ruskowa 06.03.2007 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2007 A jednak miło.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świercz1719500624 06.03.2007 13:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2007 no miło. miło a jakżeby inaczej dobrzynianie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 06.03.2007 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2007 jasne że miło pozdrawiam Was serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ruskowa 06.03.2007 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2007 Noooo ja niezupełnie dobrzynianka, mieszkam we Włocławku z powodu zamążpójścia, ale! Świerczu pochodzę z Wielkopolski, gdzie mieszkają moi rodzice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 06.03.2007 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2007 Widzę, że u Ciebie wiosna też już zagościła. U mnie krokusy już przekwitły, a pozostałe kwiatki mają pąki. Działeczka po wyrównaniu wygląda super- ja na razie mogę o takiej pomarzyc. Póki co pełno gruzu (jeszcze po poprzednim właścicielu), błota i gliny. Ciekawa jestem, ile mnie wyniosą materiały instalacji elektr. Zapłaciłam za robociznę i czekam na wycenę wszystkich kabelków i skrzyneczki. Miałam miec to dziś, a tu panom się nie spieszy Pytałeś w moich komentarzach o cenę geberitów. Instalator nie wie jeszcze dokładnie, ale będzie mniej niż jest w wycenie przygotowanej wcześniej. Tam za dwa do kibelków było 1300zł, a na bidet 600zł. Sam nie wie jeszcze, jakiego rabatu udzielą mu w hurtowni. Tak więc póki co, żyję w nieświadomości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świercz1719500624 07.03.2007 07:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 ruskowa a no tak Włocławek - a to "kujawy som kujawy!" tabaluga1 przekwitły? u mnie z ziemi dopiero co wylazły . Za dwa geberity 1300zł to niźle! A nieswiadomośc to mnie zawsze wkurza... bo żyje człowiek wtakiej niepewności... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maanmy 07.03.2007 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 Świercz od samego poczatku pilnie przygladam się pracy twojego taty (w tym momencie wstaję i wykonuje głeboki ukłon), naprawdę jestem pod dużym wrażeniem kunsztu oraz prezyzji , baaardzo bym chciał aby i mój był tak starannie budowany , dlatego pilnie przyglądam sie każdemu szczególowi i napewno wiedzę w tyn sposób zdobytą wykorzystam i nie pozwolę sobie wielu rzeczy wmówić widząc to Twoje cudo . pozdrawiam . Maanmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świercz1719500624 07.03.2007 09:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 maanmy wielkie dzięki i w sumie po to ten dziennik też jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świercz1719500624 07.03.2007 10:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 Aguu obiecane zdjęcia spiżarki Wejście; Miejsce pod niski skosem;http://images21.fotosik.pl/58/3134b009e726b6a0.jpg_http://images21.fotosik.pl/58/b31925100d0051f5.jpg Tu bedzie stała zamrażarka; Miejsce na ewentualny pawlaczhttp://images22.fotosik.pl/31/e059c4117ce8374c.jpg_http://images21.fotosik.pl/58/092dec259a57bea9.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 07.03.2007 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 O widze, ze spizarka pod schoami. Ja tez tak planuje. A jak rozwiazales kwestie wentylacji ? Bo ja sie zastanawiam, czy przebicie Z przez sciane do garazu rozwiaze sprawe- mozna by tam wentylatorek podlaczyc. Najchetniej tez bym postawila docelowo zamrazalke, ale na razie chyba wstawie nasza stara lodowke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 07.03.2007 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 Ja też będę miała spiżarkę pod schodami. No i właśnie ta wentylacja trochę mnie niepokoi. W projekcie nie przewidziano spiżarki w tym miejscu więc teraz mam małą zagwozdkę. Może wystarczą drzwi takie jak do łazienki- z otworami na dole? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świercz1719500624 07.03.2007 10:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 iga9 a umnie jest w projekcie spiżarka tylko coś o tej wentylacji zapomnieli... Myslełem też nad Z ale u mnie musiałoby wychodzić na frontową ściane wiec rozwiązanie tabaluga1'i jest jak najbardziej trafne i właśnie chyba tak zrobie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 07.03.2007 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 iga9 a umnie jest w projekcie spiżarka tylko coś o tej wentylacji zapomnieli... Myslełem też nad Z ale u mnie musiałoby wychodzić na frontową ściane wiec rozwiązanie tabaluga1'i jest jak najbardziej trafne i właśnie chyba tak zrobie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 07.03.2007 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 Tez myslalam o tych drzwiach. Choc ja wam powiem, ze u siebie zrezygnowalam z tych otworow w lazienkach. Teraz zaluje - bede musiala prawdopodobnie sama robic otwory- ale to akurat zadna sztuka. A na pewno wyjdzie mne taniej niz 60 zł - tyle wolali w salonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aguu 07.03.2007 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 Witaj świercz!Dzięki za zdjęcia spiżarki, ale człowieku powiedz coś Ty zrobił z tą spiżarką, bo ni jak nie mogę dopasować zdjęć do Twojego projektu (Z14 L GL w blk). Zdjęcia 2 i 3 (licząc od góry strony) umiejscowiłem, bo widać tam jak schody wznoszą się od podłogi, tylko skąd na zdjęciu 3 okno (bo to chyba okno)?! Zdjęcie 1 to wejście do spiżarki, ale zrobione chyba nie jak w oryginale, ale na tej krótszej, nośnej ścianie? A 4 zdjęcie to wyjście ze spiżarki, od środka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świercz1719500624 08.03.2007 08:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2007 iga9 no cóż lepiej byłoby mieć je odrazy - te otwory - ale nieraz człowiek ubzdura sobie coś ale potem tego może żałowąc i trzba robić jednak to co się pominęłolub wywaliło z planu Aguu OKNO??? yyyy gdzie ty je widzisz? Ale do rzeczy: zd1. to wejście do spiżaki od holu a nie jak w projekcie od kuchni - zostało to zmienione na etapie stawiania ścian. zyskaliśmy tym wiecej miejsca w kuchni na szafki. Ta ściana nie jest ścianą nośną! w projekcie dana jest jako 24cm ale zupełnie nie wiem po co jeżeli dane są słupy a na nich podciąg do podtrzymywania schodów. Nie zawsze jest tak, że jak to jest projekt to juz wszystko jast OK. Takie małe kfatki można zweryfikować samemu - co innego jeśli to konstrukcja..... zd2. to miejsce pod niskim skosem pod schodami. zd3. tam nie widać żadnego okna ten bielszy palc nad gniazdem elet. to szafka prądowa - która został umieszczona w ściance działowej i przebita jest na wylot. Jak mogłoby być tam okno jeśli to ścian miedzy spiżarką a wiatrołpem zd4. zrobione jest od środka. Mam nadzieje że teraz opisałem już ją wyczerpująco... ale gdzyby były jeszcze jakieś niejasności to oczywiście śmiało pisz pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 08.03.2007 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2007 świerczu - bardzo mi przykro z powodu reakcji siostry .....oby nie żałowała później swej decyzji.....toż jesteś przecież skarbnicą wiedzy !!! pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świercz1719500624 08.03.2007 09:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2007 Ivonesca http://www.cosgan.de/images/midi/liebe/a095.gif dziękuje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 08.03.2007 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2007 yyyyyyy......... hmmmmmmmmmm...... jakby to powiedziec Swierczu chyba Cie rozumiem, ale siostry nie rozumiem mnie to sie marzy taki braciszek co podpowie, doradzi, przedyskutuje problemy, wątpliwości. No bo kto jak nie Ty chcesz dla niej jak najlepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świercz1719500624 08.03.2007 10:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2007 no ja też nie rozmumiem bo każda uwaga że coś jest źle - bo są źle zrobione niektóre rzeczy! - odebrana była jako swego rodzaju rywalizacja, złośliwość. A ja starałem sie uczulić bo teraz wygląda to ok - szybko stawiają itd. ale za pare lat mogą pojawić sie skutki takiego a nie innego wykonania..... ale mnie już to tyta..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts