Wciornastek 25.05.2006 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2006 Zaczęło się od Ministra Edukacji, wczoraj Minister Rolnictwa, dzisiaj Wildstien - każdy sobie ogłasza dzień wolny od pracy aby w skupieniu przeżywać wizytę Papieża. I dobrze niech tak będzie ale dlaczego każdy szef resortu sobie a muzą. Czy nie jest to frustrujące i prowadzące niepotrzebnie do zatarć między ludźmi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gierga 25.05.2006 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2006 a umnie do pracy trzeba iść szef ma to w d..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 25.05.2006 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2006 ja bym z tym świętowaniem nie przesadzal .. jak ktos chce przeżywać to może wziąść urlop ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selimm 25.05.2006 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2006 ja bym z tym świętowaniem nie przesadzal .. jak ktos chce przeżywać to może wziąść urlop ... no! ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NatkaB 25.05.2006 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2006 ja bym z tym świętowaniem nie przesadzal .. jak ktos chce przeżywać to może wziąść urlop ... no! ... a ja mam dzien wolny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paty 25.05.2006 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2006 szkoda że nie robiono dni wolnych jak Papież Polak przyjeżdżał na pielgrzymkę.......... rząd bardziej świety od samego Papieża jak wolne to dla wszystkich a nie dla wybranych.........jeszcze chwilę to w Polsce tylko będzie się świętować , sztucznie tworzyć długie weekendy ,w czerwcu co bardziej zapobliegliwi znowu będą mieć 4 dni pod rząd wolnego......... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 25.05.2006 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2006 [...] dzisiaj Wildstien - każdy sobie ogłasza dzień wolny od pracy aby w skupieniu przeżywać wizytę Papieża. ..hm... Wildstein i wolne ? ..a transmisja ? ja rozumiem, że on jest hardy, ale chyba przesadził..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jag_24 25.05.2006 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2006 a ja i tak nie wierze w to, że młodzież będzie siedziała przed telewizorami i ogladała przebieg pielgrzymki papieża. Nierealne...o czym będzie mozna sie przekonać jutro kiedy okaże się ze nie będzie mozna wejść do internetu z powodu przeciązenia... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 25.05.2006 23:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2006 popieram zdrowy rozsądek ...pytałam pracowników czy chcą wolny dzień do odpracowania czy do pracy ....wybrali.....pracę . Nie dajmy się zwariować ......poza tym ZUS trzeba regularnie płacić ,podatki i Vat też .....niedługo okaże sie ,że miesiąc sklada się z wolnych dni ,dni do odpracowania ,urlopów ,wolnych sobót i innych wymyślnych świąt .....ja wiem ,że pracownik może mieć w głębokim poważaniu to, czy pracodawca ma na podatki czy Zus ,najważniejsze to nie iść do pracy ....ale problem się zacznie ,kiedy pracodawcy braknie na wyplatę bo miesiąc się skrócił o kilka wolnych dni i nie przyniósł obrotu i dochodu . rozpisałam sie na ten temat trochę z goryczą ,bo byłam świadkiem rozmowy pań urzędniczek ,które umawiały się na jutro do kosmetyczki bo takiego dnia nie można zmarnować czy o takie wolne chodziło rządowi ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_J 26.05.2006 05:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2006 czy o takie wolne chodziło rządowi ? Rządowi wcale nie chodziło o takie wolne. Rządowi chodziło o to, by podlizać się ludziom i poprawić sój wizerunek. Nic tak nie poprawia wizerunku jak pokazanie, że jest się bardziej papieskim od samego papieża. A ludziom dali ekstra dzien wolny - przyjazd Benedykta XVI był tylko pretekstem. Nie mam absolutnie nic przeciwko tej wizycie, ale show, jaki się robi przy tej okazji, jest dla mnie czymś wyjątkowo żałosnym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anekri 26.05.2006 06:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2006 u nas wiekszość pracowników pracuje na stawkę godzinową i co im po dniu wolnym - zarobią mniej tyle tych dni wolnych - super fajnie ale potem mniejsza wypłata i już nie jest tak fajnie- poza tym takie przestoje w firmie ... szczęśliwi urzędnicy za których dzień wolny zapłaci podatnik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kowbojka34 26.05.2006 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2006 ja też sądzę że nasz rząd przesadza z tym wolnym chociaż dzieciakom tylko w to graj i nie podoba mi się również to że z okazji przyjazdu NASZEGO PAPIEŻA nie robili dni wolnych od pracy "kaczka" włazi w tyłki zwykłych ludzi-tylko po co????????????? chyba się jeszcze nie dorobił pozdrowionka dla Wszystkich na tym forum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anekri 26.05.2006 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2006 .. jak to po co? pod pozorem, że tacy dobrzy są dla nas - z jednej strony nas kopią a dzień wolny na osłodę... zbity pies to na poklepanie od czasu do czasu jest szczęśliwy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lewakk 26.05.2006 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2006 to niewątpliwie najgorsza decyzja rządu....., dobrze że to chyba jedyna dyskusja o wizycie papieża Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selimm 26.05.2006 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2006 miałem ochote napić sie piwa dzisiaj ....pozostała ino ochota Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
geguś 26.05.2006 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2006 Witam miałem ochote napić sie piwa dzisiaj ....pozostała ino ochota Ja słyszałem, że był tylko zakaz sprzedaży. Picia też?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selimm 26.05.2006 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2006 kupuje jak mam ochote , nie trzymam zadnego alkoholu w domu wkurzylo mnie to ze ktos za mnie decyduje co moge a co nie ... urzedy tez były zamkniete ...paranoja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
geguś 26.05.2006 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2006 Witam wkurzylo mnie to ze ktos za mnie decyduje co moge a co nie ... :( komuna wraca :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selimm 26.05.2006 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2006 w komunie były meliny ...a teraz nawet tego nie ma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 26.05.2006 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2006 selimm a ja wczoraj kupilem dwa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts