świercz1719500624 08.02.2007 12:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 dzieki EDZIA sylwia płotkowiak odp poszła na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magalena 09.02.2007 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2007 Świerszczu co nie śpisz za kominem, jak na porządnego owada przystało, gratulacje z fasolki - choć to jak gratulować wypłaty pierwszej transzy z kredytu - z punktu widzenia budowy domu I radocha podobna i przerażenie ALe wszystko dopiero przed tobą Jestem pod wrażeniem tempa budowy - my chwilowo przejęliśmy twoje owadzie zwyczaje i wybieramy chrapanie za kominem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Duży Boban 09.02.2007 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2007 Tę wełną 2x5 cm wcisnąłeś między profile przewidziane pod 5 cm? Jeżeli tak to niestety musisz tę wełną zdemontować i założyc jedną warstwę - obecnie wełna jest ściśnięta i jest w niej mało powietrza, które tak naprawdę jest izolatorem. Taka ściśnięta wełna 2 x5 cm izoluje chyba słabiej niż jedna warstwa 5 cm. Dzięki za namiary na wiesz kogo - dogadałem się z nim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świercz1719500624 09.02.2007 12:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2007 magalena hmmm owadzie zwyczaje.... no tak świerszcze bytują za kominami.... ale świercze to jednak budują Duży Boban tak masz 100% racje z tą wełna 2x5, ale jak pomysle że mam to robić jeszcze raz.... brrrr.... wiesz wełna nie należy do najmilszych materiałów ale URSA jest i tak jak puch w porównaniu z Magarock'iem. Ciesze się że się dogadaleś - Krzychu to wporzo gosciu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 09.02.2007 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2007 ale URSA jest i tak jak puch w porównaniu z Magarock'iem. [/color] A my kupiliśmy właśnie Megarocka. W dodatku mój mąż sam będzie ją kładł (właściwie to razem z moim tatą) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świercz1719500624 12.02.2007 09:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 tabaluga1 no spoko wszystko do przeżycia a Megarock to jedna z wiodących wełn na rynku, więc wszystko ok. no my też z ojcem sami to robili - i ciesze się że mamy już to za sobą! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Duży Boban 12.02.2007 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 Nie odpuszczaj tej bramy - segmentowa ma hulać leciutko i bez zacięć. Gdzie ja zamawiałeś i co to za brama? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świercz1719500624 12.02.2007 11:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 qu....... hulać leciutko Duży Boban oczywiście że nie popuszcze - widziałem jak chodzi brama w Hormanie - nie ma porównania. A co myślisz o zwrocie? ja nie chce tak spierd.... bramy. napisze na priv co to za brama Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 12.02.2007 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 Bez względu na to czy ta brama była droga czy tania to powinna się otwierać i zamykać jak talala.I skoro po poprawkach jest dalej tak samo to chyba z coś jest z nią nie tak.Ja bym oddała, lub żądała wymiany. Pozdrawiam kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świercz1719500624 12.02.2007 14:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 kasia w masz racje - to nie ma znaczenia czy brame była droga czy tania.... bo każda ma działać tak jak powinna! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 13.02.2007 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 Bardzo miłe te podziękowania z pracowni Fajnie jak ktoś docenia czyjąś pracę i zaangażowanie w to co się robi Gratuluję i..... sprawnej bramy życzę Pozdrawiam kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woody 13.02.2007 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 Witaj Coś dawno nie piszesz nic o kosztach budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świercz1719500624 14.02.2007 07:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2007 oj kasia w miłe i to jak woody tylko i wyłącznie z lenistwa no jeszcze z braku czasu ale obiecuje że niebawem wezme sie wreszcie za te koszty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikach 14.02.2007 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2007 Witam:) Normalnie cały dziennik przeczytałam ! Pięknie TAM macie i domek cudny, a ten świąteczny nastrój - BOMBA!!!! Pomijając wszystkie "zgrzyty" budowlane, bez których trudno się obejść - szliście jak burza - gratulować ! Piękna ta cegła w Waszym domku, a kominek rewelacja! Czekam na dalsze fotki . A tego tzw. lekarza nie można umieścić na jakiejś czarnej liście? Przecież to RZEŹNIK jakiś ! Naprawdę serdecznie Wam współczuję, tego co Wam zafundował. Będę zaglądać, bardzo fajnie się Was czyta ! Zdrówka Mamie i Fasolce, a Tacie wytrwałości na budowie - życzę ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świercz1719500624 15.02.2007 07:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2007 monikach oczywiście dzięki! no i oczywiście zapraszam do dalszego czytania dziennika na pewno bede newsy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaEmi 15.02.2007 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2007 że ja dopiero dzisiaj ten dziennik znalazłam robi wrażenie w domku mężowi pokaże - coby wiedział jak dobra robota ma wyglądać a ja ostatnio się kłuciłam z majstrem - że fundamenty trzeba od środka malować jak mi nie zrobi to se sama pikassa zrobię łabędzie, tak to lepiej brzmi - żuczku nie gniewaj się powiedz z czego robiłeś podbitkę - jak to się nazywa ile za mb miej więcej to kosztuje uściskaj odemnie żonkę - ja też tak miałam .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świercz1719500624 15.02.2007 11:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2007 MaEmi lepiej poźno niż wcale witam! ściany fundamentowe koniecznie muszą być zaizilowane od środka! a majster mówi że niby nie? coż to za majster podbitka to zwykła deski zrobione na pióro i wpust pomalowane impregnatem i lazurą - jeśli chodzi o koszt to musisz popatrzeć w dzinniku powinno to chyba być ale tez spr. dzieki za uściski - no jednak nie tylko nas to spotkało - a nie powinno nikogo prawda? pozdro wilekie for all ps. ale żuczkowe "barany" są dużo efektowniejsze! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaEmi 15.02.2007 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2007 obiecuję doczytam bo tak szczegółowo to nie mogłam żuczek taak na baaardzo ładne "barany" i wiele innych ciekawych pomysłów narazie miałam -jako pokazówkę - dla ślubnego dom żuczka teraz mogę ze spokojnym sercem pokazać i twój dziennik co ja zrobię że nie podoba mi się podbitka PCV, że takie drewniane klimaty mnie kręcą Ja już niby miałam powody żeby zapomnieć, w końcu to już 4 lata i dużo dobrego od tamtego czasu mnie spodkało ... lecz niestety gdy nadchodzi pewna data to i tak nie mogę się powstrzymać a ślubny już nawet nie pyta dla czego płaczę, zawsze pozostanie pytanie co by było gdyby i smutek że nawet lampki nie ma gdzie postawić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świercz1719500624 15.02.2007 15:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2007 brrrrr MaEmi przestań aż mnie dreszcze przeszły. naprawde współczuje.... choć kobiete wiadomo inaczej to czuje.... co do klimatów drewnianych to rewelacyjnie trafiłaś!!!!! i jeszcze duzo zobaczysz. na razie nie bede zrdadzał naszych pomysłów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuczek1719499749 15.02.2007 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2007 A co to? O mnie beze mnie? witam sympatyków drewienka Świerczu - będe czekac na te Wasze pomysły, moze uszczypniemy z nich cosik dla siebie? Ale zostaliśmy za Wami w tyle! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts