Bonga 25.05.2006 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2006 Tutaj prosimy wpisywać ewentualne komentarze i uwagi do naszego dziennika. Z góry dziękuję za wszelkie porady i wskazówki. Słowa otuchy też mile widziane ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gierga 25.05.2006 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2006 Trzymam kciuki i życzę powodzenia Przed wybudowaniem domu też rozrysowywałam sobie gdzie i co posadzę, po jakimś czasie projekt się zmienił z wybujałego w praktyczny, ale pamiątka pozostała Z przyjemnością będe śledzić poczynania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bonga 26.05.2006 06:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2006 Bardzo dziękuję za pierwszy wpis, mam nadzieję, że nie ostatni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 26.05.2006 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2006 Zapisuję się do klubu czytelnika Twojego dziennika . No, no od wiosny do jesieni będziecie mieli co robić na takiej działce - tyle trawy do skoszenia. Co do roślinek w ogrodzie - jakoś nie chciało mi się rysować projektu, kupuję roślinkę, która mi się spodoba a potem szukam dla niej miejsca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 31.05.2006 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2006 Bonga, dlaczego nie może być studni w odcinku 70 m od oczyszczalni . Zgodnie z prawem studnia nie może się znajdować bliżeuj niż 30 m. Pisano nawet o tym chyba w ostatnim "Muratorze" albo "Ładnym domu". Dopytaj się, bo to znacznie zmienia postać rzeczy. Atest na eko groszek czy na piec? Sami mamy kocioł na eko-groszek i żadne atesty nie były wymagane. A atest na paliwo..., hmmm, to znaczy, że po każdym zakupie kupki opału będziesz musiała latać do gminy z kwitkiem z kopalni, że węgiel jest ekologiczny ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bonga 31.05.2006 08:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2006 Pan z gminy rozmawiał z naszą panią architekt, więc możliwe, że do mnie dotarły jakieś zniekształcone informacje Dopiero jutro (mam nadzieję) będę mogła tam osobiście pojechać, to się dopytam wszystkiego, ale na pewno mówiła o 70 metrach. Co do atestu to też mi się wydaje, że chodziło im raczej o piec, zobaczymy. Chociaż.... w planie zagospodarowania mamy zapis, że ogrzewać możemy gazem, olejem lub innym paliwem ekologicznym, więc pewnie chcą jakąś podkładkę, że ekogroszek jest ekologiczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 31.05.2006 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2006 To ta pani architekt musi sobie przypomnieć przepisy - drenaż rozs.ączający nie może być ułożony bliżej niż 30 m od studni, 3 m od budynku, drzew i dużych krzewów, 2 m od granicy działki i drogi. Natomiast szambo musi być oddalone od studni 15 m, 5 m od okien, 2 m od granicy - wszystko opisane w czerwcowym numerze "Muratora" str. 29. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bonga 02.06.2006 05:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2006 To nie jest wymysł pani architekt, tylko panów z gminy. Chcą 70m i już. Może to napisać konstruktorka od wod-kan, więc im to dostarczymy. Gorzej z tym atestem. Dopytywałam się 2 razy, chcą atest na ekogroszek. Ma być napisane, że spełnia normy emisji spalin. Jakie? To nie jest określone - paranoja. Podobno wszyscy dostarczają . Pan mnie poinformował, że z netu to sobie można ściągnąć. No to szukam, szukam i na razie nie mogę znaleźć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 04.06.2006 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2006 Bonga, takich jaj to jeszcze w żadnej gminie chyba nie było . Po co gminie atest na węgiel , tego zrozumieć nie mogę w żaden sposób. Przecież węgla w ogródku nie wykopujesz, więc skoro węgiel kupujesz to jakiś atest musi on mieć. A gdy zmienisz kopalnię, z której będziesz brać groszek, to co? Nowy atest? Ta gmina to sobie sama chyba problemy wyszukuje, jeśli mają za dużo pracowników, którzy nie mają co robić, to ich wywalić, bo najwyraźniej starają się za dużo myśleć. Strach pomyśleć, że jeśli kupiłabyś kocioł na drzewo, to na każde drzewo trzeba mieć atest . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
metea 11.06.2006 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2006 Proponuję zrobić tak jak my. Zrób projekt na kotłownię gazową / tylko większy przekrój komina tak jak do pieca węglowego/ i w trakcie budowy zmień w Zgierzu w inspektoracie pozowlenie na ekogroszek. Trwa to ok 1 godz wraz z drogą w 2 strony z Aleksa do Zgierza i kosztuje hmm znaczek za 5 czy 15 zł. I po kłopocie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bonga 13.06.2006 07:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2006 Ciekawy sposób Metea Szkoda, że sie wcześniej nie zgadałyśmy. Teraz to trochę musztarda po obiedzie. Mam nadzieję, że w starostwie nam za długo nie będą trzymać projektu, bo to już 1,5 miesiąca prawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
metea 14.06.2006 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2006 Papiery trzymają Wam w Aleksie? Mają chyba 45 dni na wydanie pozwolenia bo zrobili sobie certyfikat ISO 9001 czy coś tam to po to żeby usprawnić szybkość podejmowania decyzji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 21.06.2006 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2006 No to gratuluję . Wkrótce wyrośnie kolejny domek . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 31.07.2006 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2006 "czy ktoś nas czyta? " Czyta, czyta... Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bonga 06.08.2006 09:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2006 Ach dziękuję bardzo Aussie. No to może coś tam jeszcze skrobniemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata Zygmunt 26.08.2006 23:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2006 Pozwalam sobie przyłączyć się do czytania Waszego dziennika. Życzę mało kłopotów z budową, choć i tak to chyba nierealne Będę ślędzić postępy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bonga 27.08.2006 21:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2006 Dziękuję. Miło, że ktoś jeszcze nas czyta. A kłopoty niestety same się znajdują. Jutro mamy zalewać ławy, a jeszcze nie wszystko wykopane. Wykonawca już 2 razy przekładał termin zalewania. Ech, zobaczymy jutro, ale kiepsko to widzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 30.08.2006 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2006 Oj! Jak ja bym już chiała ujrzeć swoje ławy, a muszę poczekać do 11 -go września, o ile nie będą przekładać terminów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 08.09.2006 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2006 O, dobre, dobre!!! Ja też będę budował z silikatów, więc pewnie podobne problemy przede mną... Nie daj się wciągać wykonawcom, bo w końcu sama zbudujesz sobie dom, a goście łaskawie zainkasują gotówkę... Pozdrawiam i kibicuję nadal, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetmar 22.09.2006 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2006 Co zrobić? najlepiej obciąć wynagrodzenie za obsuwę, a tak poza tym to niestety cierpliwie czekać i zagrzewać panów do roboty, najlepiej osobiście i namolnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts