świercz1719500624 16.11.2006 19:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2006 Duży Boban czyli wychodzi na to że 25 zł to całkiem przyzwoita cena - no i dzieki za porade! oczywiście zwróce na to uwage! K74 no tak to bywa nie kaddego da sie zadowolić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 17.11.2006 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2006 mi tam pasuje taki cienki franek ........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świercz1719500624 20.11.2006 07:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2006 wiem wiem! tak jest fajnie jak się juz spłaca kredyt.... ale jak trzeba wziąć transze.... to juz gorzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K74 22.11.2006 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2006 Dlaczego chcesz jak najmniej ścian działowych z kartongipsu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 22.11.2006 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2006 Pytanie nie było do mnie, ale ja na poddaszu też postawiłam normalne ściany - nie z regipsu. Jak dla mnie powody takie: - chcialam miec tynki chropowate, tradycyjne cementowo-wapienne - płyty na łączeniach pękają choć by nie wiem jak podklejać, szpachlować, malować to i tak pękają pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świercz1719500624 22.11.2006 11:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2006 oprócz pęknięć które są nieuniknione jest jeszcze kwestia odczyć - nie bardzo wiem jak to napisać po 1. kojarzą mi sie ze strychmi chałupami gdzie sciany są tak krzywe że własnie tam je się stosuje a po 2. i najważniejsze stwarzają bardzo suchy mikroklimat i to jest sprawdzone!! pochłaniają bardzo pare i powierze w taki pomieszczeniu jest bardzo suche - strasznie sie w takich pomieszczeniach kurzy - wszystko co pisze jest wynikiem doświadczeń nie tylko moich! dlatego gipskarto zastosuje tylko na skosy no bo tam trzeba.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
motyczka 29.11.2006 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2006 heyka ja może troszkę z mało budowlanym tematem....chociaż budowy domu, pięknie postępującej oczywiście gratuluję ....ale przede wszystkim chciałam POGRATULOWAĆ wyboru, zakupu psiura kaukaza BARNEY mnie oczarował nieziemsko...gdyż jestem miłośniczką kaukazów ... my, a dokładniej rodzice mają już 9 letniego BORYSA i BARNEY przypomniał mi jak to było gdy ta klucha ważyła tylko 5 kg ...zapewne wiecie ze są to trudne psy w ułożeniu i trzeba jednej, zdecydowanej ręki pana zeby były posłuszne i kochane ...to tak na marginesie chcialam dodać ... pochwalę sie naszym "bobaskiem" ...w pewnych momentach Borys osiągnął 100 kg zywej wagi, jest wielki, bardzo groźny, chociaz dla nas łagodny jak baranek i te jego oczy........wymagajacy ale zarazem oddany i wdzięczny pies.....jeszcze raz gratuluje Wam BARNEY_a http://foto.m.onet.pl/_m/27c3c315c3f574bdfa90a6f6534bdff9,5,19,0.jpg http://foto.m.onet.pl/_m/0f46de97da086e6568b53b8e890b7fa4,5,19,0.jpg http://foto.m.onet.pl/_m/297dd23dad521d3a342c7bc853095655,5,19,0.jpg pozdrawiam serdecznie motyczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 29.11.2006 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2006 Bardzo ładne te Wasze łabędzie szyje.Co do dachóweczki, ja też czekałam na skrajną chyba 2 tygodnie. Cała reszta leżała sobie na placu, a po skrajną ustawiały się kolejki. (Też mam cementową, tyle, że Braasa). Ile masz metrów dachu? U mnie we wstępnej wycenie wyszła kwota podobna do Twojej. Mój dach ma 189 m2. No i robocizna będzie mnie kosztować ok 6000zł. Na fakturę nadal jeszcze czekam więc dokładną kwotę napiszę potem.Co do gipskartonu- u mnie będzie podobnie. Również ścianki działowe, które w projekcie są właśnie z regipsów, postawiliśmy z bloczków. Właśnie ze względu na pękanie. Co do złego mikroklimatu- pierwsze słyszę, ale tym bardziej się cieszę, że podjęliśmy taką decyzję.pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świercz1719500624 29.11.2006 15:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2006 motyczka ....te oczy prawda? powalają Barney nie jest czystym kaukazem... tylko mieszańcem ale ma bardzo dużo z kaukaza Wasz jest przepiękny!!!! Na temet rasy dużo czytaliśmy i jest oczywiście tak jak piszesz. Nam trudno go wychowywać - ponieważ on siedzi non stop już na budowie z ojcem a my tylko co jakiś czas przyjeżdżamy Ale jak nas widzi to sika (dosłownie ) ze szczęścia... tabaluga1 6tys. ale to robocizna za same pokrycie??? czy z więźbą? nasz dach ma 165m kw Pozdrawiam sredecznie!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 29.11.2006 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2006 Właśnie zadzwonił dekarz i dach wyniesie mnie dokładnie 17.560zł (dachówki, folie, gwoździe, płytki wykończeniowe, rynny Lindapa, 3 wyłazy dachowe i jedno okno dachowe, obróbki blacharskie) + 5780 zł robocizna (począwszy od łacenia). Czyli wyszło 2 000zł taniej niż przewidywała wstępna wycena. Super nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K74 29.11.2006 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2006 To ja chyba nie powiem, na ile mam wstępnie wyceniony dach . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świercz1719500624 30.11.2006 07:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2006 tabaluga1 no ładnie ładnie czyli w sumie mamy podbne wyceny bo ja musze jeszcze dodać 5 okien dachowych i drewnianą podbitke, no tyle że masz większe dach. troche mnie uspokoiłaś - tragicznie nie jest ale mogłoby być lepiej..... K74 daj spokój w obecnaj sytuacji to chyba trzeba sie cieszyć że w ogóle masz dekarza... nasi sąsiedzi sprowadzali aż z Wałbrzycha.... a wycene trzeba pyjąć i przełknąć sline - no nikt nie mówił że łatwo będzie ale i tak patrząc na dom serce rośnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
motyczka 30.11.2006 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2006 motyczka ....te oczy prawda? powalają Barney nie jest czystym kaukazem... tylko mieszańcem ale ma bardzo dużo z kaukaza Wasz jest przepiękny!!!! Na temet rasy dużo czytaliśmy i jest oczywiście tak jak piszesz. Nam trudno go wychowywać - ponieważ on siedzi non stop już na budowie z ojcem a my tylko co jakiś czas przyjeżdżamy Ale jak nas widzi to sika (dosłownie ) ze szczęścia... Pozdrawiam sredecznie!!!![/color] nasz też nie jest rodowity dla bezpieczeństwa zarejestrowalismy go jako psa groźnego w urzędzie, na wypadek - wypadku bo wtedy są ogromne kary gdyby specjalista ze związku kynologicznego uznał go za rodowitego kaukaza....Wam tez doradzam to zrobić tęskni za Wami, jest młody to wszystkich kocha i słucha ...ale potem sam wybierze sobie Pana i z-cę ...u nas byłam 2 w szeregu, mama 3 bo jesc dawała...i kot 4...no i mój mąz ale pies już był dorosły gdy poznał męza, pokochali sie od pierwszego głębokiego spojrzenia pozdrawiam i proszę o foteczki Barneya jak rośnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 04.12.2006 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2006 Przeczytałam cały dziennik.....ponieważ piszesz z humorkiem, więc czyta się go fajnie . Budowa norrrrmalnie piorunem Ci idzie, my zaczynamy na wiosnę i mam nadzieję że tez tak szybko pójdzie jak u Ciebie. Życzę jeszcze szybszego tempa .Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świercz1719500624 04.12.2006 14:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2006 daggulka dzięki!! chyba zaczne w to wierzyć bo zaczynam coraz częściej słyszeć że jeden człowiek z małą pomocą syna i nieraz innych wybudował migiem ten dom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuczek1719499749 04.12.2006 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2006 Bardzo oryginalny pomysł co do spędzenia świąt hmm.... nie dziwę się Twojej żonce, że bidulka przerażona Krokwie pomalowane - gratuluję samozaparcia w pracy na wysokościach I tzrymam kciuki za bale gankowe. Jestem ciekawa efektu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia64 04.12.2006 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2006 Świerczu Ty się wybierasz na Święta a ja mam zamiar spędzić Sylwestra w Nowym domku a ściśle sylwestrową noc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewa Ficoń 04.12.2006 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2006 WitajNo no .. jezeli ty chcesz swieta spedzic w domu.. to ja juz powinnam mieszkać.. ale chyba brak mi taakiej desperacji.Szkoda ze mieszkasz tak daleko bo mam jakąs kuchenke gazowa na 4 palniki.. i stoi ona sobie w piwnicy juz kilka lat i zbiera kurze (nawet nie wiem czy była uzywana ?) Mam pytanko czym malowaliscie krokwie? (chodzi mino lazure) ja na razie wypróbowałam ksylomal i cos tam z Debicy.. ale cały czas gromadze informacje na ten temat. Fajnie ze podoba ci sie kuchnia mojej kolezanki.. jest odlotowa...a reszta mieszkania jeszcze bardziej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świercz1719500624 05.12.2006 09:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2006 Ewa Ficoń dokładnie!! - odlotowa!! no szkoda szkoda..... oj... szkoda.... że ta kuchenka tak bezużytecznie tam se tak stoi....... Krokwie malowałem najpierw bezbarwnym impregnatem a potem Lazurą - kolor naturalny dąb. nie pamiętam jakiej firmy ta lazura jak bede na budowie to sporze i ci potem napisze. kasia64 nad sylwkiem też myślałem..... ale jednak wolimy wybrać sie na jakiś baaaaal...... sąsiedzi robią w domu - jak nic nie wyjdzie to pewno do nich się załapiemy... - jak nas będą chciali zaprosić..... zuczek ...ale ja już tak się napaliłem na te święta w domu.........! mam nadzieje że uda mi sie znaleźć jakąś kuchenke - a ty może nie masz??? hahahahahaha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 07.12.2006 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2006 kurczę, rzeczywiście jesteś odważny myśląc o świętach w domku osobiście bym się nie zdecydowała ...więc nie dziwie sie Ziutce kominy piękne ! szczególnie przy zachodzącym słońcu pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts