Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarze do dziennika świercza

Recommended Posts

MaEmi :lol: :lol: :lol: poruszyłas tu zawiłą sytuacje pod kryptonimem "siostra" hmmm. Wieć krótko wytłumacze.... Tak naprawde to moja kuzynka (wiec juz wszystko wiadomo) i jest jedynaczką, ja także jestem jedynakiem - no i tak wyszło - siostra-brat :) :wink: - jedynacy tak mają :lol:

ps. i bardzo się kochamy http://www.cosgan.de/images/midi/teufel/f030.gif

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ivonesca takie płyty można ujrzeć w IKEA. Wiem dlaczego ich nie widzisz... bo to bardzo nowoczesne przy wiejskich klimatach, ale własnie my sie lubujemy w takich połaczeniach - sam styl wiejski, rustykalny jest dla mnie za "ciężki", troche jakby przytałczający - fajny w letnim domku, leśniczówce - ale czy w domu mieszkalnym - tu mam wątpliwości..... ;)

• Odpowiedzi 1,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witaj świerczu!

Pokoiki na poddaszu faktycznie coraz ładniejsze.

Brama w sobotę będzie chodzić jak talala :wink: Super :D

Jeśli chodzi o kuchnię to najważniejsze chyba jest zachowanie trójkąta roboczego. U ciebie bardzo funkcjonalnie to wygląda.

A kontaktów nigdy nie za wiele :wink: :D

A jakie wymiary ma Twoja kuchnia? Bo na tym rysunku wygląda na malutką.

Okno będzie na wysokości blatu?

Pozdrawiam kasia

Skąd ja to znam

Mój małżonek - też jedynak -też go ciągnie do rodzinki, utrzymuje kontakty z tzw siódmą wodą po kisielu - w pozytywnym tego słowa znaczeniu

a co ja na to mogę powiedzieć - mam czwórkę rodzeństwa - jak zjeżdżamy się z rodzinami na imprezy do rodziców to trzeba krzyczeć żeby porozmawiać

rodzinka duuża - widać to było jak wesele robilam - samych "ciotecznych" i najbliższych ok 70 osób

i dlatego cały czas się martwię że salon u mnie będzie za mały :wink:

Ivonesca takie płyty można ujrzeć w IKEA. Wiem dlaczego ich nie widzisz... bo to bardzo nowoczesne przy wiejskich klimatach, ale własnie my sie lubujemy w takich połaczeniach - sam styl wiejski, rustykalny jest dla mnie za "ciężki", troche jakby przytałczający - fajny w letnim domku, leśniczówce - ale czy w domu mieszkalnym - tu mam wątpliwości..... ;)

tak właśnie - dlatego tego nie widzę....ale zgadzam się że gdyby tak do końca pójśc w wiejski styl to mogłoby by wyjść czasem kiczowato 8)

czekam zatem na efekt końcowy 8)

u nas tez jest mieszanka ..... z lekkim skrętem w klimaty sielsko-wiejskie ;-)

pozdrawiam

kasia w kuchnia dokładnie wygląda tak po małych zmianach:

http://images20.fotosik.pl/79/fa139e1058465b3emed.jpg

a wiec dobrze zauwarzyłaś że jest malusia :-? - trudno jedyne rozwiązanie to większy dom było wybudować :) - ale może że nie bedzie tak źle ;)

MaEmi yyy :) wiem co to znaczy.... moja małża ma też czworo rodzeństawa. i zjazdy rodzinne podonie wyglądają ;)

Ivonesca mam nadzieje że jakoś to wyjdzie - ja to widze w głowie ale real czasem zaskakuje :)

maanmy jak jesteś cierpliwy to ciekawość mysle że zostanie zaspokojona :) pozdro i dzieki za odwiedziny :)

kasia w kuchnia dokładnie wygląda tak po małych zmianach:

http://images20.fotosik.pl/79/fa139e1058465b3emed.jpg

a wiec dobrze zauwarzyłaś że jest malusia :-? - trudno jedyne rozwiązanie to większy dom było wybudować :) - ale może że nie bedzie tak źle ;)

Pewnie, że nie będzie źle :D

Czasem duża kuchnia jest niefunkcjonalna, jeżeli układ mebli jest nieprzemyślany i przypadkowy.

Wasz układ jest według mnie bardzo trafnym rozwiązaniem, po prostu inaczej będzie niefajnie. Może zastanowiłabym się nad umieszczeniem zywarki troszkę bliżej zlewu. Ale to tylko moja sugestia :roll:

A jeśli się nie mylę to będziecie mieli również kącik jadalny pomiędzy kuchnią i salonem. No i dodatkowo spiżarka...

Także spokojnie wystarczy. Mała kuchnia może być wielka :D

Pozdrawiam kasia

kasia w tak ze zmywarką to bardzo dobra sugestia - tez o tym myslałem :) ale jest to awykonalne - a teraz to jedyne miejsce w które da sie wcisnać zmywarke (60cm). No a jesli chodzi o miejsce pomiędzy kuchnią a salonem to porpstu jadania w wykuszu gdzie przewidziany jest "ciężki" stół na 6 krzeseł :)

Aaaaaaa, więc w kuchni ma być imitacja dawniejszej "płyty kuchennej"? No, może być ciekawie i te niby drzwiczki do pieca chlebowego... Co do tej ścianki to nie wiem czy dobrze zrozumiałam, że jedna ściana (ta lewa po stronie płyty) ma być tak jakby z dwóch różnych materiałów? Nie wiem jak planujesz dalsze wykończenie pomieszczenia z którym łączy się kuchnia, ale ja bym tę ściankę zrobiła albo całą z cegły (zrozumiałam, że cegła ma być "żywa" bez żadnego tynkowania), albo całą z regipsu. Wszystko zależy od tego jak dalece pociągniesz klimat " pieca do pieczenia chleba". Jeżeli akcenty te będą stanowiły większość to fajna byłaby ściana z tej surowej cegły...

Pozdrawiam.

świerczu, to istna dyskryminacja!. Dlaczego fasola dostała mniejszy pokój? No chyba, że się okaże, że to Fasol :wink: .

Acha, i jeszcze jedno: czytam sobie, że jakieś ścianki z cegły z półeczkami w kuchni planujesz. Ja bym chciała mieć słupek klinkierowy z zabudowanym piekarnikiem i mikrowelą, ale zupełnie nie wiem, jak zrobić te poprzeczne półki, żeby jedno urządzenie od drugiego oddzielić. Masz jakiś patent?

K74 ....no własnie "fasolka" istnieje na razie w trybie nijakim "to" ...i otrzyma jednak mniejszy pokój :)

co do ścianki i półek to mają być to tylko 3 kwadratowe otwory w ściance na szerokość cegły - czyli na 12cm. Półki o których ty mówisz to już większa filozofia - na pewno muszą być wylewane na małym zbrojeniu a na lico tylko zrobione z 1 warstwy cegły - ja tak bym to zrobił :)

Iwuś chyba masz racje z tą ścianką - bo patrząc od jadalni jedna bedzie z cegły - oczywiście na lico a druga biała z g-kartonów. wiec chyba musze podjąć decyzje - albo robie dwie z cegły albo też obie z GK - a ty co o tym sądzisz?

ps! oczywiście już cie odwiedziłem - wpisałem - i wyraziłem swą opinie :)

No właśnie. Trzeba Ci podjąć decyzję ... fajne są takie ścianki z cegły, ale tak jak wspominałam wcześniej muszą współgrać z innymi elementami. Płyta GK może być mniej zobowiązująca... wszystko zależy od tego jak dalece chcesz się posunąć z klimatem "chlebowego pieca". Jeżeli większość klimatu w domu będą robiły tego typu elementy to śmiało wal tę ściankę z cegły. Jeżeli nie jesteś pewny to bezpieczniej będzie zrobić GK a w razie potrzeby wystylizować na coś współgrającego z "chlebowym piecem".

Dzięki za odwiedki :)

Świerczu - widzę że nasze budowy idą łeb w łeb :-) U nas też poddasze i DGP.

Jakie macie plany przeprowadzkowe? Ja stawiam na 20 czerwca ;-) Wtedy skończy się rok szkolny i nasz córa będzie mogła się wynieść na wieś ;-) Później się nie da, bo mój termin to 20 lipca ;-)

Pozdrowienia dla żonki - niech dba o siebie :-)