Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarze do dziennika świercza

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Marzin na oko raczej chłop umiera... :p

Instalator pomierzył - zrobił przymiarke do maietriałów - i dostałem ich wycene.

Jutro kończy. A oszacowanie ilości matriałów okazało sie wrecz idealne - wyszło tylko 200zł więcej ;)

Chodziło mi raczej o to, w jaki sposób dobierał wielkość grzejników (moc). Liczył, czy własnie na "oko"?

tak liczył kubature pomieszczeń i dał troche większe niż powinny być. ale ja zrobiłem mały bład.... dałem projekt a w nim pokoje na poddaszu są mniej więcej równe... a zapomniałem powiedzieć że tak nie bedzie.... i jede grzejnik jest za duży... cóż trudno...

• 2 weeks później...

Witaj świerczu!

Pozwól, że pominę komentowanie wszystkich Twoich sukcesów na budowie :wink: i od razu przejdę do ostatniego zdania :)

Moje gratulacje z powodu waszego maleńkiego cuda :D

Trzymam kciuki za dzidziusia. Niech rośnie zdrowo. Niech za kilka miesięcy zobaczy na własne oczka jaki śliczny domek tatuś zbudował :)

Trzymajcie się cieplutko

kasia

Widzę że powoli widać już koniec.

PS. znalazłem info o instalacjach - jakoś mi wcześniej umknęło - wygląda na to że cenią się u mnie spece jakieś 8 tys za dużo.

Co do płytek ceramicznych to chętnie pomogę (kupić w dobrej cenie) jestem z branży :oops:

Czy możesz mi jeszcze jakoś pomóc z instalacją CO przysłać jakiś spis materiałów czy jakiś schemat ogólnie coś doradzić, gdzie grzejniki itp.

Będziemy robić ją jednak sami (teść jest hydraulikiem) 8)

GRATULUJĘ fasolki

(chyba trace wzrok)

ja mam już dwie - 2 miesiące i 3,5 roku - (już nie może się doczekać domeczku)