Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarze do dziennika świercza

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

świercz :D

cały dziennik przeczytany i jestem pod wrażeniem. Gratuluję fajnych pomysłów no i przede wszystkim gospodarczych sposobów.

Jak będziecie urządzać domek? Jaki style preferujecie? Z tego co widać na zewnątrz, to chyba taki ciepły, domowy, rustykalny :wink:

Pozdrawiam Was i dzidzię w brzuszku. Gratuluję.

Sylwia

S&M cały?? :o tak jak piszesz preferujemy styl rustykalny, ale nie do końca bo bedzie przeplatany nowoczesnością. Uwielbiamy takie zestawienia, ale jak to wszystko wyjdzie to nie wiem czy sam Bóg wie.... :roll: ale Boga może do tego nie mieszajmy :wink:

też pozdrawiam serdecznie!

Wciornastek trochu??? :o ja bym powiedział cholernie drogie... :evil: ale ta przynajmniej ma grubość 4cm. Whormanie za troche wyższą cene oferowano mi 2centymetrową grubość....

tabaluga1 no wiem wiem :0 i właśnie mam zamiar, dlatego też jak jest brat małży i nam pomaga to zajął sie wykańczeniem pomieszczenia gospodarczego/kotłowni i dolnej łazienki cobym mógł kupić niebawem piec i geberit żeby już wiesz... ;)

darpil dzieki! no dach jest tak na 5 z minusem, a ta folia juz została przez nas poprawiona w momencie jak weszliśmy ponownie na stryszek.

no a co u ciebie bo widze że zapadła głucha.... cisza.... pozdro!

Wciornastek trochu??? :o ja bym powiedział cholernie drogie... :evil: ale ta przynajmniej ma grubość 4cm. Whormanie za troche wyższą cene oferowano mi 2centymetrową grubość....

Rozmawiałam z Billbo i brama uchylna bez ocieplenia na nasz wymiar (szer 300 wys 230) to za 2900 i bez ocieplenia, a brama no ta zwijana (skleroza) :o to prawie 5 tys z automatyką o ociepleniem

Za ile Tobie wycenili bo może nie warto startować do P. Wolnego

Rozmawiałam z Billbo i brama uchylna bez ocieplenia na nasz wymiar (szer 300 wys 230) to za 2900 i bez ocieplenia, a brama no ta zwijana (skleroza) :o to prawie 5 tys z automatyką o ociepleniem

Za ile Tobie wycenili bo może nie warto startować do P. Wolnego

yyyy a nie pisałem o tym w dzienniku....? zaraz lukne....

5tys? :o :o :o :o :o :o to co ona ma złotą klamke?????? :o :o

No całkiem niezła ta oczyszczalnia, wygląda naprawdę porządnie! Ile komór ma zbiornik? I jaką pojemność?

Widzę, że ty jednak masz zamiłowanie ogrodnicze - nie tylko do winorośli :wink:

Bardzo ładne krzaczki!!!

Co do zakupów marketowych, to wiem, że sadzonki są kiepskie, ale ja chyba mam szczęście - kupiłam kilkanaście sadzonek krzewów i wszystkie się chyba przyjęły po przesadzeniu, bo wypuszczają listki, ostatnio zakupiona wierzba też chyba sobie radzi (ale ona była w pojemniku, i widać, że tam rośnie już od dłuższego czasu, więc nie powinno być z nią problemu). Mam też wiśnię z marketu, już drugi rok.

Ale ja jak kupuję te rośliny, to szukam oznak życia, bo wiadomo, jak to jest w marketach :wink:

A w ogóle to już nie mogę wysiedzieć i w niedzielę przejadę się chyba do sklepu ogrodniczego, chociaż popatrzec :roll: :oops:

Uwielbiam sklepy ogrodnicze, i mogłabym tam siedzieć całymi dniami!

dominikams co do oczyszczalni to zbornik jest dwukomorowy, pojemnośc yyyy... nie pamietam :oops: ale jak jesteś zainteresowana to wystarczy kliknąć na link HABA i już wszystko wiadomo ;)

Co do zamiłowań ogrodniczych to są ofromne! 8) uwielbiam grzebać w ziemii, cóż juz tak mam i niech tak pozostanie - dobrze tylko że grabarzem nie zostałem ;) - ale poważnie to nawet myślałem nad zrobieniem jakiejś podyplomówki i założeniu firmy ogrodnieczej, ale póki co to sfera marzeń...

Na szczęscie moja małża nie jest gorsza i jeśli chodzi o wyciąganie jej do przybytków ogrodniczych to jest tak że wystarczy rzucić hasło - a może do ogrodniczego? i juz wszystko jasne - też potrafimy tam siedzeć godzinami :oops: 8)

No a do rożlinek marketowych to jednak mnie już nie przekonasz :roll: forsycja okazała sie istną denatką - a to taka se bylina która można pomyśleć przeżyje każde warunki, a jadnak - miętka sie okazała ;) :lol:

maanmy tak grunt jest zajeb... pod oczyszczalnie - wymarzony! na szczęście :roll: :wink: . co do dachówki to wyszło jej koło 2100szt. tak chyba coś kele tego - jakbym sie mylił to sprostuje to jutro.