Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarze do dziennika świercza

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Się zapytam - a dokumenty wszelkie tz. pozwolenie już macie czy jesteście w trakcie załatwiania?

pozwolenie na budowe juz mamy, 30.05. nastąpi jej uprawomocnienie. wiec zaraz hajda na bank. ale nie mamy jeszcze kieronika budowy (wrrrr.... ciężko coś nam to idzie) no i jesteśmy w trakcie załatwiania przyłączy. wczoraj właśnie odebrałem projekt przyłącza wodnego - kurcze kilka odkserowanych kartek zebranych do kupy i fruu 4 stówki :-?

Ładna działeczka w przepięknej okolicy :D Wybraliście bardzo ciekawy projekt domu który zapewne będzie fajnie się komponował pośród tych leśnych krajobrazów :D Gdzie dokładnie jest lokalizacja waszej działeczki? Bo z opisu w profilu wynika że jest to gdzieś pod Poznaniem. My też jesteśmy z Wielkopolski (około 80 km. od Poznania) :)

Pozdrowionka

Robert i Aga

Piękne to Twoje miejsce na ziemi!!!!

I domek będzie super prezentował.

A zdradź (np. przez pw) gdzie bedziesz konkretnie budował, bo ja też wybrałam tamtą stronę Poznania - może będziemy sąsiadami????

Trzymam kciuki za szybkie i bezproblemowe przebrnięcie przez urzędy!

witam! hmm :) no może bedziemy :lol: wczoraj byłem robić kolejne zdjęcia działki tyle że nie swojej tylko siostry bo buduje się tam także :) no i wczoraj naprzeciwko naszej działki ktoś zaczął budowe! co prawda dopiero usuniety został humus ale już zaczynają, ale bedzie wesoło tego roku :) 3 rodzinki albo nawet 4 (jak moja siosrta też zacznie) beda się tam budować. juhuuu

3 rodzinki albo nawet 4 (jak moja siosrta też zacznie) beda się tam budować

A fajnie masz z tą siostrą - jak wyjedziesz na wakacje to przynajmniej ktoś spojrzy na Twój dom i dzieciaki do ciotki wyślesz, no super!

tak siostra a obok przez granice znajomi ze studiów :) - swietni ludzie - prawie zawsze spędzalismy razem wakacje, póki co mamy super relacje, mam nadzieje że tak bedzie, ;)

fajna dzialeczka! Domki w okloicy samiuśne nowiuśne, także masz zagwarantowane ( poniekąd) zgrabne sąsiedzctwo1 a nie jak to czasem bywa MYDLO I POWIDLO! W miarę nowa architektura, to też, nowy rodzaj wykończenia i zagospodarowania terenu! To wbrew pozorom bardzo argument na plus! Myśmy jedną działeczkę ( taką prawie dwudziestoletnią ) sprzedali z w/w powodow!! Fajowo jest mieszkać w ladnym, zgrabnym i nie przedobrzonym architekltonicznie otoczeniu!

a budowy Ty się nie bojaj... :wink: Nic strasznego!!Najgorsze w tym całym budowaniu jest to że każden lapę wyciąga po kasę!! :cry: I nie chodzi mi tu o silę roboczą, lecz o tzw. administrację okołobudowlaną!!ONI tylko chcą!! A w zaden sposób nie starają się " zdjąć człekowi garba z pleców" :-? Wręcz przeciwnie , starają się dolożyć drugi.....trzeci...siodmy...trzydziesty piąty....

Wow, ale tam u Was ładnie. Działka pod lasem, same nowe chałupki, a w dodatku siostra i przyjaciele. Toż to chyba lepiej nie można sobie wymarzyć.

Pokazuj świeże fotki, będziemy oglądać sobie powstawanie chałupek sąsiadów a później Twojej (tak już mam, że we wszystkich dziennikach oprócz domu autora lubię oglądać te domki na drugim planie u sąsiadów - też tak macie?).

To kiedy pierwsze wbicie łopaty, w tym roku jeszcze, prawda?