Grzegorz63 07.03.2003 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2003 Anonimowy- po pierwsze to wypadałoby się zarejestrować. Odpowiadając na twoje zarzuty chcę wyjaśnić jak ja pojmuję istotę tego forum. Żeby było one jak najbardziej płodne i abyśmy wszyscy odnieśli z niego jak najlepszy skutek musi na nim trwać nieustanna "burza mózgów". Nie możemy się "zagłaskać na śmierć" bo nikomu to nie wyjdzie na zdrowie. Zauważ, że zachowana jest zasada, że "o gustach się nie dyskutuje". Dlatego nikt nie zarzuca nikomu, że wybrał np. brzydki projekt. Natomiast, jeżeli rozmawiamy o technologiach budowlanych to każde "trzy grosze" wrzucone przez innego forumowicza ma niebagatelne znaczenie dla podejmowanych przez nas ostatecznych decyzji. Ja o technologii YTONG, którą wybrałem dla siebie najwięcej o wadach i zaletach dowiedziałem się właśnie z tego forum. I najbardziej cenię sobie właśnie uwagi krytyczne, bo o pozytywach to sobie mogę poczytać w folderach reklamowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość h***ge 07.03.2003 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2003 Gzregorz ileś tam...coś mi się wydaje że Ty jakieś pieniądze bierzesz od jakichś producentów i popieram opinię kogoś pod psudonimem anonimowy że powinien mieszkać w lepiance z glinki...A TAK POWAŻNIE TO CIĄGLE NIE WIEM CZY TE 82 ZŁ ZA M2 ŚCIANY (W THERMOMURZE) TO TANIO CZY DROGO?????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość h***ge 07.03.2003 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2003 Gzregorz ileś tam...coś mi się wydaje że Ty jakieś pieniądze bierzesz od jakichś producentów i popieram opinię kogoś pod psudonimem anonimowy że powinien mieszkać w lepiance z glinki...A TAK POWAŻNIE TO CIĄGLE NIE WIEM CZY TE 82 ZŁ ZA M2 ŚCIANY (W THERMOMURZE) TO TANIO CZY DROGO?????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz63 07.03.2003 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2003 Co do ogrzewania podłogowego pamiętam taki program "Klinika zdrowego człowieka", gdzie wypowiadał się lekarz (specjalista), który przestrzegał przed skutkami takiego ogrzewania, szczególnie dla osób starszych. To było dawno, ale jedno zapamiętałem- opuchnięte nogi i żylaki. To nie ja wymyśliłem! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość h***ge 07.03.2003 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2003 a sprawdziłeś?? bo ja właśnie chcę ogrzewanie podłogowe u siebie założyć...i sprawdziłem....znowu mity.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz63 07.03.2003 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2003 Glinka nie jest zdrowa- ma dość dużą promieniotwóczość naturalną. Na lepiankę bym nie zastosował. Najlepiej by było mieszkać tak jak w Japonii- w domu z papieru! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz63 07.03.2003 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2003 hoc_agea gdzie sprawdziłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość h***ge 07.03.2003 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2003 haha ...to już blisko styropianu....aha wybudowałeś w Ytongu ile za m2 i jaka grubość ściany??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz63 07.03.2003 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2003 Dopiero będę budował- w kwietniu. Cen jeszcze nie znam. Sam materiał to z tego co tu czytam to 90-95 zł (z klejem). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość h***ge 07.03.2003 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2003 hmm...na jesień dałem projekt do wyceny...w hurtowni handlujacej ytongiem i jak sobie to obejrzałem to wyszło ok. 114 zł (z zaprawą ciepłochronną) ale może są jakieś promocje...czyli uogólniając w kwestii cenowej będę miał taniej...bo o jakieś 15 zł na 1m2 ściany zczyli jakieś 2,5 tys. na całości...nie jest źle... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz63 07.03.2003 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2003 Też z tego forum się dowiedziałem, że Ytong opuścił ceny od lutego (chyba 10%) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ADAMOS48 09.03.2003 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2003 Potwierdzam z tą podłogówką to prawda .Jest duży szpital STALOWNIK w którum zrezygnowano z dobrodziejstw podłogówki na rzecz grzejników.A osobiście odnoszę wrażenie że ten od domu steropianowego zachwalając pod niebiosa mówi nie szczerze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts