? :o :o :o jestem nimi osobiscie zachwycona. Bardzo relaksują i wprowadzają komfort nie męczący wzroku. Wszyskto harmonijnie dopasowane

rozumiem, że żeby było piknie to musi być popart ???

Pozdro

Dobra - kto chce obrazki ręka do góry a raczej wklejać mi maile, zebym mogła je przesłać.

Julka - ja mam sofe z ikei i dodatkowy pokrowiec do niej dokupiłam, wiec z praniem nie ma problemu żadnego. Myślę, ze w przypadku mebli ze skóry lub eko-skóry jest jeszcze łatwiej bo można na bierząco usuwać zabrudzenia wilgotną ściereczką. A poza tym tak naprawdę moja Julka jakoś szczególnie nie czepia się tej kanapy więc w sumie u mnie ten problem w ogóle nie istnieje. Natomiast ze zwierzakami może być większy problem - szczególnie z kotem przy skórzanej kanapie - wiem coś o tym bo widziałam jak nasza domowa kotka zmasakrowała skórzaną kanapę w mieszkaniu rodziców :-?

Magda 72 - PSM to tzw zespół napięcia przedmiesiączkowego co u mnie przejawia się zwiększoną nerwowością :evil: :wink:

Właśnie obejrzałam fotki z waszego domu i jestem pod wrażeniem. Zawsze chciałam, żeby pokój moich dzieci wyglądał tak jak pokoik twojej córci, ale obawiałam się, że nie przeforsuję tego pomysłu, a mąż powie "znowu wymyślasz". Teraz kiedy zobaczy te fotki, myślę, że przekona się do wesołego nastroju pomieszczenia.

Podobają mi się również twoje jasne meble. Niestety moje zostały zniszczone przez "małe szkodniki" długopisami, a pies dokończył dzieła... :roll:

witaj Arcobaleno!

od niedawna goszczę się na forum przeglądając wnętrza forumowiczów i muszę Ci powiedzieć że Wasz domek jak i domek Agiis podobają mi się najbardziej !!

Mam pytanie, które chyba jeszcze nie padło : jakiego typu podłogę masz w pokoju u córeczki? fajnie wygląda przy tak bajecznie kolorowych ścianach :wink:

Uffa.. urządzanie wnętrz to moja niezrealizowana pasja :roll:

Na szczęcie remontuję teraz dużą piwnicę więc mogę troszkę pokombinować i poszaleć...a tu mam duuuże wyzwanie 8)

może kiedyś i ja pokażę na forum moje mieszkanko w podziemiach..

No ale nie o mnie mowa! jeszcze raz gratuluję pięknego domku i życzę jak najmniej konfliktów z teściami :wink:

jasabar - namów męża na kolorowy pokoik dla dzieci - moim zdaniem jeśli tylko istnieje taka możliwość to nie ma się co zastanawiać - dzieci na pewno będą zachwycone :D

ewelinka - no miło mi bardzo, ze jestem wśród faworytów :wink:

Tak ogólnie to zauważyłam na przykładzie zupełnie inaczej wykończinych połówek naszego bliźniaka, ze starszym (lub jak kto woli - bardziej dorosłym :wink: ) podobają się klasyczne wnętrza u moich teściów a młodszym bardziej leżą nasze - bardziej nowoczesne. NIe zapomnę pierwszego komentarza mojej ciotki po wejściu do naszej kuchni - O matko !! A co te meble takie czorne :lol: :wink: Albo zapytań kilku gości - a jaki kolor będą miały ściany - bo rozumiem, ze to zagruntowane dopiero? :lol: :wink:

Jeśli chodzi o podłogę u Julci to są zwykłe panele - ale wzór bardzo przypadł mi do gustu :D

życzę jak najmniej konfliktów z teściami

Na szczęście teściowie są mało konfliktowi - jak dotad nie było jeszcze żadnych zgrzytów - bo w sumie nie ma o co - każdy ma swój dom i swoje podwórko i się rządzi jak chce :wink: A ja sobie to rozwiązanie bardzo chwalę bo jestem towarzyską osobą i lubię ludzi ogólnie i cieszę się zę mam swoich bliskich wokół siebie - jak moi rodzice skończą swój dom to już w ogóle będzie super :D A jaka wygoda dla mnie - w każdej chwili mogę Julkę podrzucić do jednej lub drugiej babci :D

martka - jak znajdę chwilę czasu i miarkę (przede wszystkim - bo z tym jest zawsze problem :wink: ) to zmierzę i Ci podam.

Ale tak w ogóle to przecież obudowę robisz taką jaka Ci pasuje - jaka się u Ciebie zmieści. W zależności jaki kupisz wkład (to na głębokość) a na szerokość to już Twój wybór.

A u nas się robi szafa w przedpokoju :D Półki już są, jutro mąż zamówi płyty na drzwi i drążek do wieszaków. Szybko mu idzie - ale z drzwiami może już nie być tak łatwo :wink:

Stan na dziś wygląda tak :D

http://img45.imageshack.us/img45/5861/dsc00003cg9.jpg

Mam nadzieję, ze dzięki szafie zniknie ten bałagan z przedpokoju :wink:

Arcobaleno

od kilku miesiecy ogladam zdjecia domow Forumowiczow, przygladam sie Waszym zmaganiom na "polach bitwy" i podziwiam za wiedze i wytrwalosc :D

Dzisiaj, na poczatek swojego czynnego udzialu na forum, chcialam przeslac kilka slow uznania, a Tobie naleza sie one jak najbardziej!!

Bardzo ladne wnetrza, kuchnia nie do konca jakbym sama chciala (nie taka corna ;) ) za to Wasza lazienka... mistrzostwo swiata ! Super super!

Z nieukrywana ciekawoscia bede tu dalej zagladala i sledzila etap dopieszczania :D

Pozdrawiam

Martynka - miło mi, że nas "odwiedziłaś" :D

Etap dopieszczania zaczyna się od wyboru zasłon-firan na cały parter :D Chciałabym coś pośredniego między zasłonami a firanami, coś co "zamazywało" by dosć znacznie kontury a za dnia ładnie rożswietlało pomieszczenia...Aż się boję czy coś takiego w ogóle znajdę :wink:

Na okno tarasowe planuję zwykle, prosto puszczone zasłony do samej ziemi a na pozostałe okna coś w rodzaju rolet rzymskich, ale nie do końca bo będzie to tylko materiał udrapowany w poprzek za pomącą taśm marszczących. No zobaczymy co z tego wyjdzie.. :wink:

Szafa w przedpokoju już zagospodarowana :D mimo, że drzwi stoją jeszcze oparte o ścianę :wink: Może dziś uda się je zamontować.

Martka - my w kominku palimy sporadycznie ze względu na niespełna roczną córeczkę, więc żadnych szczególnych uciażliwośći nie zauważyłam.

POzdrawiam wszystkich !!

Hejoo(jestem na etapie teletubies) tak sobie jeszcze raz poogladalam twoj domek i mi by pasowaly takie roletki

http://www.ardeko.pl/IMGallery/obrazy/121004DSC02079.JPG

albo takie tu sa z tego samego materialu rolety i firanki dobrze to wyglada

http://www.ardeko.pl/IMGallery/obrazy/09543210-11-2005%20018.jpg

A teraz lazienka, nie wiem co mam zrobic. Lazienka na gorze ma 9,5 po podlodze bo jest ze skosami ale na tym etapie mozemy ja powiekszyc o garderobe ok 5.4 (tez po podlodze). W sumie takiej powierzchni powyzej wysokosci 1,9m to by bylo ok 7m. Ty bys polaczyla??

Pozdrawiam.

Martka - te pierwsze roletki są bardzo fajne i ja chciałabym coś w tym stylu włsąnie, tylko w bardziej kremowym kolorze (bo te są za zimno-białe), żeby trochę rozświetlić i ocieplić te wnętrza.

A co do łazienki to zależy co tam planujesz mieć - czy tylko wannę, czy też prysznic, umywalkę jedną czy dwie - ja np garderoby nie mam a mam taką dużą łazienkę - więc z tego wynika, ze ja bym połączyła :wink:

Tylko, ze ja mam w sypialni wnękę na szafę i garderoby w ogóle nie planowałam.

Musisz się zastanowić na czym bardziej Ci zależy - na garderobie, czy na bardziej komfortowej łazience.

Pozdrawiam

Kolor to oczywiscie musi pasowac do wnetrza, a chodzilo mi raczej o to, ze mozesz wtedy zrobic podobne w kuchni i w salonie bo tak jak u mnie z jednego pomieszczenia widac drugie i na odwrot. W pokojach planujemy postawic i tak duze szafy a ta garderoba miala byc w pokoju Kuby. Mialby to raczej byc taki pokoj schowek w stylu ukrytej komnaty jak w zamku taki do zabawy-nie wiem czy mnie zrozumiesz. A wlazience tak jak u ciebie planujemy i wanne i prysznic. Masz moze jakis rzut (projekt) swojej lazienki-taki pogladowy?