Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dzień wolny a wizyta Papieża

Recommended Posts

Zaczęło się od Ministra Edukacji, wczoraj Minister Rolnictwa, dzisiaj Wildstien - każdy sobie ogłasza dzień wolny od pracy aby w skupieniu przeżywać wizytę Papieża. I dobrze niech tak będzie ale dlaczego każdy szef resortu sobie a muzą. Czy nie jest to frustrujące i prowadzące niepotrzebnie do zatarć między ludźmi?

• Odpowiedzi 79
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

szkoda że nie robiono dni wolnych jak Papież Polak przyjeżdżał na pielgrzymkę..........

rząd bardziej świety od samego Papieża

jak wolne to dla wszystkich a nie dla wybranych.........jeszcze chwilę to w Polsce tylko będzie się świętować , sztucznie tworzyć długie weekendy ,w czerwcu co bardziej zapobliegliwi znowu będą mieć 4 dni pod rząd wolnego......... :evil:

popieram zdrowy rozsądek ...pytałam pracowników czy chcą wolny dzień do odpracowania czy do pracy ....wybrali.....pracę .

Nie dajmy się zwariować ......poza tym ZUS trzeba regularnie płacić ,podatki i Vat też .....niedługo okaże sie ,że miesiąc sklada się z wolnych dni ,dni do odpracowania ,urlopów ,wolnych sobót i innych wymyślnych świąt .....ja wiem ,że pracownik może mieć w głębokim poważaniu to, czy pracodawca ma na podatki czy Zus ,najważniejsze to nie iść do pracy ....ale problem się zacznie ,kiedy pracodawcy braknie na wyplatę bo miesiąc się skrócił o kilka wolnych dni i nie przyniósł obrotu i dochodu .

rozpisałam sie na ten temat trochę z goryczą ,bo byłam świadkiem rozmowy pań urzędniczek ,które umawiały się na jutro do kosmetyczki bo takiego dnia nie można zmarnować

:( :(

czy o takie wolne chodziło rządowi ?

czy o takie wolne chodziło rządowi ?

Rządowi wcale nie chodziło o takie wolne. Rządowi chodziło o to, by podlizać się ludziom i poprawić sój wizerunek. Nic tak nie poprawia wizerunku jak pokazanie, że jest się bardziej papieskim od samego papieża. A ludziom dali ekstra dzien wolny - przyjazd Benedykta XVI był tylko pretekstem.

Nie mam absolutnie nic przeciwko tej wizycie, ale show, jaki się robi przy tej okazji, jest dla mnie czymś wyjątkowo żałosnym.

u nas wiekszość pracowników pracuje na stawkę godzinową i co im po dniu wolnym - zarobią mniej

tyle tych dni wolnych - super fajnie ale potem mniejsza wypłata i już nie jest tak fajnie- poza tym takie przestoje w firmie ...

szczęśliwi urzędnicy za których dzień wolny zapłaci podatnik :wink:

ja też sądzę że nasz rząd przesadza z tym wolnym

chociaż dzieciakom tylko w to graj

:lol:

i nie podoba mi się również to że z okazji przyjazdu NASZEGO PAPIEŻA

nie robili dni wolnych od pracy

"kaczka" włazi w tyłki zwykłych ludzi-tylko po co?????????????

chyba się jeszcze nie dorobił 8)

pozdrowionka dla Wszystkich na tym forum

Gość
This topic is now closed to further replies.

• Dodaj nową pozycję...