monikach 01.03.2007 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2007 świercz mam pytanie dotyczące Twojego kominka - czy projekt jest Twój czy robiony na zamówienia? Bardzo mi się podoba:). A cegiełka w domu jakaś specjalna? Marzą mi się takie ściany z surowej cegły, ale nie mam zbyt dobrej orientacji przestrzennej i nie wiem jak to ugryźć ... - skąd czerpałeś pomysły na to wszystko? A może Twój architekt, był dobry w te klocki ? Kiedyś zaglądałam (cichaczem) do dziennika Hawkmoona, bo tam też jest cegiełka, ale chyba przestał już pisać .... teraz uczepiłam się Twojego dziennika .. Możesz coś doradzić? ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 01.03.2007 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2007 dobrze że sie wyjaśniiło z tą plamą....ale znów śnieg na stryszku ....ach.... tak czasem myślę jak pojawiają się u nas problemy - nie miała baba kłopotu to budować się zaczęła pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczepek 01.03.2007 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2007 no i dotarłem tez do twojego dziennika ) jeszcze raz dzieki za wpis... akurat poszukuje informacji o DGP a na forum tego jest naprawde dużo. napisz ile cie mniej więcej wyniosła cała instalacja dgp z kominkiem? musze znależć u siebie jakiegoś fachowca - musze to mieć! a u Ciebie tempo zaje... tylko pozazdrościć ! byle tak dalej ! no i ta fasolka - podbudowało mnie twoje tempo we wszystkich tematach, bo powiem szczerze już dawno potrzebowałem psychologa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świercz1719500624 01.03.2007 15:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2007 łooo jaaaa, ale miłe wpisy maanmy zapomniałem dziś tak sie spieszyłem ze sprzątniam działki (a bo jeszcze nic nie pisałem w dzienniku o moich poczynaniach...), wiec zapier.... i zapomaniałem....... ----> wiesz te fotki, ale jutro mur-beton! monikach projekt... architekt.... nie nie! wszystko siedzi w mojej porąbanej główce - wiesz ja mam tak, że wszystko widze i nieraz wrecz mnie to kurw.... bo np. nie moge spać bo mebluje np. salon, albo łącze kolory płytek w łazience - no nieraz to poprostu masakra A pomysłow dużo znalazłem tu na forum - np. kominek - jak wejdziesz na: klik! to tam znadziesz właśnie pełną wersje tegoś pomysłu - ja tylko troche dostosowałem to do swoich potrzeb i zminiłem tylko troche kolorystyke. A co do cegły - to jest zwykła cegła pełna z Kobyłki pod Warszawą - akurtat moja hurownia takową ma! No i jest fajny wątek odnośnie cegły pełnej: klik! niektórzy to dopiero maja pomysły - no ja nie moge się za bardzo twórczo wykazać - za mało kasy Ivonesca ze sniegiem też se poradziliśmy mam nadzieje że to pomorze ale dekarz i tak ma przyjechać na początku kwietnia szczepek wkład 1800 a materiał do DGP 2000 - robocizna własna - mało prawda? oj z tym tempem to różnie... ale teraz wreszcie sie coś ruszyło.. właśnie kończymy GP zakładać na poddaszu też dzieki za wpis i pozdrawiam serdecznie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świercz1719500624 02.03.2007 19:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2007 maanmy obiecane zdjęcia kuchni - sory za bałagan ale na dole trzymamy materiał http://images21.fotosik.pl/43/f8b235f1a13b9e00.jpg_http://images21.fotosik.pl/43/33c41f2a2c75c3b3.jpg http://images21.fotosik.pl/43/f0e94b43f8a8fd18.jpg_http://images21.fotosik.pl/43/8f58e051e1d56296.jpg No kuchnia jest malutka - ale mysle że jak dla nas wystarczająca - i nie trzeba tak dużo wydać kasy na jej umeblowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikach 02.03.2007 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2007 Hejka:)! Serdeczne dzięki za linki - baaardzo przydatne ... no ja nie moge się za bardzo twórczo wykazać - za mało kasy No wiesz z tą kasą to jest różnie , niektórzy mają..., ale co z tego ...nie będę rozwijać - Tobie to nie grozi ... Ja mam za dużo pomysłów i trochę obawiam się efektu ... A co tam ...jakoś to będzie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świercz1719500624 02.03.2007 20:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2007 No wiesz z tą kasą to jest różnie , niektórzy mają..., ale co z tego ...nie będę rozwijać ...rozumiem ....yyyy faktycznie pozdro! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maanmy 02.03.2007 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2007 tak siedze i drapie sie po głowie faktycznie mała ta kuchnia , tak metr szersza i była by boska . thx swiercz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świercz1719500624 02.03.2007 21:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2007 tak prawde mówiąc to masz racje ten meter by się przydał na jej szerokości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 03.03.2007 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2007 Baaaaaaaaaardzo gustowne włączniki A siostrzyczka ma tempo- trzeba przyznać. Pewnie chce Ciebie dogonić Dobrze, że ma wzorcową budowę tak blisko, no i Twoje wsparcie. Będzie jej dużo łatwiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 04.03.2007 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2007 Cześć Świerczu! Co jakiś czas do Ciebie zaglądam, bo jesteś parę kroków do przodu. Mam pytanko. Na zdjęciu jest część łazienki. Widać też podprowadzone rury, prawdopodobnie wanny, co? Masz może jakieś inne foty, jak rozplanowaliście układ pomieszczenia? Mamy z Magdą dylemat gdzie umieścić kibelek, a gdzie wannę. Łazienka tak samo jak u Ciebie, czyli ze skosem z jednej strony. http://img145.imageshack.us/img145/2913/99dc15ccc30fab07oz2.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 05.03.2007 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2007 ładniutkie regipsy mam nadzieję że u mnie wkrótce też tak będzie wyglądać pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świercz1719500624 05.03.2007 09:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2007 tabaluga1 no widze że podobne wrażnie wywarły te gustowne włączniki - to ostatni krzyk mody - powrót do korzeni Marzin postaram się wkrótce wkleić jakąś poglądówke łazienki Ivonesca robisz poddasze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 05.03.2007 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2007 Ivonesca robisz poddasze? ano rozpoczęłam w zeszłym tygodniu i obecnie mój ojciec nadzoruje prace Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 05.03.2007 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2007 Witaj świercz Fajniutkie te wasze pokoiki na poddaszu. Teraz tak patrzę - w sypialni macie dwa okna, a w dwóch pozostałych pokojach po jednym. Czy myślisz, że jedno okno wystarczająco doświetli taki pokój. Ja właśnie zastanawiam się czy nie dołożyć jednego okna - nie wiem czy warto, bo mój po podłodze ma tylko 13 m2. Pozdrawiam kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yola 05.03.2007 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2007 Jeśli w projekcie domu można się zakochać od pierwszego wejrzenia - to w moim przypadku tak właśnie się stało Z14 jest po prostu ś w i e t n y. Spełnia wszystkie moje wymagania, a nie jest to takie proste, co mogę stwierdzić po przejrzeniu chyba wszystkich dostępnych na rynku projektów. Mam tylko jedno pytanie do Świercza: czy wprowadzaliście jakieś zmiany typu zmiana kąta nachylenia dachu czy zwiększenie wysokości ściany kolankowej itp. Po prostu ten dom na Waszych zdjęciach z zewnątrz wygląda o niebo lepiej niż na obrazku, który udostępnia na swojej stronie pracownia (chodzi mi o proporcje). Chciałabym wiedzieć co trzeba zrobić, żeby osiągnąć taki efekt:) Bo chyba więcej planów już nie będę szukać ...)) Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świercz1719500624 05.03.2007 12:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2007 Ivonesca no to trzymam kciuki i mam nadzieje na jakieś wrażenia fotograficzne kasia w kasiu! - 3 okna są w naszej sypialni - zapomniałaś jeszcze o balkonowym. Ale do rzeczy wiem o co ci chodzi! Wszystko wcześniej zostało przemyślane odnośnie okien - ale w trakcie wyszły kfiatki - otóż pokój grzdyla ma jedno okno połaciowe i jedno w szczycie. Okna połaciowe w naszej sypialni miały być obok siebie (25cm odległości od siebie) ale dekarz nie kupił odpowiednich okien (choć w projekcie było to wyraźnie zaznaczone!) no i tak samo miało być u fasoli (dwa okna połaciowe obok siebie) bo tam w szczycie jest komin wiec nie ma możliwości umieszczenia okna. I z powodu takich a nie innych okien połaciowych wypadło mi jedno okno u fasoli - ale nie jest tak źle jak sie spodziewaliśmy jest naprawde jasno - najgorsza sytuacja jest wtedy gdy zapada je śnieg No ale to jest mały pokój (12m2) - i to jedno okno w zupełności wystarcza, ale wiem że jakby było jeszcze jedno byłoby perfekcyjnie! Yola Witam Cie serdecznie!!! Nie wprowadzaliśmy znaczących zmian typu - kąt nachylanie połaci - jest zachowany 38st. i sciana kolankowa też. Ale: ze względu na błąd architektoniczny w projekcie (poziom zero) został on u nas zniwelowany na etapie - fundamenty/ściany nośne - dom poniósł mi sie o 20cm (ściany parteru) - byłem wkurzony, i na siebie, i na ojca, i na projekt, bo patrząc na ściany juz ze szczytami - mówiłem sobie "kur... buduje wieże, ten dom bedzie koszmarny" i wtedy wciąż złośliwie śpiewałem -"Wybudujemy wieże, wieże... itd". Lecz wydłużyłem krokwie do 80cm w obrysie na domu i 40 na garażu, obniżyłem połacie daszku bo w propozycji wygląda to koszmarnie! Musze Ci powiedzieć, że ja na początku wcale nie chciałem tego projektu - własnie ta wizualizaja mnie jakoś zniechęcała.... - wygląda tak jakby bryła i proporcje domu były zaburzone. Ale myśląc racjonalnie, że wszystko można dostosować do swoich wyobraźni i obrazów w głowie, zdecydowałem sie na niego bo w srodku jest dla nas doskonały!!!! Spełnił nasze wszystkie oczekiwania! jest świetny - dokładnie jak piszesz Pozdrawiam Cie sredecznie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 05.03.2007 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2007 kasia w kasiu! - 3 okna są w naszej sypialni - zapomniałaś jeszcze o balkonowym. Ale do rzeczy wiem o co ci chodzi! Wszystko wcześniej zostało przemyślane odnośnie okien - ale w trakcie wyszły kfiatki - otóż pokój grzdyla ma jedno okno połaciowe i jedno w szczycie. Okna połaciowe w naszej sypialni miały być obok siebie (25cm odległości od siebie) ale dekarz nie kupił odpowiednich okien (choć w projekcie było to wyraźnie zaznaczone!) no i tak samo miało być u fasoli (dwa okna połaciowe obok siebie) bo tam w szczycie jest komin wiec nie ma możliwości umieszczenia okna. I z powodu takich a nie innych okien połaciowych wypadło mi jedno okno u fasoli - ale nie jest tak źle jak sie spodziewaliśmy jest naprawde jasno - najgorsza sytuacja jest wtedy gdy zapada je śnieg No ale to jest mały pokój (12m2) - i to jedno okno w zupełności wystarcza, ale wiem że jakby było jeszcze jedno byłoby perfekcyjnie! Dzięki świercz Ale będziecie mieli fajnie z tym balkonowym oknem Ja właśnie w tym pokoju nad którym się zastanawiam też będę miała komin i nie bardzo widzi mi się dawać jedno okno na stronę południową, a drugie na zachodnią. Ustawić tam coś w fajny sposób może być ciężko. Mam jeszcze trochę czasu do namysłu. Pozdrawiam kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yola 05.03.2007 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2007 Boję się, że ja nie będę miała tyle szczęścia i mi naprawdę wyjdzie wieża. Nie pozostanie mi wtedy nic innego jak zapuścić warkocz do pasa i czekać na królewicza )) Bo zakup projektu już chyba jest przesądzony. Mam nadzieję, że będziemy w kontakcie, gdybym potrzebowała wsparcia ze strony bardziej doświadczonego inwestora??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świercz1719500624 05.03.2007 13:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2007 kasia w ale chyba lepiej dwa... wiesz... a chyba chodzi ci o słońce przez cały dzień....??? no bo jeśli to sypalnie to bardzo niekorzystne te dwie strony świata - to wtedy masz racje jedno wystarczy... Yola możesz odrazu przed zakupem poruszyć kwestie poziomu "zero" w tym projekcie - ja nie wiem dlaczego tak niektórzy robią - bo to nie występuje tylko w tej pracowni - np. nasi sąsiedzi mieli podobnie i zrobili tak ja w projekcie Ale nie martw się - ten projekt jest naprawde wdzięczny - mam nadzieje że bedzie wszystko OK! I ciesze się że bedziesz tez go budowała - mam nadzieje że jak nie założysz dziennika to choć tu u mnie sie pochwalisz zdjęciami! - bardzo na to licze! A wsparcie masz 100%!!! pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts