tekt 28.05.2006 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2006 okropne i smutne ... jest to bulwersujące, szarganie wizerunku takiego człowieka jak Głowa Kościoła Katolickiego ... z takich niskich pobudek jak jakiś zakaz kupna jakiegoś tam alkoholu ,, i co z tego? 1. to nie ten człowiek o tym zdecydował - nie miał na to wpływu 2. takie zakazy były wcześniej , jak i sugestie dni wolnych itp itd - przy poprzednich wizytach JP II (ja nie pamiętam - jestem za młodym człowiekiem, ale moja mama potwierdziła) 3. to jest NASZ PAPIEŻ - czyli tych którzy są katolikami i należą do rodziny Kościoła Rzymsko-Katolickiego a poza tym szkoda gadać .... odsyłam do wątków po śmierci JP II Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luc Skywalker 28.05.2006 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2006 jest to bulwersujące, szarganie wizerunku takiego człowieka jak Głowa Kościoła Katolickiego ... z takich niskich pobudek jak jakiś zakaz kupna jakiegoś tam alkoholu ,, i co z tego? Popieram cie w pelni . Rowniez mysle , ze to prowokacja ze strony zakazujacych handlu . Jak oni mogli !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 28.05.2006 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2006 Tia...a gość ów to nadczłowiek bez poczucia humoru...zresztą owe bzdurne zakazy są w związku z jego wizyta, a nie moją prawda? Nie mówiąc o wydawaniu kupy kasy na wycieczkę po naszym kraju za którą płacimy my wszyscy, bez pytania czy tego chcemy czy też nie. Ale zauważyłem , że "prawdziwych Polaków" cechuje całkowity brak czegoś takiego jak poczucie humoru...a niby jesteśmy najweselszym narodem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 28.05.2006 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2006 jest to bulwersujące, szarganie wizerunku takiego człowieka jak Głowa Kościoła Katolickiego ... z takich niskich pobudek jak jakiś zakaz kupna jakiegoś tam alkoholu ,, i co z tego? 1. to nie ten człowiek o tym zdecydował - nie miał na to wpływu 2. takie zakazy były wcześniej , jak i sugestie dni wolnych itp itd - przy poprzednich wizytach JP II (ja nie pamiętam - jestem za młodym człowiekiem, ale moja mama potwierdziła) 3. to jest NASZ PAPIEŻ - czyli tych którzy są katolikami i należą do rodziny Kościoła Rzymsko-Katolickiego a poza tym szkoda gadać .... odsyłam do wątków po śmierci JP II Absolutnie sie z toba zgadzam, dlatego wbrew swoim zwyczajom zacytowalam twoja wypowiedz w calosci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 28.05.2006 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2006 A ja co poniektórym polecałbym zdjąć te takie klapeczki...z oczu... Cóż to za WÓDZ który nie ma poczucia humoru? Nawet JP2 pokazywał że je posiada. A poważym można być w grobie. Życiem należy się cieszyć, a nie smutasić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wartownik 28.05.2006 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2006 odlecial Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gierga 28.05.2006 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2006 smutno jakoś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lewakk 28.05.2006 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2006 główny wątek muratora o pielgrzymce papieża, co trafiło do niektórych ze społeczeństwa forum 1. wredny rząd zrobił dzień wolny 2. którą nogę utną Jankowskiemu 3. nie można się nachlać 4. luc skylwaker zawsze ma rację to takie polskie tekt jak mogłeś napisać coś takiego: tekt napisał: jest to bulwersujące, szarganie wizerunku takiego człowieka jak Głowa Kościoła Katolickiego ... z takich niskich pobudek jak jakiś zakaz kupna jakiegoś tam alkoholu ,, i co z tego? 1. to nie ten człowiek o tym zdecydował - nie miał na to wpływu 2. takie zakazy były wcześniej , jak i sugestie dni wolnych itp itd - przy poprzednich wizytach JP II (ja nie pamiętam - jestem za młodym człowiekiem, ale moja mama potwierdziła) 3. to jest NASZ PAPIEŻ - czyli tych którzy są katolikami i należą do rodziny Kościoła Rzymsko-Katolickiego a poza tym szkoda gadać .... odsyłam do wątków po śmierci JP II TEKT na tym forum nie wolno pisać takich rzeczy, można pisać tylko to co powyżej nad Twoim wątkiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paty 28.05.2006 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2006 nie rozumiem za bardzo waszego podejścia do sprawy po co te szyderstwa z Papieża i ludzi dla których ta wizyta była czymś szególnymzapewniam was że dla ludzi , którzy byli obecni tam gdzie był Papież wydany zakaz sprzedaży alkoholu nie był żadnym problemem ( oni najwyraźniej w te dni woleli się modlić niż myśleć o piciu) , problem był dla tych , którzy tego nie roblili - bo nie chcieli, są nie wierzący itd... a tak na marginesie Mały trochę kultury i obycia przydałoby się w twoich wypowiedziach na ten temat nie dotyczy mnie tematyka to siedzę cicho a jak sie odzywam to z sensem i tak żeby nikogo nie urazić a w sprawie seksu.......Papież mówi "kochajcie się "i uwierz mi mówiąc to myśli o każdym wymiarze miłości........... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luc Skywalker 28.05.2006 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2006 zapewniam was że dla ludzi , którzy byli obecni tam gdzie był Papież wydany zakaz sprzedaży alkoholu nie był żadnym problemem ( oni najwyraźniej w te dni woleli się modlić niż myśleć o piciu) , problem był dla tych , którzy tego nie roblili - bo nie chcieli, są nie wierzący itd... Po stokroc sie z toba zgadzam . Zastanawiam sie jednak , dlaczego nasi wladcy nie zakazali np. sexu w tych szczegolnych dniach . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selimm 28.05.2006 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2006 O ile sie nie myle to seksic mozna ino jesli sie przyrost planuje- w/g koscioła ....wiec nie trzeba bylo zakazu robić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luc Skywalker 28.05.2006 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2006 Nie mylisz sie Selimm .No bo skoro Jezus ustalil zasady 2000 lat temu , to jak mozna je zmieniac ? Przeciez to grzech !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tekt 28.05.2006 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2006 A ja co poniektórym polecałbym zdjąć te takie klapeczki...z oczu... Cóż to za WÓDZ który nie ma poczucia humoru? Nawet JP2 pokazywał że je posiada. A poważym można być w grobie. Życiem należy się cieszyć, a nie smutasić. poczucie humoru to jedno a niesmaczny sarkazm drwina i szarganie wizerunku to drugie a może wkleisz JPII z monopolowym w tle?? ciekawe czy Cię zbanują ... hmm i nie tylko u nas ... a rząd? rząd jest reprezentantem narodu ... można go krytykować jak najbardziej .. w granicach prawa a za 4 lata można sobie wybrać inny hiih w sumie nawet dość wiernym reprezentantem ... jak się tak głębiej i po głębszym (zadekowanym w lodówce) zastanowić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selimm 28.05.2006 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2006 jak ktos jest wierzacy i "slepakami strzela" to jest w porządku bo on chce-ale nie moze ....a co ma zrobić biedak ktory moze ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luc Skywalker 28.05.2006 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2006 SelimmTo jest ok , pod warunkiem , ze mysli o rozwoju rodziny . W innych przypadkach - to grzech . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 29.05.2006 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2006 Po pierwsze cenzura już zadziałała. Po drugie jakikolwiek żart z papieża jest automatycznie poczytywany jako atak na wiarę, katolicyzm, uczucia religijne itp bzdety. Co do tego że "on nie wiedział" - już on dobrze wie co znaczy pielgrzymka gdziekolwiek i jakby miał trochę kultury i skromnoci to by powiedział "nie róbcie takiego rabanu" nie mówišc o finansowaniu takiej imprezy (Watykan jest jednym z najbogatszych państwe jakby nie było - i nie wszyscy chcš jego przejażdżki finansować, tym bardziej że nasz kraj naprawdę ma wiele ważniejszych wydatków)- ale chyba woli szum wokół swojej osoby. Sorki co do "głowy..." jest on głowš państwa watykańskiego. Poza tym niech mi kto udowodni, że nasz kraj nie jest krajem wyznaniowym tylko wieckim. Swoja drogš jakbym chłopu bluzgał - to by nie był żart tylko chamstwo, a tu...zresztš ocenzurowane zdjęcie jest na portalu ogólnodostępnym więc nie rozumiem Waszej "piany" . Amen. A co do "Ojca więtego" - : jest jeden Bóg sš trzy osoby boskie Bóg Ojciec... A gdzie tu mowa o ... papieżu? Zreszta nieważne interperatacja zawsze będzie po stronie interpretujšcego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 29.05.2006 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2006 Po drugie jakikolwiek żart z papieża jest automatycznie poczytywany jako atak na wiarę, katolicyzm, uczucia religijne itp bzdety. Nikt tu nie pisal ani o uczuciach religijnych ani o ataku na wiare. A zarty tez powinny miec swoje granice. W kazdym razie ja tego co sie w tym watku dzieje za zart nie uwazam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 29.05.2006 10:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2006 Pomijając uczucia religijne itp. mi zrobiło się przykro gdy powstało zamieszanie wokół dnia wolnego i zakupów alkoholu. Czytałam wypowiedzi na innych stronach netowych, gdzie aż jadem płynęło od zawiści i wytykania palcem. Uważam że pozstępowanie niektórych przedstawicieli rządu było nie fair. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 29.05.2006 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2006 Wcale nie uwazam, zeby prouibicja byla konieczna, ale dlaczego pluc na papieza za glupie ruchy, ktore nie od dzis ekipa rzadzaca wykonuje ? Swoja droga od kiedy to trzeba wchodzic w sklad swietej trojcy zeby zaslugiwac na szacunek ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 29.05.2006 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2006 dziwna ta pseudo dyskusja Zrobiło mi sie przykro. Dla mnie była ważna ta wizyta, bralismy w niej czynnie udział. ...........a tutaj tyle nienawiści. Mały trzymaj poziom prosze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts