kasia64 20.03.2007 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 http://img99.imageshack.us/img99/1627/l020wj7.gifhttp://img99.imageshack.us/img99/1627/l020wj7.gif GRATULACYJKI 1000 POSTU http://img99.imageshack.us/img99/1627/l020wj7.gifhttp://img99.imageshack.us/img99/1627/l020wj7.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świercz1719500624 20.03.2007 13:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 kasia64 dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 20.03.2007 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 świerczu Dzięki za super pouczający i przy okazji świetnie pisany dziennik! Szczególnie dla mnie pomocny, bo też z Ytonga chcę zbudować i też na cienka spoinę. Jak jestem przy tym, to czy nie pożyczyłbyś mi swojego Taty latem? Sam sie nie podejmę, ale jakby jakiś fachowiec trzymał ster, to biorę 2-3 tyg urlopu i murujemy Za odpłatnością oczywiście Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świercz1719500624 21.03.2007 07:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 świerczu Dzięki za super pouczający i przy okazji świetnie pisany dziennik! Szczególnie dla mnie pomocny, bo też z Ytonga chcę zbudować i też na cienka spoinę. Jak jestem przy tym, to czy nie pożyczyłbyś mi swojego Taty latem? Sam sie nie podejmę, ale jakby jakiś fachowiec trzymał ster, to biorę 2-3 tyg urlopu i murujemy Za odpłatnością oczywiście Pozdrawiam Depi wszystko jest do obgadania.... ale na razie nic nie obiecuje. Jak bedziesz musiał wiedzieć konkretnie to napisz... i podagamy pozdro! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 21.03.2007 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 Świerszczu rozmawiałam wczoraj z Panem Wolnym w sprawie bramy. Dzisaj ma przyjechać na wizję lokalną i podpisanie umowy. Bardzo fajna brama, małżonek zadecydował że warto od razu z automatyką. PS. Mamy już okna hurrraaa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świercz1719500624 21.03.2007 08:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 Świerszczu rozmawiałam wczoraj z Panem Wolnym w sprawie bramy. Dzisaj ma przyjechać na wizję lokalną i podpisanie umowy. Bardzo fajna brama, małżonek zadecydował że warto od razu z automatyką. PS. Mamy już okna hurrraaa To bardzo się ciesze że na coś się przydałem A jakies foty okien? których oczywiście gratuluje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 21.03.2007 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 To bardzo się ciesze że na coś się przydałem A jakies foty okien? których oczywiście gratuluje! Okna na razie mało fotogeniczne bo w taśmach zabezpiczających. A do tego pogoda mało plenerowa . Ale jak chcesz oblukać to z tej samej firmy ma K74 z Kiekrza. A Twoje też niczego sobie. Prawdę mówiąc wydaje mi się że dzisiaj wiele producentów okien PCv ma podobny standard ( mają i okna tańsze i lepsze droższe) sztuka polega na tym kto da lepszą cene tj. jakie są w danym momencie upusty, rabaty etc. Miałam rozrzut cenowy od 30 do 16 tys za te same okna, ale w różnych wariantach okuć, komór itp. Trzeba było znaleźć złoty środek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jola_anna 21.03.2007 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 Witaj! Poraz pierwszy trafiłam na Twój dziennik. Cudny domek. Najbardziej wzruszyła mnie Wigilia - w gołych murach, ale najważniejsze, że już we własnych... Te zdjęcia ze świąt są dla mnie bardzo pokrzepiające, bo jestem obecnie mniej więcej w tym samym miejscu, na drodze do własnego domu. Zapisałam twój dziennik w ulubionych - będę częstym gościem w Twoich progach , trzymam kciuki i życzę powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świercz1719500624 21.03.2007 09:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 Wciornastek dokładnie jak piszesz... ja miałem podobnie i nastawiłem sie jednak na lepsze okna bo np. profil weki był chyba koło 4 tys tańszy ale okna dużo gorsze od tych co wziąłem... wiec wszystko zależy od tego co się chce i na co się trafi. jeszcze raz gartuluje, a okna u K74 widziałem! też masz ze szprosami? jola_anna Witam! u mnie szkoda że nie moge zawitać w twoim dzienniku ...bo jestem obecnie mniej więcej w tym samym miejscu, na drodze do własnego domu. czyli na jakim? bo nie bardzo kumam A! i oczywisciem zapraszam o kązdej porze dnia i nocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jola_anna 21.03.2007 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 Niestety nie prowadzę dziennika, bo nie jestem aż tak otwarta ani na pochwały, ani na krytykę A prace u mnie posuwają się w dość żółwim tempie z uwagi na niewydolność finansową... Pisząc, że jestem mniej więcej w tym samym miejscu, mam na myśli porównanie swojej budowy wyłącznie do tego co widzę na Twoich zdjęciach. To znaczy mam okna, drzwi tylko wejściowe, instalacje, wylewki i właśnie robią się tynki. Nie mam kominka (na razie) i oczyszczalni (bo nie przewiduję - w planach jest kanalizacja) - dlatego właśnie piszę "mniej więcej" Mój syn po obejrzeniu zdjęć z Twojej wigili, postanowił zrobić sobie w domu 18-kę, a był z tym pewien problem. Do tej pory to nie był dla niego dom, tylko budowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 21.03.2007 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 Wciornastek dokładnie jak piszesz... ja miałem podobnie i nastawiłem sie jednak na lepsze okna bo np. profil weki był chyba koło 4 tys tańszy ale okna dużo gorsze od tych co wziąłem... wiec wszystko zależy od tego co się chce i na co się trafi. jeszcze raz gartuluje, a okna u K74 widziałem! też masz ze szprosami? Nio, trudny wybór, my w końcu wybraliśmy wersję pośrednią cenowo. czyli (przynajmniej tak mi się wydaje) dobre okna a za rozsądną cenę. A nawiasem mówić to najbardziej zaszaleli z ceną ludzie z Oknoplastu ale z Góreckiej. Najdziwniejsze to to że z Gniezna ceny nie powalają- a firma ta sama PS Okna bez szprosów, dwustronnie okleinowane (mahoń), barwione w masie 5-komorowe. Okuć nie wymienię bo nazwa plącze język Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świercz1719500624 21.03.2007 11:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 jola_anna ok - nie prowadzisz dziennika, ale mały upust tego co się dzieje u ciebie możesz przecież wylać na łamach moich komentarzy - bede bardzo rad - np. jakieś zdjęcia? - z ochotą obacze jak to u ciebie jest - no chyba że nie chcesz to też to uszanuje, ale oczywiście pisać mam nadzieje bedziesz Faktycznie jesteś mniej więcej na tym samym etapie - pytałem bo myślałem, że jestaś na takim etepie jak u mnie była wigila ale teraz wszystko jasne A syna pozdrów! i życze udanej zajefajnej - jak to oni teraz mówią - zabawy na budowie/w domu . Ale wiesz niby juz dom ale jeszcze tak na niego nie mówimy choć dla mnie mury z dachem i oknami to już dom, ale mantalnie jakoś jeszcze tak nie funkcjonuje - i jak jedziemy do niego to nadal i wciąż mówimy - na działkę lub budowę Pozdrawiam serdecznie!!! Wciornastek no w sumie u nas tez to była wersja, jakby tu powiedzieć, bez szału - 6 komór, bez szprosów ,kolor złoty dąb i reszta jak u ciebie. No a Poznań to nie Gniezno ja tam też brałem niektóre materiały np. Ytong - 4 patyki taniej niż w Poznaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robin2 21.03.2007 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 No, no... Swierczu, gratulacje z okazji okrągłego tysiaczka Nie mam chyba szans na dogonienie Cie ale podziwiać - będę. Pozdrowienia z ciepłego Podlasia. Robert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świercz1719500624 22.03.2007 07:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2007 dzięki Robin2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 22.03.2007 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2007 Świerszczu brama zamówiona. Ma być za 1,5 tygodnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świercz1719500624 22.03.2007 09:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2007 Świerczu brama zamówiona. Ma być za 1,5 tygodnia. SUPER!!!!!! Czy pan Wolny pytał skąd masz namiar??? ja pytałem go czy moge umieścić jego dane i się zgodził! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 22.03.2007 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2007 Świerczu brama zamówiona. Ma być za 1,5 tygodnia. SUPER!!!!!! Czy pan Wolny pytał skąd masz namiar??? ja pytałem go czy moge umieścić jego dane i się zgodził! Oczywiście że pytał i był chyba zadowolony z tego powodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 22.03.2007 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2007 Bardzo ładnie wygląda ten komin w sypialni. Jak pomalujesz go Delfinem będzie prawdziwą jej ozdobąi. U mnie komin kominkowy będzie w pokoju młodszego syna. Ivonesca podsunęła mi pomysł, żeby obłożyc go kaflami i to byłaby też taka imitacja kominka. Szkoda, że nie mam takiej możliwości w sypialni Co do drzwiczek- takie jak prezentujesz wyglądają świtenie. W którymś dzienniku widziałam podobne, jako ozdoby wnęk. Były dodatkowo ślicznie podświetlone. A do maja spokojnie zdążysz- jeszcze dwa (niecałe) miesiące. Wigilia w domku wypadła super- co doskonale wida na zdjęciach. Teraz macie już prawie wszędzie tynki, pewnie zdążycie zrobic jeszcze wiele innych rzeczy. Najważniejsze, żeby można było skorzystac- no wiesz, z czego.. Ja mam komunię za rok- więc póki co sie nie martwię. Na pewno zdążę ze wszystkim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świercz1719500624 22.03.2007 10:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2007 Wciornastek to dobrze... szczególnie po tym, że u nas były kłopoty z tą bramą. Ale pan jest na tyle miły i odpowiedzialny za swój towar - podobało mi się to że nie olał nas z tym problemem tylko było widać że dla niego to tez jest problem który koniecznie trzeba wyeliminować - no i teraz jest wszystko OK. tabaluga1 jakby komunia Grzdyla wyszła tak jak Wigilia byłoby extra.. no z tymi tynkami to nie jest tak do końca że jest już większość raczej mniejszość ale fakt do maja zapewne będą wszystkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAJ2004 22.03.2007 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2007 Obudowa turbiny bardzo mi się podoba. U nas obudowa kominka miała początkowo wyglądać bardzo podobnie. Tzn miał być taki ceglany słup (ew z jakimiś dodatkami) z wkładem kominkowym w środku. Ostatecznie jeszcze decyzja nie zapadła, ale cegła będzie prawie na pewno, z tym, ze być może tylko po bokach kominka. Co to za cegła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts