świercz1719500624 04.01.2007 13:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2007 sylv/wia1/13 !! też dziekuje..!!! i fajnie że sie podoba:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 04.01.2007 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2007 dominikams dzięki ... no dalej dalej... żadnych przerw... zaczelismy ocieplac poddasze, ojciec zaczął walczyć ze sciankaim dziełowymi na górze co by dokończyć ociepleniei wpuścić elektyków. a teraz instalator zakłada co cwu i kan To bardzo się cieszę, trzymam kciuki i w ogóle duchem jestem z wami! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mice 04.01.2007 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2007 Świerczu, podobnie jak inni normalnie się wzruszyłem jak zobaczyłem fotki świątecznego domku Gratuluję zdążenia na święta i widząc Wasze tempo to za kilka miesięcy koniec budowy. A i Twój dziennik lubię przeglądać choćby z racji tego, że domki gabarytowo i zewnętrznie podobne, tylko, że mój jeszcze na papierze Ech wystrzelać architektów, energetyke i innych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
komar 04.01.2007 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2007 Tu mąz komara sprawa alarmów wyglada następujaco najlepsze sa czujki przewodowe poniewaz nie ma problemu z wymiana baterii w czujkach . a CZY MÓGŁBYS NAPISAC NAM COS O PIECU na pellety? bedziemy wdzieczni ( jesli cos o alarmach to pisz z checia cos jeszcze poradzę w końcu kilka lat w tym siedzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
komar 04.01.2007 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2007 baterie w czujkach wymienia sie co 6 do 12 miesiecy w zależnosci od wielu czyników od czujki,od czestosci naruszeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuczek1719499749 04.01.2007 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2007 Jezu Świerczyku, a ja myślałam, że z tymi świętami w nowym domku to taki żart Kurcze, ale nastrój Wam się udało stworzyć, pięknie! Na pewno kosztowało to trochę zachodu, co? Słuchaj Świerczu, tak sobie patrzę na te Wasze okienka i muszę Ci powiedzieć, że ramy zewnętrzne mają wypisz wymaluj jak te, które my mamy na oku Bardzo ładne te Twoje okna. Pisałeś, że w dzienniku jest opisane jakie to profile i gdzie kupowałeś, ale ja niczego takiego tam nie widzę Czy mógłbyś napisać kilka słów (specjalnie dla mnie ) co to za profile i gdzie kupowałeś te swoje okienka? No a poza tym, to jeszcze do niedawna pisałeś, że my z naszą budową jesteśmy tak daleko, a tymczasem proszę - nieźle nas wyprzedziłeś! Gratuluję postępów Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świercz1719500624 05.01.2007 08:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2007 komar wymiana baterii co 6 miesięcy... to nie tak żle! myślełem że co dwa tyg. a to już by mnie zabiło . a powiedz mi jeszcze czy taki system alarmowy bezprzwodowy i przwodowy róznią się cenowo? poprostu zastanawiam sie, waham nad założeniem teraz instalacji alarmowej - no wiesz koszty... myśle poprostu nad odłożeniem tego na później... no ale jak później to tylko bezprzewodówka a ty co radzisz? jeśli chodzi o piece na pellety to my nie kupujemy jakiego typowego tylko na ten rodzaj opału bo wtedy piece są bardzo drogie ale i bardzo dobre... my chcemy kupić piec eko na grosze z możliwością alternatywnego opału na pellety. zuczek heheh a to cię zaskoczyłem żaden żart ja jak się na coś upre to cieżko mnie od tego odwieść - moja małża coś o tym wie, no nie Ziutka? a tak poważniej to wcale nie było to jakoś uciążliwe i nie było z tym jakiegoś dużego problemu. wigilia naprawde była wyjątkowa!! i wiesz chyba nawet się wtedy jakoś nie wzruszałem, ale byłem w takim stanie, że unosiłem sie kilka centymetrów nad ziemią A! okna! kupowaliśmy z OKNOVIDU (618250426) żuczku dam ci tel i zadzwonisz i dokładnie sie zapytasz a info o okna ch jest w dzienniku!! nie w tytule "okna" tylko troche wyżej powim ci tylko że niektóry nie chce się wierzyć że to pcv - chyba zlekka przesadzają ale to miłe że ładne no nie ? Mice mam nadzieje że wygrasz wojne bezkrwawo z archi - tego życze a za jakiś czas mam nadzieje bede miał przyjemność przeglądać Twój dziennik hm ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 05.01.2007 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2007 Z tymi oknami to prawda - potwierdzam. U nas to samo - za każdym razem jak ktoś przychodzi, to pyta, czy to okna drewniane (ja tam widze różnicę z bliska, ale z pewnej odległości rzeczywiście nie jest to takie oczywiste). Najlepszy był pomocnik pana od alarmów - umówiliśmy się, ze beda kontaktrony wpuszczane - pan stwierdził ze zdziwieniem (i może z wyrzutem): "a przeciez miały być okna pcv!!" Dla mnie najważniejesze jest, ze o okna nie muszę dbać , a wyglądają b. ładnie. Wykończyło by mnie to konserwowanie co jakiś czas. No i drewnianych nie moglibyśmy zamontować na tym etapie budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świercz1719500624 05.01.2007 11:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2007 dominikams co to są kontaktrony? to coś od inst. alarmowej? - powiedz mi ile płaciśz za robote za alarmy? to duży koszt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mice 05.01.2007 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2007 Mice mam nadzieje że wygrasz wojne bezkrwawo z archi - tego życze a za jakiś czas mam nadzieje bede miał przyjemność przeglądać Twój dziennik hm ? No dzisiaj idę na ostatnie czytanie do architekta Może wkrótce będzie powód do założenia dziennkia a kontaktrony to czujniki uchylenia/otwarcia okien i drzwi podłączone do centrali alarmowej bądź też "wolnostojące". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świercz1719500624 05.01.2007 11:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2007 aha! dzięki za uświadomienie Mice. A na dziennik bede czekał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuczek1719499749 05.01.2007 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2007 A, no to my w sprawie okien trafiliśmy do Braci Bertrand Ale zewnętrzne ramy mają wręcz identyczne jak te u Was. Właśnie te ramy tak nas w tych oknach urzekły. A pisząc o tym, że wyglądają jak drewniane.... Cóż - drewno to zawsze będzie drewno, a plastik może je jedynie lepiej lub gorzej udawać ale muszę Ci powiedzieć jedno: początkowo byliśmy zdecydowani właśnie na okna drewniane, ale kiedy zobaczyliśmy na żywo drewniane i okleinowane, to już chcieliśmy tylko okleinowane Dlaczego? Okna pcv okleinowane mają grube, masywne ramy i przez to wyglądają wypaśnie. Drewniane okna mają te ramy jednak dużo cieńsze, delikatniejsze i przez to wyglądają dość licho (nie mówię tu oczywiście o drogich oknach typu Urzędowski, na które nas nie stać). Pewno dla niektórych to skandal co teraz napisałam ale mogę przysiąc, że okleinowane okna podobają mi się dużo bardziej niż drewniane odkąd porównałam jedne z drugimi na żywo Ramy wewnętrzne okien masz barwione na kolor okeiny czy białe? Pozdrawiam PS Dzięki za tel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
komar 05.01.2007 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2007 komar wymiana baterii co 6 miesięcy... to nie tak żle! myślełem że co dwa tyg. a to już by mnie zabiło . a powiedz mi jeszcze czy taki system alarmowy bezprzwodowy i przwodowy róznią się cenowo? poprostu zastanawiam sie, waham nad założeniem teraz instalacji alarmowej - no wiesz koszty... myśle poprostu nad odłożeniem tego na później... no ale jak później to tylko bezprzewodówka a ty co radzisz? jr] System bezprzewodowy jest 2 lub nawet 3 krotnie drozszy od przewodowego .Jesli mozesz to choc teraz przewody sobie wprowadz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CYCU 05.01.2007 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2007 Witaj. Jak widzisz jestem nowy i bardzo spodobała mi się lektura twego dziennika. Wprawdzie przeczytałem dopiero dwa (z twoim włącznie ) ale ogromnie to wciągnęło, do tego stopnia,że miałem spięcie z (za pozwoleniem MAŁŻĄ). Czytałem go kilka dni i dziś koniec. Bardzo ciekawi mnie dalsza realizacja twego domku i mogę obiecać,że masz we mnie stałego czytelnika. PS. moja żona popłakała się jak zobaczyła zdjęcia świąteczne z twojego domku. To naprawdę miłe fotki. Pozdrawiam gorąco i pomyślności dla wszystkich w 2007. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świercz1719500624 08.01.2007 09:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2007 Ramy wewnętrzne okien masz barwione na kolor okeiny czy białe? miały być białe, ale jak już gdzieś pisałem... jak zobaczyłem jak to wygląda w realu to od razy stwierdziłem że takich nie chce. wiec w środku też są okleiny. komar no tak myślałem..... i chyba przeciągne te przewody.. CYCU witam sredecznie! mam nadzieje że nie lektura mojego dziennika nie bedzie powodzem sprzeczek z małżą może tez ją zaproś, zaraź no musze się przyznać że zrobiło mi się bardzo miło że ktoś czyta moje relacje od deski do deski - to podbudowywuje i zachęca jeszcze bardziej do pisania wiec wielkie dzieki za miłe słowa!!! Pozdrowienia dla żonki no i dla ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magalena 08.01.2007 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2007 Najlepszego na Nowy Rok!!! Kilka tygodni sobie odpuściłam a tu takie zmiany!! Gdzie taką śliczną podbitkę znalazłeś? W tartaku trzeba zamawiać czy jak? I rozumiem, że takie wymyślne krokwie to już od razu z więźbą przywożą? i trzeba mieć nadbitkę? Tak pytam, jakbym miałą drugi dom budować. Moja podbitka nawet pół tej urody nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mice 08.01.2007 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2007 świerczu, o co chodzi z tym podnoszeniem rurek c.o. i folią ? Widzę, że masz izolację piankową na rurach, coś jeszcze dokładasz ? Aha i powiedz, grzejniki wg projektu gotowego czy dobieracie sami ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świercz1719500624 09.01.2007 08:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2007 magalena witam i najlepszego toże na nowy rok zakończenia krokwi robione były na miejscu. każda krokiew była "rzeźbiona" przed jej umieszczeniem na dachu no a nadbitka jasne, że z tartaku.. dużo dużo wcześniej zamówiona no i przez nas odpowiednio obrobiona. Mice tak na rurkach jest izolacja piankowa i postanowiłem całość unieść jeszcze 5 cm tak aby podsunąć jeszcze folie i najważniejsze 1 warstwe styropianu. mam nadzieje że wiesz o co chodzi Grzejniki według projektu??? oszalałeś? nie jesteśmy masochistami ps. a jak tam rozmowy archi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mice 09.01.2007 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2007 Mice tak na rurkach jest izolacja piankowa i postanowiłem całość unieść jeszcze 5 cm tak aby podsunąć jeszcze folie i najważniejsze 1 warstwe styropianu. mam nadzieje że wiesz o co chodzi Grzejniki według projektu??? oszalałeś? nie jesteśmy masochistami ps. a jak tam rozmowy archi? heh, wiem o co chodzi, kiedyś na studiach pracowałem jako instalator ale to daaaawne dzieje A archi jak to archi, jak czegoś nie zrobi inaczej niż uzgodniliśmy to byłoby źle (tym razem wymienił mi komin z systemowego na ceglany, taka drobna różnica ... ale dzisiaj mam przyjechać z kasą więc może będzie wsio zrobione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świercz1719500624 09.01.2007 08:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2007 ... ale dzisiaj mam przyjechać z kasą więc może będzie wsio zrobione to dziennika karte czas zacząć........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts