Mały 29.05.2006 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2006 Sorki wszystkim urażonym - któż z Was jest bez grzechu niech pierwszy rzuci kamień...we mnie. Majka ... nienawici??? Masz co wspólnego z pewnym kolegš czy powielasz jaki stereotyp (tu znów jest "katolickie" podejcie - "le mówi? znaczy nienawidzi!")? Opuszczam to miejsce, bo szkoda mi Waszych nerwów. 3-majcie się i więcej dystansu do... Buziaczki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 29.05.2006 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2006 Majka ... nienawi�ci??? Masz co� wspólnego z pewnym kolegš czy powielasz jaki� stereotyp (tu znów jest "katolickie" podej�cie - "�le mówi? znaczy nienawidzi!")? No wiesz. Jakos nie jest przyjete, ze jak sie kogos lubi i szanuje to sie zle o nim mowi. To nie jest stereotyk katolicki i nie jest oczywiste dla jednego tylko usera o ktorym wspomniales. W twoich postach poprostu czuje sie atak i nienawisc. Osobiscie odnosze nawet wrazenie, ze nie przepuscisz zadnej okazji, by swoja nienawisc okazac. Zastanawia mnie tylko kto cie tak skrzywdzil, ze niemozesz sobie teraz z tym uczuciem poradzic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 29.05.2006 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2006 Pielgrzymka zakończona, dajmy już spokój . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 29.05.2006 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2006 Majka ... nienawici??? Masz co wspólnego z pewnym kolegš Maly uwazam , ze z tym porownaniem przesadziles (wiem to tylko zapytanie ) Sadze , ze Majka jest jedyna na FORUM , z ktora mozna na te tematy porozmawiac.Nie widzialam , zeby sie pienila jak inni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 29.05.2006 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2006 Ja - antyklerykał - się też wypowiem , a co ... 1. Prohibicja mi absolutnie nie przeszkodziła 2. Z ciekawością obejrzałam niektóre urywki z wizyty Papieża (tak, dużą literą - bo gdyby wiedział co się dzieje w mojej parafii to chyba by ich rozpirzył na 4 wiatry....)Szczególnie podobała mi się wizyta w Oświęcimiu -tu mi zaimponował. 3. mieszkam w W-wie i przeżyłam utrudnienia bez jednego słowa 4. w pracy byłam - jak ktoś chciał to mógł przyjść - jego sprawa Generalnie - jest OK. P.S. w czwartek spotkałam Panią Dozorczynię - rano myła podłoge na klatce - pytam : "A pani nie na mszy ?" A ona na to : "Eeeee tam, to nie nasz papież, to niemiec..." :) No i jak widać - każdy ma swój krzyżyk.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 29.05.2006 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2006 Majka ... nienawi�ci??? Masz co� wspólnego z pewnym kolegš czy powielasz jaki� stereotyp (tu znów jest "katolickie" podej�cie - "�le mówi? znaczy nienawidzi!")? No wiesz. Jakos nie jest przyjete, ze jak sie kogos lubi i szanuje to sie zle o nim mowi. To nie jest stereotyk katolicki i nie jest oczywiste dla jednego tylko usera o ktorym wspomniales. W twoich postach poprostu czuje sie atak i nienawisc. Osobiscie odnosze nawet wrazenie, ze nie przepuscisz zadnej okazji, by swoja nienawisc okazac. Zastanawia mnie tylko kto cie tak skrzywdzil, ze niemozesz sobie teraz z tym uczuciem poradzic. Sorki, ale mnie przerażasz. W moich postach "czuje się nienawiśc...". Tak jasne wezmę kupię u ruskich karabuin i wszystkich wystrzelam.Czy Wy nie znacie innych pojęć?Czy wszędzie musicie widzieć nienawiść i atak? a może ja po prostu próbuję pokazać polki zaścianek z fobiami n/t katolicyzmu jako takiego? Z którym ja sie nie godzę? I uważam że skoro państwo jest niby świeckie to takie powinno być. A nie pchać jakąkolwiek religie na siłe gdzie się da włącznie z polityką. To że kogoś nie lubię nie oznacza że go nie szanuję czy też nienawidzę. Ale niektórym to się jak widzę w głowach pomieścić nie może. Aha może pokaż mi ten ów "atak" który jest moim potwornym grzechem.Poproszę. Co do szacunku - może tego kogo mam czy nie mam szanować zostaw mnie ok? Sądżmy ich po czynach, a nie słowach...znasz to może? Swoja drogą cóż się z Wami stało żeście sie nagle tacy drażliwi zrobili? Dajcie sobie troszkę luzu. Pozwoliłem sobie zażartowac co spowodowało natychmiastową dyskusję o smaku czy jego braku. Mnie to bawi i tyle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 29.05.2006 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2006 a może ja po prostu próbuję pokazać polki zaścianek z fobiami n/t katolicyzmu jako takiego? Z którym ja sie nie godzę? I uważam że skoro państwo jest niby świeckie to takie powinno być. A nie pchać jakąkolwiek religie na siłe gdzie się da włącznie z polityką. To prosze bardzo... Krytykuj politykow, prezydenta ministrow i innych odpowiedzialnych za takie a nie inne decyzje... Wtedy sie z Toba zgodze. to ze Kaczynski nieudolnie wlazie w d... komu sie da z Papiezem wlacznie nie oznacza, ze masz podstawy, zeby wlasnie z niego sie wysmiewac. Aha może pokaż mi ten ów "atak" który jest moim potwornym grzechem. Przypomne tylko, ze nikt tu nie uzyl slowa grzech. Kazdy rozumie ze w stosunku do osoby niewierzacej nie ma on zastosowania. Tak sie juz zapedziles w tych atakach, ze przypisujesz mi cos czego nie napisalam. Nie zgadzam sie z tym. Co do szacunku - może tego kogo mam czy nie mam szanować zostaw mnie ok? OK, szanuj sobie i powazaj kogo chcesz, ale musisz sie pogodzic z faktem, ze jak bedziesz zniewazal kogos kogo ja szanuje to nie omieszkam sie temu sprzeciwic. Glosno. Swoja drogą cóż się z Wami stało żeście sie nagle tacy drażliwi zrobili? Dajcie sobie troszkę luzu. Pozwoliłem sobie zażartowac co spowodowało natychmiastową dyskusję o smaku czy jego braku. Mnie to bawi i tyle. Wiesz... Mnie chamstwo nie bawilo nigdy. Wiec chyba nic sie ze mna szczegolnego nie stalo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
house of 29.05.2006 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2006 Osobiscie wszystko mi sie podobalo, od przylotu do wyjazdu. Rowniez jestem pelen podziwu i szacunku dla naszego duchowienstwa(klerykow). Jesli mialem w tym czasie na cos ochote to staralem sie byc wstrzemiezliwy. http://img282.imageshack.us/img282/6053/piwko2ol.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 29.05.2006 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2006 A ja co poniektórym polecałbym zdjąć te takie klapeczki...z oczu... Cóż to za WÓDZ który nie ma poczucia humoru? Nawet JP2 pokazywał że je posiada. A poważym można być w grobie. Życiem należy się cieszyć, a nie smutasić. Mały a ty co? Zły dzień miałeś? Ty taki swojski chłopak jesteś, a tu takie coś. A skąd wiesz, ze nie ma poczucia humoru? Przecież ja z moim mężem mieszkam 13 lat, dzień w dzień, a jeszcze go się cały czas uczę i nie mogę powiedzieć, ze znam go "na wylot'... A Ty piszesz jak stary kumpel co bardzo dobrze zna faceta... A z drugiej strony każdy cieszy się na swój sposób. Jeden skacze i się śmieje, drugi książki czyta, trzeci szmaka ciacho... No i znów musze napisać ze wszystko zależy od widza. Ja widziałam w tym człowieku bardzo mądra, skromna i ciepła osobę. A nie chciałbyś dźwigać tej odpowiedzialności moralnej która dźwiga osoba na takim "stanowisku". Widzisz, nic nie jest takie proste jak nam się wydaje. Ja nawet myślę, ze jakby pokazać nam ta sama niebieska kartkę, ze dla jednego była by ona tak niebieska a dla innego inaczej niebieska, choć to ta sama kartka. Jeśli tobie się nie podoba, to chociaż uszanuj decyzje ludzi którym się podoba i którym jest potrzebne to wszystko. Nie sądz zaraz, ze maja klapki na oczach, bo każdy z nas widzi to co chce albo to co może. Ale każdy tez ma do tego prawo. Wysyłam Ci uśmiechów dużo i pozdrawiam naszego eksperta od – ogrzewania. Jednak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 29.05.2006 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2006 Zły dzień czy nie zły dzień... Po prostu uważam, że kościół jako taki jest przeżarty od góry. Jeśli B16 zdobędzie sie na uchylenie nieżyciowych nakazów "moralnych" oraz zacznie realnie wspomagać słabych i biednych...to będzie dla mnie kimś godnym najwyższego szacunku. Jak np Jurek Owsiak. Bo nie sądzę żeby głodnemu dziecku pomogło coś co tam sie nazywa "wsparciem duchowym". Kawałek chlebka byłby lepszy. Ale nieważne. Facet się stara czym przykład Oświęcimia - zrobił coś mocno nietypowego i mam nadzieję, że to poruszy ludzi do dyskusji i refleksji. Oraz odejście od "duchów przeszłości". A cóż takiego było w owym ocenzurowanym zdjęciu że forumowicze zaczęli mówić o "braku szacunku"? Przecież w humorystyczny sposób pokazano na nim prawdę nie? Może i dość obcesowo, ale prawdę. Przyjeżdża papież więc od procentów wara. No tak czy nie? A jeśli ludzie robią z tego wielki raban...cóż. Sądzę że to moja ostatnia uwaga o kościele tudzież jego głowie. Przepraszam jeszcze raz urażonych, a ja znikam i się więcej nie narażam( bo mi jeszcze ktoś moherberettenbojówken podeśle... . To ostatnie to był żart. Miłych snów (bo jakoś tak wieczorowo) i uściski. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 29.05.2006 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2006 Po prostu uważam, że kościół jako taki jest przeżarty od góry. O ile zdazylam zauwazyc to nie jest Twoj problem, prawda ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selimm 29.05.2006 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2006 to po małym i nyny ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 30.05.2006 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 Po prostu uważam, że kościół jako taki jest przeżarty od góry. O ile zdazylam zauwazyc to nie jest Twoj problem, prawda ? Tak mój jak i Twój... Nie lubię płacić za to czego nie chcę (wizyty, pielgrzymki,wspomaganie rzšdowe,). Nie lubię słuchać tego czego nie chcę(wštłpliwej jakoci music w okna z samego rana np). Itp. A muszę i to bez pytania o mojš zgodę. Jeli tego nie iwdzisz jeste szczęliwsza chyba ode mnie. Ale skończmy może ten temat bo ta dyskusja do niczego nie prowadzi. Ja nie zmienię Twoich przekonań, a Ty moich. ?A widzę, że moja różnica zdań siedzi Ci na wštrobie. I nie chciałbym żeby miała przez takie drobiazgi jakie stresy. Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 30.05.2006 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 Nie lubię płacić za to czego nie chcę (wizyty, pielgrzymki,wspomaganie rzšdowe,). Nie lubię słuchać tego czego nie chcę(wštłpliwej jako�ci music w okna z samego rana np). Itp. A muszę i to bez pytania o mojš zgodę. Je�li tego nie iwdzisz jeste� szczę�liwsza chyba ode mnie. Rozumiem, oczywiscie, ale nie winie krola Burkinafaso o libacje alkocholowe jakie moj sasiad uskutecznia w swojej altance tuz pod moim nosem. Rozumiesz ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 30.05.2006 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 Nie lubię płacić za to czego nie chcę (wizyty, pielgrzymki,wspomaganie rzšdowe,). Nie lubię słuchać tego czego nie chcę(wštłpliwej jako�ci music w okna z samego rana np). Itp. A muszę i to bez pytania o mojš zgodę. Je�li tego nie iwdzisz jeste� szczę�liwsza chyba ode mnie. Rozumiem, oczywiscie, ale nie winie krola Burkinafaso o libacje alkocholowe jakie moj sasiad uskutecznia w swojej altance tuz pod moim nosem. Rozumiesz ? A sšsiad ma co wspólnego z królem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 30.05.2006 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 A sšsiad ma co� wspólnego z królem? A co Papiez ma wspolnego z idiotycznymi decyzjami naszego rzadu ? Nie odpowiadaj to pytanie retoryczne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 30.05.2006 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 A sšsiad ma co� wspólnego z królem? A co Papiez ma wspolnego z idiotycznymi decyzjami naszego rzadu ? Nie odpowiadaj to pytanie retoryczne. A w zwišzku z czy był ten ostatni raban? Zakazy, nakazy, korki itp? Z lšdowaniem ufo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 30.05.2006 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 Twardoglowy jestes i tyle... Szkoda, ze nie ma ikonki machniecia reka... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wareczka 30.05.2006 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 Sorki wszystkim urażonym - któż z Was jest bez grzechu niech pierwszy rzuci kamień...we mnie. Majka ... nienawici??? Masz co wspólnego z pewnym kolegš czy powielasz jaki stereotyp (tu znów jest "katolickie" podejcie - "le mówi? znaczy nienawidzi!")? Buziaczki. powtarzasz moje ulubione hasła na forum, nie wiedziałem mały że mamy tyle wspólnego, sztama i tak trzymaj i tak z nimi rozmawiaj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 30.05.2006 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 JoShi- wiesz co? Mógłbym powiedzieć to samo o Tobie, ale po co? Jeli nie chcesz widzieć rzeczy oczywistych...? Chromolić to. Wpadnij na winko/piwko. I miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts