Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

czy to drogo czy to tanio???

Gość h***ge

Recommended Posts

Anonimowy- po pierwsze to wypadałoby się zarejestrować. Odpowiadając na twoje zarzuty chcę wyjaśnić jak ja pojmuję istotę tego forum. Żeby było one jak najbardziej płodne i abyśmy wszyscy odnieśli z niego jak najlepszy skutek musi na nim trwać nieustanna "burza mózgów". Nie możemy się "zagłaskać na śmierć" bo nikomu to nie wyjdzie na zdrowie. Zauważ, że zachowana jest zasada, że "o gustach się nie dyskutuje". Dlatego nikt nie zarzuca nikomu, że wybrał np. brzydki projekt. Natomiast, jeżeli rozmawiamy o technologiach budowlanych to każde "trzy grosze" wrzucone przez innego forumowicza ma niebagatelne znaczenie dla podejmowanych przez nas ostatecznych decyzji. Ja o technologii YTONG, którą wybrałem dla siebie najwięcej o wadach i zaletach dowiedziałem się właśnie z tego forum. I najbardziej cenię sobie właśnie uwagi krytyczne, bo o pozytywach to sobie mogę poczytać w folderach reklamowych.

Gość h***ge

Gzregorz ileś tam...coś mi się wydaje że Ty jakieś pieniądze bierzesz od jakichś producentów i popieram opinię kogoś pod psudonimem anonimowy że powinien mieszkać w lepiance z glinki...

A TAK POWAŻNIE TO CIĄGLE NIE WIEM CZY TE 82 ZŁ ZA M2 ŚCIANY (W THERMOMURZE) TO TANIO CZY DROGO??????

Gość h***ge

Gzregorz ileś tam...coś mi się wydaje że Ty jakieś pieniądze bierzesz od jakichś producentów i popieram opinię kogoś pod psudonimem anonimowy że powinien mieszkać w lepiance z glinki...

A TAK POWAŻNIE TO CIĄGLE NIE WIEM CZY TE 82 ZŁ ZA M2 ŚCIANY (W THERMOMURZE) TO TANIO CZY DROGO??????

Co do ogrzewania podłogowego pamiętam taki program "Klinika zdrowego człowieka", gdzie wypowiadał się lekarz (specjalista), który przestrzegał przed skutkami takiego ogrzewania, szczególnie dla osób starszych. To było dawno, ale jedno zapamiętałem- opuchnięte nogi i żylaki. To nie ja wymyśliłem!

Gość h***ge
hmm...na jesień dałem projekt do wyceny...w hurtowni handlujacej ytongiem i jak sobie to obejrzałem to wyszło ok. 114 zł (z zaprawą ciepłochronną) ale może są jakieś promocje...czyli uogólniając w kwestii cenowej będę miał taniej...bo o jakieś 15 zł na 1m2 ściany zczyli jakieś 2,5 tys. na całości...nie jest źle...