Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarze do dziennika świercza

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

kasia w dzięki za wsparcie ale aktualnie o odpoczynku nie ma mowy - nasza sytuacja jest taka że najlepiej jakbyśmy wyprowadzili się jak najszybciej - wynajmujemy ohydne mieszkanie no i musimy za nie płacić.... ale wiem że bycie z rodziną to najlepsze co może być!

dominikams no własnie ja wiem że nie bedzie wszystko zrobione i nawet beton może leżeć ale moja małża zrobiła wielkie oczy jak jej powiedziałem że tak właśnie to może wyglądać, wole dziś nie pisac nic o niej bo moge napisac za duzo - taki jestem wkurrrrrrrrr....... wiony!!!!!!!!

ruskowa trzymam też kciuki ciebie! oby takie stany jak mój dzisiaj podczas budowy omijały cie z daleka i dopadały jak najrzadzej :roll:

M@riusz_Radom co mnie nie zabije to mnie wzmocni! a domu nie sprzedam :wink: :lol:

Nie jest dobrze..... :cry: Wczoraj byłam w banku w sprawie kredytu na zakup działki, której posiadaczką stanę się 13 kwietnia i sam doradca jest w szoku w związku z podwyżkami. Ludzie wzięli kredyty wyśrubowane do finansowych granic mozliwości i nagle okazuje się, że brakuje im 40...50 tys i nie ma skąd ich wziąć. To jest przykre, ale również boję sie takiej sytuacji. Może się jakoś wszystko ustabilizuje i wróci do normalności 8)

ruskowa no tak i taka sytuacja może być u mnie tyle że jakieś 20-30 tys pewnie mi zabraknie - samo 10 tys jestem stratny na kursie franka :-? :( :o - niźle nie - ale takie to jest ryzyko biorąc kredyt w obcej walucie - mam nadzieje że jak zaczniemy spłacać kredyt w całoścto wtedy nie poskoczy - bo chyba sie potne.... :evil:

maanmy finisz blisko :roll: hmmm no bliżej niż dalej :wink:

Mice a o zonce to juz wole nie pisać.... za dużo wynurzam się tu.... sory! a te 50 kawałków to lepiej dorzuć! dobrze radze!

uszy do gory :wink: przeciez nie musisz zrobic wszystkiego natychmiast. powoli sobie doskrobiesz co trzeba. chyba nikomu z nas nie starczy kaski / moze jakis grupowy rabunek ? 8) / a do podparcia to moge Tobie kupic jakies solidne debowe krzeslo. pamietaj ze jak chcesz na kogos liczyc to licz na siebie.

zreszta pamietaj o najwazniejszym- jestes teraz posiadaczem ziemskim wiec

TRZYMAJ FASON :lol:

dominikams :-? pisałem ślicznotko że nie napisze z czyjej to budowy.... :p a co do spostrzeżęn to strzał w 10. dla mnie to wygląda masakrycznie - na tej budowie cała posadzka jest pofalowana a to kilka najgorszych miejsc gdzie poprostu sie zarwała....

A siły musza wracac trza się wziąć do kupy i działac, działać, nie załamywac :wink:

pisałem ślicznotko

och, dzięki :oops: od razu mi humor wrócił :lol:

nie napisze z czyjej to budowy.... :p

no wiem, wiem, tak tylko próbowałam cię podejść :wink:

a co do spostrzeżęn to strzał w 10. dla mnie to wygląda masakrycznie - na tej budowie cała posadzka jest pofalowana a to kilka najgorszych miejsc gdzie poprostu sie zarwała....

A w dodatku może jeszcze bardziej osiąść - i to niestety nie musi być od razu :-? Na miejscu inwestora ja bym zryła chudziak i zagęściła porządnie. Lepiej teraz to poprawić, niż później walczyć z zapadającą się posadzką.

A siły musza wracac trza się wziąć do kupy i działac, działać, nie załamywac :wink: [/color]

No, właśnie tak, jak piszesz! :D

pisałem ślicznotko

och, dzięki :oops: od razu mi humor wrócił :lol:

polecam sie na przyszłość :wink:

nie napisze z czyjej to budowy.... :p

no wiem, wiem, tak tylko próbowałam cię podejść :wink:

hehe ale tam nie tylko buduje się moja siostra :p

a co do spostrzeżęn to strzał w 10. dla mnie to wygląda masakrycznie - na tej budowie cała posadzka jest pofalowana a to kilka najgorszych miejsc gdzie poprostu sie zarwała....

A w dodatku może jeszcze bardziej osiąść - i to niestety nie musi być od razu :-? Na miejscu inwestora ja bym zryła chudziak i zagęściła porządnie. Lepiej teraz to poprawić, niż później walczyć z zapadającą się posadzką.

a i pewnie że bedzie siadać..... :p a co powiesz na to że stoja tam juz ścianki działowe...??? które po mału zaczynają "wisieć" :p proponujesz skuć chudziak - to byłoby najlepsze a co z tymi ściankami wtedy?

Hmmm... jak sa działówki, to niemały problem - nie wiem, co bym zrobiła, szczerze mówiąc - chyba bez konsultacji z konstruktorem czy kierbudem ani rusz - bo nie sądzę, żeby udało się coś pod te ścianki podłożyć w trakcie rozwalania chudziaka i zagęszczania. U mnie działówki mają takie małe fundamenty.

Jestem w szoku!!!!! To taka fuszera jest możliwa na budowie???? To panowie co taką działe odwalili myśleli, że to nie wyjdzie? UUUU, ciary mnie przechodzą, ale zawsze to lepiej uczyć się na błędach cudzych a nie swoich... No a jak siostrunia gardząca Twoimi radami przyjmuje stan tego chudziaka?

Nie daj się świercz , każdy z nas robaczków musi kombinować żeby wybudować... my np. jesteśmy na samym początku drogi, doszło do tego, że będziemy budować całkowicie w technologii drewnianej..., której byłam zażartą przeciwniczką, ale jak się okazuje całkiem bezpodstawnie, ale o tym kiedy indziej. Wracając do sedna... jesteś zuch chłopak i tyle... głowa do góry :D :D :D :D

A do tego nie mam żadnego jeszcze oparcia... myślałem, że może w małży, ale ona tylko narzeka i wymaga cudów i wciąż ma pretensje, że cała sytuacja jest dlatego, że zarabiam tyle ile zarabiam i dlatego tego nie skończymy....

no i dół.....

mam tego dosyć....

Świercz, skąd ja to znam.... :(

dominikams no właśnie małe fundamenciki - masz pewność wtedy że ściance raczej nic nie powinno sie stać. a wiesz... na tej budowie budowała chyba... jakaś firma budowlana i wiesz... oby szybciej, i wiesz.... oby kasę wziąć :wink: no a efekty teraz widać...

Iwuś moja droga :wink: a gdzieś ty wyczytała że to budowa siostry...? :o :wink: :lol: ale do rzeczy... inwestor tej budowy prawdopodobnie jeszcze tego nie widział i myślę że jak nie zobaczy to sprawa chyba będzie wyglądała tak że oni zaleją te dziury po prostu betonem.... takie mam przeczucie... ale obaczymy, na pewno do tej sprawy wrócę bo sam jestem bardzo ciekaw jak naprawią tę wielką fuszerę!

no i dzięki za tak miłe słowa - to naprawdę podnosi na duchu

Wracając do sedna... jesteś zuch chłopak i tyle... głowa do góry

ogromne dzięki!!!

Marzin :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

No tak, firma wykonawcza, byle jak, wiadomo :-?

A co do fundamentów pod działówki - to nie był mój wymysł, chociaż czytałam, że lepiej zrobić... po prostu któregoś dnia przyszłam na budowę, a tu zalane te minifundamenty pod ściany - moja ekipa stwierdziła, że tak będzie lepiej, dali tam jakieś zbrojenie, które zostało i git :wink: Takich miałam chłopaków :D 8)