Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarze do dziennika świercza

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Widzę, że u Ciebie wiosna też już zagościła. U mnie krokusy już przekwitły, a pozostałe kwiatki mają pąki.

Działeczka po wyrównaniu wygląda super- ja na razie mogę o takiej pomarzyc. Póki co pełno gruzu (jeszcze po poprzednim właścicielu), błota i gliny.

Ciekawa jestem, ile mnie wyniosą materiały instalacji elektr. Zapłaciłam za robociznę i czekam na wycenę wszystkich kabelków i skrzyneczki. Miałam miec to dziś, a tu panom się nie spieszy :roll: :roll:

Pytałeś w moich komentarzach o cenę geberitów. Instalator nie wie jeszcze dokładnie, ale będzie mniej niż jest w wycenie przygotowanej wcześniej. Tam za dwa do kibelków było 1300zł, a na bidet 600zł. Sam nie wie jeszcze, jakiego rabatu udzielą mu w hurtowni. Tak więc póki co, żyję w nieświadomości :roll: :wink:

Świercz od samego poczatku pilnie przygladam się pracy twojego taty (w tym momencie wstaję i wykonuje głeboki ukłon), naprawdę jestem pod dużym wrażeniem kunsztu oraz prezyzji , baaardzo bym chciał aby i mój był tak starannie budowany , dlatego pilnie przyglądam sie każdemu szczególowi :D i napewno wiedzę w tyn sposób zdobytą wykorzystam i nie pozwolę sobie wielu rzeczy wmówić widząc to Twoje cudo .

pozdrawiam . Maanmy

O widze, ze spizarka pod schoami. Ja tez tak planuje. A jak rozwiazales kwestie wentylacji ? Bo ja sie zastanawiam, czy przebicie Z przez sciane do garazu rozwiaze sprawe- mozna by tam wentylatorek podlaczyc. Najchetniej tez bym postawila docelowo zamrazalke, ale na razie chyba wstawie nasza stara lodowke :wink:

Witaj świercz!

Dzięki za zdjęcia spiżarki, ale człowieku powiedz coś Ty zrobił z tą spiżarką, bo ni jak nie mogę dopasować zdjęć do Twojego projektu (Z14 L GL w blk). Zdjęcia 2 i 3 (licząc od góry strony) umiejscowiłem, bo widać tam jak schody wznoszą się od podłogi, tylko skąd na zdjęciu 3 okno (bo to chyba okno)?! Zdjęcie 1 to wejście do spiżarki, ale zrobione chyba nie jak w oryginale, ale na tej krótszej, nośnej ścianie? A 4 zdjęcie to wyjście ze spiżarki, od środka?

iga9 no cóż lepiej byłoby mieć je odrazy - te otwory - ale nieraz człowiek ubzdura sobie coś ale potem tego może żałowąc i trzba robić jednak to co się pominęłolub wywaliło z planu ;)

Aguu OKNO??? :o :o :o yyyy gdzie ty je widzisz?

Ale do rzeczy:

zd1. to wejście do spiżaki od holu a nie jak w projekcie od kuchni - zostało to zmienione na etapie stawiania ścian. zyskaliśmy tym wiecej miejsca w kuchni na szafki. Ta ściana nie jest ścianą nośną! w projekcie dana jest jako 24cm ale zupełnie nie wiem po co jeżeli dane są słupy a na nich podciąg do podtrzymywania schodów. Nie zawsze jest tak, że jak to jest projekt to juz wszystko jast OK. Takie małe kfatki można zweryfikować samemu - co innego jeśli to konstrukcja.....

zd2. to miejsce pod niskim skosem pod schodami.

zd3. tam nie widać żadnego okna :o ten bielszy palc nad gniazdem elet. to szafka prądowa - która został umieszczona w ściance działowej i przebita jest na wylot. Jak mogłoby być tam okno jeśli to ścian miedzy spiżarką a wiatrołpem :o

zd4. zrobione jest od środka.

Mam nadzieje że teraz opisałem już ją wyczerpująco... ale gdzyby były jeszcze jakieś niejasności to oczywiście śmiało pisz

pozdrawiam :)

no ja też nie rozmumiem bo każda uwaga że coś jest źle - bo są źle zrobione niektóre rzeczy! - odebrana była jako swego rodzaju rywalizacja, złośliwość. A ja starałem sie uczulić bo teraz wygląda to ok - szybko stawiają itd. ale za pare lat mogą pojawić sie skutki takiego a nie innego wykonania..... ale mnie już to tyta.....