Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarze do dziennika świercza

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Świercz a przyszło Ci do głowy zmienić ekipe? tzn poszukac innej bo na takich układach czasem się wychodzi jak Zabłocki na mydle...a moze tata np chory a eni chce was amrtwić i dlatego przekłada tak rozpoczęcie robót abyscie nie zostali potem na lodzie jak mu sie pogorszy? zapytaj wprost co jest powodem przekładania terminu i ew. szukaj na szybko innej ekipy...

właśnie ta cholerna kasa... dałem ojcu dwa tygodnie na pozałatwianie jeszcze wszystkich spraw tak żeby przyjechał już gotowy do budowy. jeżeli przesunie umówiony termin wtedy rezygnuje już z jego pomocy, trudno. nie zrobie może góry albo gorszymi materiałami ale powiedziałem że postawie ten dom żeby nie wiem co! jeszcze raz dzieki za słowa wsparcia!

świercz

mówisz o tym garażu??? jeśli tak to nie, nie - wszystko ok! w planie zagospodarowania terenu garaże są w tyle działki i mają być w granicy działki przyklejone do siebie - ale my tak nie chcemy. ja planuje pod tą ścianą walnąć sobie altane w stylu kuchni letniej ;)

dzięki za odwiedziny!

Ależ macie gorący okres w życiu - budowa, dziecko (GRATULACJE!) i jeszcze pies do tego ;)

A może by tak jakiś konkurs na imię dla psa ogłosić? Ja daję pierwszą propozycję - Budulec :D

A opóźnieniami w rozpoczęciu się nie przejmuj. Co się odwlecze to nie uciecze :)

Ale z drugiej strony nie dziwię Wam się, że chcielibyście już zacząć, bo ja też bym chciał :)

bleon no a na jakim etapie jesteś? no i ani słowa nie wspomniałes o chęci załozenia dziennika hehehehehehe ;) chyba ci nie popuszcze :lol:

obejrzałem zdjęcia. kurcze ile masz ty tych działek??? :o :o :o :o :o :o :o - wiata na drugiej!!!!!!! :o :o - zaje...!!! marzenie!

dom super - ja takie lubie, ale poprosiłbym jeszcze o rzuty.

bleon no a na jakim etapie jesteś? no i ani słowa nie wspomniałes o chęci załozenia dziennika hehehehehehe ;) chyba ci nie popuszcze :lol:

Szukamy ekipy. Rozważamy czy wziąć murarza + nasza pomoc, czy firmę, która wykona stan surowy otwarty. Na fundament jesteśmy zdecydowani - zrobi go murarz. Resztę (ściany, strop, dach) chyba raczej firma. Mamy już jedną na oku, niepokoi nas tylko to, że stwierdzili, iż "robią głównie dachy, a w murach się nie specjalizują". Ale mamy dobre opinie o nich. Musimy pooglądać jakieś ich budowy.

A do założenia dziennika to Ty mnie zmobilizowałeś :D

dom super - ja takie lubie, ale poprosiłbym jeszcze o rzuty

Poszły 3 tyg. temu na Twój adres e-mail :p

Zazdroszczę Wam, że już zaczęliście. My jedziemy jeszcze na urlop, a później (w sierpniu) - do roboty.

Poszły 3 tyg. temu na Twój adres e-mail :p

Zazdroszczę Wam, że już zaczęliście. My jedziemy jeszcze na urlop, a później (w sierpniu) - do roboty.

uuuu . to chyba nie dostałem albo wykasowałem :( - to prześlij je alebo poczekam już na umieszczenie ich w twoim nowym dzienniku :D

Dzisiaj zaglądam do Waszego dziennika, a tam tyle rewelacji :o :o Nie wnikam co jest z Twoim tatą, ale zgadzam się że to mało poważne zachowanie bo budowanie domu to przecież nie zabawa w piaskownicy tylko zaangażowane środki finansowe (i to duuuuuuuuuże) no i ludzie.

Gratuluję pojawienia się fasolki, moja już "trochę" podrosła w brzuszku i za 1,5 m-ca będzie z tego dzidziuś - też drugie dziecko w domu. Z tym, że u nas odwrotnie, my z tego powodu musieliśmy oddać naszą psiurę. Na szczęście w lepsze warunki niż życie w bloku. Mieliśmy labradorkę, 2,5 roku ale jej energia przerosła naszą cierpliwość.Na szczęście u Was w niedalekiej perspektywie stanie dom, więc psiak będzie miał fajnie.

Trzymam kciuki.

Aha, oglądając Wasze zdjęcia zaczęłam być lekko zdezorientowana - co robi nasza biała strzała na Waszej budowie??? Nawet felgi takie same :o

Pozdrawiam serdecznie, wszystko napewno będzie ok. :D

Iwuś to tylko jeszcze 1,5 miesiąca - fajowo - powodzenia przy rozwiązaniu ;) .

oj z tata bywało róznie i dochodze do wniosku, że chyba nic się nie zmieniło - jak już pisalem ma dane dwa tyg. jeżeli mnie zawiedzie - kończe z nim jakiekolwiek kontakty - tak jak napisałaś - to nie zabawa w piaskownicy!!http://www.ivonesca.jpg.pl/img/smile/mad.gif.

Pies jest słodki - fajnie że sie teraz juz pojawił - przynajmniej mam zajęty czas i tyle nie myśle o całej tej sytuacji....

Biała strzała to chyba chodzi ci o tę bryke u sąsiadów :)

pozdrawiam!!!