świercz1719500624 08.05.2007 13:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2007 kurcze Kasia chyba czuwa.... dom się kończy, dziecko ma sie narodzić, a ja do piachu miałbym iść. my God. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwuś 08.05.2007 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2007 No to żonę nieźle nastraszyłeś... Uważaj bracie na siebie, uważaj ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świercz1719500624 08.05.2007 15:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2007 dobrze Iwuś dobrze bede uwazał, a zona fakt przestraszyła się... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 09.05.2007 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 świercz dobrze że tylko auto do naprawy... trzymaj się i zazdroszczę tempa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świercz1719500624 09.05.2007 10:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 sylvia1 dzięki. zaglądałem do ciebie też, mam nadzieje że tez podgonisz niedługo głowa do góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAJ2004 09.05.2007 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 Posadzki wyglądają bardzo ładnie! Sama stresuje sie jak wypadną u nas, podobno nieraz wykonawcy potrafią spaprac to i owo, szczególnie z zachowaniem poziomu są problemy . No a jak katalogowe to juz w ogole gratuluje! To do komunii wszystko gotowe? Mam nadzieje ze napiszesz jak wypadla komunia w nowej chalupce, to bedzie test dla domu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 09.05.2007 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 Dawno nie zagladalam. A wszystko prezentuje sie pieknie- sciany jak pomalowane No bedziemy mieli taki sam model drzwi - tylko ja wenge Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K74 09.05.2007 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 No nieźle . Ten lot przez rów... Może Ci trochę odpoczynku potrzeba? A co do desek sosnowych, to sprawdź Tartaki Koszalińskie (pod wiaduktem na Obornickiej). Nasi dekarze mówili, że mają tam bardzo dobre jakościowo drewno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świercz1719500624 10.05.2007 07:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2007 AAJ2004 Nie mam jeszcze wszystkigo gotowego. została jeszcze do zrobienia kuchnia i kibelek. reszta to juz tylko sprzątanie i sprawy organizacyjne. Jasne, cosik skrobne jak to wszystko wypadło. Ale wirzcie mi nie cierpie takich imprez i nie moźemy przez nią jechać na spotkanie forumowe.... iga9 a zamówiłaś juz te drzwi? ile bedziesz na nie czekac? K74 no było troche strachu . łoj o odpoczynku to moge jedynie pomarzyć..... nie ma na niego czasu. został tydzień do komunii... A co do tego tartaku to dzięki - zadzownie i się zorientuje cenowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczepek 10.05.2007 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2007 http://www.qes.pl/prywatne/obrazki/regipsypoddasze_3.jpg jaki jestem zły na moich dekarzy że tak nie zrobili mi okin tak własnie chciałem... wygląda super! ale jestem zły no co ty... przeciez twoje okna wyglądaja równie świetnie..! a propos - mysle ze własnie już to rozwazyłeś: mam do ciebie pytanie czy zostawiałeś podczas lania wylewek zagłębienia w wylewkach aby zamontować futrynę/ ościeznicę? czy raczej mocowałeś ościeżnice (końce ościeżnicy) już na wylewce? czy ościeżnice mają u ciebie dolne rozpórki? i kolejne pytanie o ile większy otwór drzwiowy nalezy zostawić (ile przewidzieć na futryne?) czy już na etapie tynkowania mam wybrać futryny? Jesli drzwi mają być 80-tki to jkiej wielkości powinien być pozostawiony otwór tak aby zamotować futryny? w moim dzienniku sa porobione zdjęcia z tynków i wylekwek i widać jak pozostawiałem na razie zagłębienia na futryny - zarówno w tynkach jak i wylewkach - ale nie wiem tak naprawde czy są potrzebne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczepek 10.05.2007 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2007 i jeszcze jedno pytanko przy okazji, bo już mnie tez o to pytało pare osób i nie jestem przekonany czy dobrą decyzję podjąłem. chodzi o szpachlowanie CAŁEJ powierzchni płyt karton gips na poddaszu (nie tylko łaczenia i zagłębienia po wkrętach) ale całej robiłeś to? zdania w tym temacie sa podzielone.gruntowanie całej powierzcvhni - to robią prawie wszyscy ale szpachlowanie - jak czytałem - i widziałem - rzecz gustu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świercz1719500624 10.05.2007 14:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2007 szczepek generalnie wszystko zrobiłes dobrze tzn: - powinno zostawić sie w wylewkach zagłębienia alby bez problemu zamontowac ościeżnice. - nie wiem czy maja dolne rozpórki bo jeszcze ich nie mam - zmówine - czekam - jezeli drzwi maja być 80tki to otwór zostawiasz na 90cm - 10cm własnie przypada na ościeżnice - jeżeli chodzi o zagłębienia w tynkach to raczej nie powinny byc zostawione- tak mi się wydaje - szczególnie gry brałbyś ościeżnice proste. ale prz regulowanych tez nie ma to znaczenia. a dlaczego zostawiłeś te zagłębienia na tynkach??? - jesli chodzi o szpachlowanie całej powierzchni to ja własnie mam tak zrobione to o niebo lepiej niż jak tylko same szczeliny!!! drożej ale mniejsza możliwość spękań - tez gruntowałem całe powierzchnie to tyle jesli chodzi o okna to może tez wyglądają ładnie ale nie są koło siebie tak jak u ciebie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 10.05.2007 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2007 Swoje drzwi zamowilam juz dawno- mialam czekac 7 tyg a czekalam 4 tyg. Ze wzgledu na moej opoznienie w wykonczeniowce czejaka juz od grudnia u mnie na montaz i doczekac sie nie moga U mnie bylo jakos tak, ze na szer zostawialismy 8-10cm a na wys 10 cm wiecej od wymiaru drzwi. Drzwi wew. sa bez progu, tylko pod skrzydlem robisz laczenie podlog, wiec zadnych zaglebien nie mam w wylewkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świercz1719500624 11.05.2007 06:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2007 b o s k a iga9 7 tyg? no 4 da sie przeżyc - no ja juz nie wiem ile czekam chyba zaraz do małży zadzwonie co by się zapytać i ostudzić swą ciekawość i niecierpliwość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczepek 11.05.2007 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2007 szczepek generalnie wszystko zrobiłes dobrze tzn: - powinno zostawić sie w wylewkach zagłębienia alby bez problemu zamontowac ościeżnice. - nie wiem czy maja dolne rozpórki bo jeszcze ich nie mam - zmówine - czekam - jezeli drzwi maja być 80tki to otwór zostawiasz na 90cm - 10cm własnie przypada na ościeżnice - jeżeli chodzi o zagłębienia w tynkach to raczej nie powinny byc zostawione- tak mi się wydaje - szczególnie gry brałbyś ościeżnice proste. ale prz regulowanych tez nie ma to znaczenia. a dlaczego zostawiłeś te zagłębienia na tynkach??? - jesli chodzi o szpachlowanie całej powierzchni to ja własnie mam tak zrobione to o niebo lepiej niż jak tylko same szczeliny!!! drożej ale mniejsza możliwość spękań - tez gruntowałem całe powierzchnie to tyle jesli chodzi o okna to może tez wyglądają ładnie ale nie są koło siebie tak jak u ciebie.... te wgłębienia w tynkach (na górze są placki) sa właśnie po to żeby uzyskać te 10 cm - na ościeżnice oraz zeby nie montowac na plackach - czyli płycie k/g ościeżnicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świercz1719500624 11.05.2007 08:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2007 szczepek kurde nie kumam - nie wiem o co loto... może oświeć mnie fotograficznie hm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maanmy 12.05.2007 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2007 Swiercz ładniutka ta wasza chatka . prosze o fotkę spiżarki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świercz1719500624 12.05.2007 19:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2007 maanmy dzięki, nam też się podoba a co do spiżarki to juz wklejałem jej zdjącia w komentarzach, yyyy.... nie dla ciebie??? no ale cię zawiode.... musisz jeszcze poczekać bo na razie jest tam tylko posadzka, nie ma tynków... nie ma nic.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maanmy 13.05.2007 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2007 witaj . tak zarys spizarki owszem znam , być moze cos mi umkneło , ale proszę o gotowca jak wygląda wejście do niej . pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świercz1719500624 14.05.2007 06:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2007 spoko jak bedzie gotowe już z drzwiami to na pewno wkleje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts