Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarze do dziennika świercza

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Cześć! :p

Gratuluję zapału - to jest najważniejsze w tej wojnie budowlanej.

Pozdrowienia specjalne dla pomysłowej żonki - będzie motorem przemian. :D :D :D

Działkę macie bardzo ładnie zlokalizowaną i co fajniejsze rosną sobie już Wasze dzrewka.Domek superowy - taki w naszym guście-też na niego zerkaliśmy ,ale potrzebujemy 4 pokoje na poddaszu i dlatego wybraliśmy c-33(trzy pociechy).Życzę powodzenia i samych dobrych decyzji.Pozdrowionka. :p :p :p

To ja również się wpisuję i dołączam do gratulacji - bardzo przyjemna działka w uroczym miejscu. Też gdzieś mam takie fotki z lotu ptaka :wink: Muszę odszukać. No a poza tym to widzę, że mniej więcej będziemy w tym samym czasie budowali, więc liczę na wymianę doświadczeń 8)

Pozdrawiam i życzę szybkiego uzyskania gotóweczki :wink:

Piękne miejsce na domek. My również mamy działkę w podobnym miejscu, tj. ok. 1 km od najbliższego sklepu, blisko lasu, w wiejskim krajobrazie. Nasz projekt niewiele różni się od Waszego, więc z zainteresowaniem będę śledził Wasze rozwiązania wewnątrz, jak i na zewnątrz domu. Jakie ogrodzenie zastosujecie do Waszej wiejskiej chałupy?

I też w tym roku zaczynamy przygodę z budowaniem :) tylko kilkaset km na płd-wsch.

Jak tam kredyt? Macie już informację?

Trzymam kciuki i pozdrawiam

bleon właśnie dostałem telefon że został nam przyznany kredyt - nawet nie wiesz jak się ciesze!

co do domu to chętnie zobaczyłbym wasz projekt. czy wy też chcecie dom w stylu wiejskiej chałupy?

no a ogrodzenie na pewno drewniane. mam juz kilka pomysłów tylko różnimy sie co do kwestii ułożenia desek.... :) - czy mają być pionowo czy poziomo :roll: :lol:

bleon właśnie dostałem telefon że został nam przyznany kredyt - nawet nie wiesz jak się ciesze!

Gratuluję! No to teraz tylko rękawy zakasać :)

co do domu to chętnie zobaczyłbym wasz projekt. czy wy też chcecie dom w stylu wiejskiej chałupy?

Muszę się w końcu wziąć za zrobienie dziennika. :roll:

Taki charakter domu i jego otoczenia chciałbym osiągnąć. Na razie mamy podobny projekt chaty z gankiem z bardzo podobnym rozkładem pomieszczeń. Zastanawiam się nad ogrodzeniem, aby nie zepsuć całościowego efektu. Rozważam też strop drewniany, a może jakieś bale i deski po zrobieniu stropu betonowego? Jeszcze nie wiem.

Cieszę się, że Wam się działka podoba. Biorę się za pisanie dziennika.

świercz, czy mogę wykorzystać Twój pomysł z mapką i zaznaczeniem miejsca obecnego zamieszkiwania i planowanej budowy? Tą mapkę masz z Google Earth?

....no pytasz, oczywiscie że tak! pomysł jak pomysł - google earth dostępne dla wszystkich :D

no to czekamy na dziennik!