Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarze do dziennika świercza

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

:D :D :D Obśmiewam się z tego okienka przy schodach, bo u nas było to samo. I wiesz co?, moglo by go tam faktycznie nie być, bo potem problem z ustawieniem tych nieszczęsnych schodów.

Co do okien-moje już "się robią". Wlazlam facetowi do rezydencji(zapukawszy uprzednio :wink: ) i zapytałam,skąd ma okna....No i będę miała takie same, ale nie drewniane. Nie wytrzymałam i zapytałam, dlaczego w takim dworze pełnym marmurów i innych takich zdecydował się na pcv. A on mi na to, że w obecnym domu(dwór w fazie wykańczania) ma drewniane od pięciu lat i nigdy więcej takich. Po upływie gwarancji zaczęły obłazić z lakieru :o

Moje okna naprawdę będą ładne :D Orzechowe ze szprosami. A poza tym drewniane mają takie ohydne okapniki z plastiku :o

A mój mąż chemik mawia, że w tych drewnianych najmniej jest drewna, jak się policzy te wszystkie kleje i impregnaty :wink:

Pani z pewnej znanej firmy przyznała, że po kilku latach okna trzeba renowować, a preparaty są drogie jak diabli

Zdjęcia zrobię dziś, bo wczoraj zapomniałam aparatu :D

Moje okna naprawdę będą ładne :D Orzechowe ze szprosami. A poza tym drewniane mają takie ohydne okapniki z plastiku :o

A mój mąż chemik mawia, że w tych drewnianych najmniej jest drewna, jak się policzy te wszystkie kleje i impregnaty :wink:

Pani z pewnej znanej firmy przyznała, że po kilku latach okna trzeba renowować, a preparaty są drogie jak diabli

a możesz mi zdradzić jakiej firmy to okna - jakby co to na priv... - może jakoaś strona www?. orzechowe ze szprosami.... super!!!

Zdjęcia zrobię dziś, bo wczoraj zapomniałam aparatu :D

No..... wybaczam :lol:

Nasze będą z firmy tubylczej,z Torunia. Pan z dworku był bardzo miły i zaprosił mnie do obejrzenia. Byliśmy w kilku firmach, zrobiono nam wyceny, ale niezależnie od tego pojeździliśmy po Toruniu i okolicach i pooglądaliśmy, co ludzie mają w domach. Myślę, że to niezly sposób, bo przynajmniej widać, w co się człowiek ładuje.

Okna drewniane nie dość, że drogie, to co kilka lat trzeba jednak pomalować :( . Cudów nie ma. Plastikowe ze szprosami też mogą być ładne. Mieliśmy takie w poprzednim domku i była to jedna z ładniejszych rzeczy, które tam zamontowaliśmy. Znam kilka osób, które mają okna drewniane (m.in. moja teściowa) i żałują, bo się te okna wypaczają.

a ja się wyleczyłam z okien ze szprosami.. ew. szprosy wewnętrzne.. w ogóle bardzo mi sie podobały do momentu gdy nie byłam u kogos kto takowe ma i patrząc przez nie czułam sie jak za kratami... :wink:

sylvia1 własnie się nad tym zastanawiałem....!!!

wszystkim DZIEKUJE za wyleczenie z okien drewnianych :wink:

świerczu idziesz może powolutku ale do skutku :roll: :lol:

Tak pięknie i czysto u Ciebie na budowie a u nas - totalny rozpie......Brygada tak jak szybko buduje tak też szybko produkuje totalny bałagan ,który szczerze mówiąc nas nie wkurza bo mamy zajęcie i patrząc na rosnące mury uśmiechamy się i sprzątamy,sprzątamy........Pozdrawiam serdecznie :lol: :lol: :lol:

Oj świerczu domek naprawdę pięknie rośnie :) , a jak zobaczyłam zdjęcia to zaniemówiłam z wrażenia. Już wiem dlaczego się pytałeś o trawkę w moich fundamentach – a moje fundamenty takie mizerne :( . No cóż zostaje mi tylko podziwiać Twoje cudo i mieć nadzieję że moje tez będzie wyglądało podobnie :D :D .

Jeszcze raz muszę to powiedzieć – CUDO – i życzę słonecznej i ciepłej pogody :wink:

przyznam, że nie mogłam się napatrzeć na Twoje śnieżnobiałe ściany. Aż szkoda tynkować. Ja myślałam, że moje ściany są ładne- nie zapaprane, ale Twoje po prostu przebijają wszystko. Ścianka zapowiada się ciekawie- wklejaj więc dalej zdjęcia i nie każ długo czekać.