Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarze do dziennika świercza

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Świerszczu co nie śpisz za kominem, jak na porządnego owada przystało, gratulacje z fasolki - choć to jak gratulować wypłaty pierwszej transzy z kredytu - z punktu widzenia budowy domu :wink:

I radocha podobna i przerażenie :lol: :lol: :lol: ALe wszystko dopiero przed tobą 8)

Jestem pod wrażeniem tempa budowy - my chwilowo przejęliśmy twoje owadzie zwyczaje i wybieramy chrapanie za kominem. :D

Tę wełną 2x5 cm wcisnąłeś między profile przewidziane pod 5 cm? Jeżeli tak to niestety musisz tę wełną zdemontować i założyc jedną warstwę - obecnie wełna jest ściśnięta i jest w niej mało powietrza, które tak naprawdę jest izolatorem. Taka ściśnięta wełna 2 x5 cm izoluje chyba słabiej niż jedna warstwa 5 cm.

Dzięki za namiary na wiesz kogo - dogadałem się z nim :)

magalena hmmm owadzie zwyczaje.... no tak świerszcze bytują za kominami.... ale świercze to jednak budują :lol: :lol: :lol:

Duży Boban tak masz 100% racje z tą wełna 2x5, ale jak pomysle że mam to robić jeszcze raz.... brrrr.... wiesz wełna nie należy do najmilszych materiałów :) ale URSA jest i tak jak puch w porównaniu z Magarock'iem.

Ciesze się że się dogadaleś - Krzychu to wporzo gosciu!

Witam:)

Normalnie cały dziennik przeczytałam :D !

Pięknie TAM macie i domek cudny, a ten świąteczny nastrój - BOMBA!!!!

Pomijając wszystkie "zgrzyty" budowlane, bez których trudno się obejść :wink: - szliście jak burza - gratulować :D !

Piękna ta cegła w Waszym domku, a kominek rewelacja! Czekam na dalsze fotki :) .

A tego tzw. lekarza nie można umieścić na jakiejś czarnej liście? :evil: :evil:

Przecież to RZEŹNIK jakiś :evil: ! Naprawdę serdecznie Wam współczuję, tego co Wam zafundował.

Będę zaglądać, bardzo fajnie się Was czyta :D :D !

Zdrówka Mamie i Fasolce, a Tacie wytrwałości na budowie - życzę :D !

że ja dopiero dzisiaj ten dziennik znalazłam :o

robi wrażenie

w domku mężowi pokaże - coby wiedział jak dobra robota ma wyglądać

a ja ostatnio się kłuciłam z majstrem - że fundamenty trzeba od środka malować :evil:

jak mi nie zrobi to se sama pikassa zrobię :evil:

łabędzie, tak to lepiej brzmi - żuczku nie gniewaj się

powiedz z czego robiłeś podbitkę - jak to się nazywa

ile za mb miej więcej to kosztuje

uściskaj odemnie żonkę - ja też tak miałam ....

MaEmi lepiej poźno niż wcale :)

witam!

ściany fundamentowe koniecznie muszą być zaizilowane od środka! a majster mówi że niby nie? :o coż to za majster :-?

podbitka to zwykła deski zrobione na pióro i wpust pomalowane impregnatem i lazurą - jeśli chodzi o koszt to musisz popatrzeć w dzinniku powinno to chyba być ale tez spr.

dzieki za uściski - no jednak nie tylko nas to spotkało - a nie powinno nikogo :evil: prawda?

pozdro wilekie for all

ps. ale żuczkowe "barany" są dużo efektowniejsze! ;)

obiecuję doczytam

bo tak szczegółowo to nie mogłam

żuczek taak na baaardzo ładne "barany"

i wiele innych ciekawych pomysłów

narazie miałam -jako pokazówkę - dla ślubnego dom żuczka teraz mogę ze spokojnym sercem pokazać i twój dziennik

co ja zrobię że nie podoba mi się podbitka PCV, że takie drewniane klimaty mnie kręcą 8)

Ja już niby miałam powody żeby zapomnieć, w końcu to już 4 lata i dużo dobrego od tamtego czasu mnie spodkało ... lecz niestety gdy nadchodzi pewna data to i tak nie mogę się powstrzymać a ślubny już nawet nie pyta dla czego płaczę, zawsze pozostanie pytanie co by było gdyby i smutek że nawet lampki nie ma gdzie postawić