kasia64 10.11.2006 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2006 Świerczu możesz powiedzieć jak wycenili Ci Twój dach. będzie to sama ciesielka czy też krycie. tylko cieśle juz są! już robią! ...i już kończą!!!! BRAWO!!!!!!!!BRAWO!!!!!!!!BRAWO CIESLE!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darpil 10.11.2006 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2006 dla ludzkości to mały krok dla Ciebie wielki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuczek1719499749 13.11.2006 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2006 Domek nabiera kształtów co? Widzę, że biegasz teraz za oknami. My dopiero powoli zaczynamy interesować się tym tematem - to podobno strasznie wyczerpujące No i coś w tym jest, bo po przejrzeniu wielu opcji w dalszym ciągu nie wiem jakie mają być nasze okna Ale cieszę, że że Ty już się pozbyłeś tego problemu i wybrałeś - na pewno będą ładne pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świercz1719500624 14.11.2006 08:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2006 no tak - okna wybrane i jak pisałem żadne z naszuch założeń sie nie sprawdziło. a latanie za oknami nie był otakie męczące... wiesz jakoś stwierdziłem że nie bede robić 30-stu wycen... zrobiłem 3 i wybrałem najtańszą - pierwsza firma którą odwiedziłem.... szkoda paliwa na następne było ps. no i zapraszam na moje łabedzie szyje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K74 14.11.2006 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2006 Nie, no świerczu... Weź się tak nie śpiesz z tą budową, bo mnie zazdrość zeźre . My już drugi tydzień na więźbę czekamy . A na którą to firmę od okien szkoda było paliwa? Bo temat okien zrobi się u nas niebawem aktualny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuczek1719499749 14.11.2006 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2006 no i zapraszam na moje łabedzie szyje Czekam z niecierpliwością Jestem ciekawa jak u Ciebie wyjdą A jeszcze odnośnie stolarki, to my na razie mamy na oku dwie firmy, które poprosimy o wycenę, więc widzisz - nie jesteś taki najgorszy Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 14.11.2006 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2006 ale piękne psiaki !pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świercz1719500624 15.11.2006 08:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2006 My już drugi tydzień na więźbę czekamy . A na którą to firmę od okien szkoda było paliwa? oj na pewno niebawem przybędą z extra wieźbą! u nas to było wielkie zaskoczenie... bo cały czas pan cieśla uprzedzał nas przed przesunieciem terminu bo z drewnem były problemy. nie wiem jak jest u was ale myśle że bedzie dobrze. a co do firmy okieenej to hmmm nie bede robił tu anty reklamy... ich okna są bardzo dobre! świetnie wykonane... no cóż ale ciut drogie. a te które wzieliśmy niczym nie odbiegają od niech i do tego są 6 komorowe. A wiec hajda na okna Jestem ciekawa jak u Ciebie wyjdąno zuczku zaraz uzupełniam dziennik. fotoreportaż... oczywiście bedzie to...! A!!! ile płaciłas za metr kw nadbitki i skąd brałas???? Ivonesca noo tylko Barney ostatnio zaczął na kuleć... Byliśmy u weterynarza i podejrzewa dyspatie... cholera! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 15.11.2006 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2006 Ivonesca noo tylko Barney ostatnio zaczął na kuleć... Byliśmy u weterynarza i podejrzewa dyspatie... cholera! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 15.11.2006 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2006 no, no, no...jakie łabedzie szyje (czy barany jak zwał, tak zwał...w każdym bądź razie wyglądają bardzo ładnie i na pewno będą pasować do Waszego domku no i jeszcze te pale modrzewiowe - brawo! gdyby to były takie filary betonowe to byłoby fuj a tak juz je sobie wyobrażam miecze też niczego sobie...w ogóle cała konstrukcja wygląda super zgrabnie i proporcjonalnie....a jaka ekipa teraz to chyba takich ze świecą szukać a, jeszcze zaintrygowała mnie długość wystających krokwi ....u nas są stanowczo za krótkie i okap mamy malutki inaczej to wszystko wyglądało narysowane w projekcie.....a wyszły za krótkie pozdrawiam i gratuluje kolejnego etapu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 15.11.2006 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2006 Cześć Świerczu. Obejrzałem dokładnie Twój dziennik. Budowa postępuje jak cholera. Zaintetresowały mnie Twoje krokwie, a dokładnie ich zdobione zakonczenie. Było to robione jeszcze przed położeniem? Robił to cieśla, czy takie zamówiłeś? Wygląda to bardzo ładnie Powodzenia z dalszych pracach! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 15.11.2006 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2006 Ojej, świerczu, ale zmiana w wyglądzie domku!!! Śliczna ta twoja więźba! A najbardziej mnie zadziwia, jak szybko się cieśle uwinęli!! To jest wręcz nieprawdopodobne! Dlaczego u mnie tak długo było? Czym bedziesz impregnować? Rozumiem, że drewno nie było impregnowane wcześniej? U mnie więźba była impregnowana, ale dodatkowo bedziemy natryskiwać impregnatem krokwie przed położeniem wełny. Deski, które mieliśmy nieimpregnowane (z rozbiórki budy dla chłopaków) impregnowaliśmy sami, tzn. robiła to ekipa (nawet sami przywieźli opryskiwacz). A z oknami to ja właśnie się użeram i nie mogę się zdecydować. Na szczęście wybrałam już drzwi. Chociaż jedno z głowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuczek1719499749 15.11.2006 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2006 No piękne te twoje krokwie! Słuchaj, z malowaniem radzę Ci się pospieszyć - póki pogoda dopisuje i nie pada. Do końca tygodnia ma być u nas ładnie A! U siebie w komentarzach podałam Ci dokładny numer drewnochronu. Tylko najpierw wypróbuj na jakimś kawałku drewna, bo może się okazać, że to jednak nie to Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 15.11.2006 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2006 Piekna wiezba i szyjki A miecze uwazam za bardzo oryginale- ciekawa jestem jak ostatecznie wykonczysz elewacje Ekipa super- wpisz ich na biala liste, to niejedne bedzie z nich zadodowlony A żuczek ma racje - spiesz sie z impregnacja drewna poki troche ladniej i cieplej sie zrobilo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świercz1719500624 16.11.2006 07:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2006 Dzieki for all!! very sie ciesze że sie podoba a dzis zapieprzam malować golusie krokwie!!! macie racje nie moge ich tak zostawić. Marzin na miejscu robili - sam pan cieśla. spojrz tu - otworzyłem nowy wąt zuczek ma piękne zakończenia - "barany" klik! dominikams impregnatem - zuczek mi cos tam polecił iga9 też jestem ciekaw ja wyjdzie wizja moje elewcji która jest w głowie - mam nadzieje że jej początek chyba jest obiecujący Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 16.11.2006 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2006 Świercz, takie dokładnie krokwie chcę mieć! I taką podbitkę, nawet ten sam kolor. Super robota! Poproszę o namiary na cieśli! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świercz1719500624 16.11.2006 08:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2006 Świercz, takie dokładnie krokwie chcę mieć! I taką podbitkę, nawet ten sam kolor. Super robota! Poproszę o namiary na cieśli! no teraz już nie wiem, które bo to różne budowy i rózni wykonawcy - jak "barany" to do zuczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuczek1719499749 16.11.2006 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2006 Świercz, takie dokładnie krokwie chcę mieć! I taką podbitkę, nawet ten sam kolor. Super robota! Poproszę o namiary na cieśli! no teraz już nie wiem, które bo to różne budowy i rózni wykonawcy - jak "barany" to do zuczka A co to...? Mamy nowego zwolennika łabędzi i baranów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Duży Boban 16.11.2006 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2006 Ja kupowałem ostatnio boazerię na nabitkę grubości 14mm ze świerka skandynawskiego za 26 zł za mkw ale to było jeszcze se starej dostawy. Teraz ta podbitka jest za 30zł. Pamiętaj, że wszyscy sprzedają podbitkę licząc metr kwadratowy razem z piórem i wpustem - w rzeczywistości po zamontowaniu odpadnie ci głębokość wpustu. U mnie jest to 10% a jak wpust jest głęboki a deska wąska to może być nawet i 20%.U mnie krokwie będa zakończone w miarę prosto a malować je będę dopiero w przyszłym roku jak krokwie w miarę wyschną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K74 16.11.2006 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2006 Mam nadzieję, że ten franek, to nie przeze mnie . Bo nam właśnie zależy, żeby nie był zbyt wysoko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts