świercz1719500624 17.04.2007 14:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2007 a czemu masz problem z założeniem ogródka? co ty budujesz sie na 400m2 zapewne nie..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 17.04.2007 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2007 Nie, może było by lepiej gdyby na 400 Problem w wierzchniej warstwie ziemi - strasznie, ale to strasznie poprzerastana zielskiem, do tego stopnia, że wykopanie dołka to ciężka praca (tzn. przebicie się przez tę pierwszą warstwę, bo potem to luzik). KasiaR mi podpowiada, żeby wziąć glebogryzarkę (wypożyczyć), ale nie wiem, czy da sobie z takim wyzwaniem radę Bo ja chciałam kogoś z traktorem, ale nie wiem, czy znajdę.... Masz jakieś pomysły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szkrab 17.04.2007 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2007 Ale tempo! Świercz, ty ojca wykończysz! Dobrze, że planujesz przeprowadzkę na czerwiec, to dobry pomysł. Więcej zrobisz, nawet bez pośpiechu. Następny fasolek? Współczuję Mam to samo Na pewno nie umrzesz z nudów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świercz1719500624 18.04.2007 06:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2007 dominikams pomysł z glebogryzarką jest bardzo dobry!!! i to chyba najlepszy! ona powoduje właśnie spulchnienie tak zbitej ziemi. ja tak sam mam zamiar ja zamówić bo po wyrównaniu działki ziemia teraz tak bardzo stała się ubita niemalze jak kamień odłożyłem sianie trawy na później bo chce najpierw założyć ogrodzenie... a cholernie droga ta siatka Szkrab no na 90% to chyba fasol A co do ojca to on juz wie kiedy zrobić sobie odpoczynek......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 18.04.2007 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2007 Świerszczu co do bramy to taka jak Twoja tylko w kolorze mahoń no i z automatyką. A jeszcze co do ogrodu sądząc po pozbieranych przez Ciebie kamieniach masz ich trochę na ogrodzie więc glebogryzarka to nie najlepszy pomysł. Połamią się zęby u takiej ręcznej. A duża glebogryzarka to i tak konieczny traktor. Wydaje mi się że wtedy lepiej przeorać. Trzeba to zrobić lemieszem z pogłębiaczem wtedy uprawia się ziemię nawet do 50 cm (zależnie od ustawienia). Ps Obejrzałam twoj fundament pod taras. Nie masz go wcale wysoko. U mnie taras ośiąga wys 120 cm nad poziom w jednym końcu a w dugim jakieś 40 cm (jest długi na 15m). Mam na działce spory spadek terenu (górka) ktróry chcę maksymalnie wykorzystać a nie niwelować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świercz1719500624 18.04.2007 09:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2007 Wciornastek nikt nigdy nie namwiał cie do założenia dziennika????? . Ale poważnie to rozumiem że brama hula dobrze No kamieni jest troche - staram się je wybierać wiec podłoże raczej jest oczyszone, ale moze masz racje poprostu zaorać i spokój No u mnie jest niski taras. Spadek terenu miałem taki na 1 mert ale go zniwelowałem i teraz taras niepozornie bedzie wychylał się ponad powierzchnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaEmi 18.04.2007 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2007 odnośnie tych biało kwitnących krzaczków to chodzi może o trzmielinę ??? ale Wciornastek pewnie będzie wiedział lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świercz1719500624 18.04.2007 09:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2007 MaEmi spojrzałem w przegladarke i chyba to nie to..... może wychacze gdzieś to i zrobie zdkęcie - to bardzo pospolity krzew! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świercz1719500624 18.04.2007 10:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2007 Znalazłem!!! to jest to:Tawuła szara 'Grefsheim'http://www.pinus.net.pl/foto/spiraea_cinerea_grefsheim_y2.jpghttp://www.pinus.net.pl/foto/spiraea_cinerea_grefsheim_y1.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 18.04.2007 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2007 No kamieni jest troche - staram się je wybierać wiec podłoże raczej jest oczyszone, ale moze masz racje poprostu zaorać i spokój Rozumiem że przy niwelacji oczyszczałeś ziemię z kamieni. Jeśli nie to nie wiesz ile ich jest na glebokości 20-30 cm i dlatego myślę o orce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świercz1719500624 18.04.2007 10:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2007 Wciornastek chyba masz racje, orka bedzie bezpieczniejsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 18.04.2007 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2007 Witaj świercz Bardzo ładne te drzwi wybraliście Tylko czas oczekiwania mniej mi się podoba Ogródek też coraz ładniejszy, fajny pomysł z tymi kamieniami Dużo zdrówka dla taty No i gratulacje z oczywistego powodu Pozdrawiam kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świercz1719500624 18.04.2007 12:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2007 kasia w dzięki, dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 18.04.2007 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2007 A i jeszcze w kwestii drzwi czy są okleinowane czy bejcowane drewno? A fasonekk oki doki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szkrab 18.04.2007 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2007 No nie, za 5 drzwi tyle szmalu???! Ja też mam DRE w okleinie DRE-Celdekor, ale za 9 szt. wersja standard+ ościeżnice regulowane dałem poniżej 4tys! Normalnie szok! (utargowałem 12% rabatu od katalogu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świercz1719500624 18.04.2007 16:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2007 Wciornastek okleinowane, bejcowane odpada totalnie!!! na początku chcilismy ale nie bede pisał dlaczego teraz nie bo posiadacze sie obrażą Szkrab to by się zgadzało! wersja standard jest połowe tańsza a ten rabat to mnie zaintrygował! ale napewno takiego nie dostane jak własnie zdrożały 10% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aguu 18.04.2007 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2007 Witaj świerczu!Kapię tak pytaniami od czasu do czasu, ale jestem jeszcze na etapie zmian w projekcie. Powiedz proszę czy podwyższałeś poziom podłogi ponad te 30 cm nad gruntem, które są w projekcie i czy podwyższałeś ściankę kolankową. Jeśli tak, to o ile jedno i drugie?Pozdrawiam (szczególnie zaś Ojca)! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świercz1719500624 19.04.2007 06:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 Aguu tak podwyższyłem - to jest błąd w projekcie o którym juz kiedys pisałem. Nie należy "zera" robić na poziomie fndamentów! Poziom zero u mnie jest podyższony o 16-17cm w zależności od rodzaju podłogi. Scianki kolankowiej nie ruszałem, może nie jst idealnie jak w projekcie ale napewno nie odbiega bardzo od niego. pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szkrab 19.04.2007 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 Rzeczywiście, jest różnica w cenie kanon/standard. Nie zauważyłem Mamy już drzwi na poddaszu. Drzwi są w kolorze olcha, a ościeżnice w orzechu. Bardzo ładnie wyglądają w tym zestawieniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świercz1719500624 19.04.2007 07:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 Szkrab no odrazu spojrzałem do folderku i faktycznie bardzo fajne zestawienie i musze ci powiedzieć że swietny pomysł przy tym modelu drzwi!!! chetnie bym to zobaczył jak wygląda więc teraz bede cie meczył o fote ps. mnie się strasznie podoba kolor - klon - tylko nie wiem czy takie jasne drzwi to dobry pomysł... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts