Aga - Żona Facia 14.05.2007 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2007 Ale fajowsko się u Was robi!!!Mam pytanie jakie wymiary mają te 3 półki w przejściu do kuchni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aguu 14.05.2007 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2007 Witaj świerczu! Witajcie szlachetni forumowicze! Zgodnie z zapowiedzią ruszyłem nareszcie z dziennikiem! W następnych postach napiszę więcej o zmianach do projektu, wydatkach itp., a już dzisiaj serwuję trochę przydługi wstęp i kilka fotek. Zapraszam przede wszystkim Ciebie świerczu, ale rad będę z odwiedzin każdego budującego Poniżej linki do strony z dziennikiem i komentarzami do niego. Boby Budowniczowie wszystkich krajów - łączmy się!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świercz1719500624 15.05.2007 06:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2007 Aga - Żona Facia ścianka ma 70 cm a półki w kwadracie 35cm pozdrawiam i dzieki za odwiedziny Aguu dzieki. oczywiscie nie omieszkałem już się wpisac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ruskowa 15.05.2007 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2007 Pozawracam Ci trochę głowę. Jak w okresie letnim masz zamiar podgrzewać wodę niezbedną w kuchni i łazience? Pytanie nasunęło mi się dlatego, że do tej pory rozważałam ogrzewanie groszkiem, o wodzie nie myslałam, ojciec-hydraulik stwierdzil, że coś się wymyśli i tak zostało. Kuchenka miała być na gaz z butli i w tym momencie mój mąż wymyślił (chyba z lenistwa), że najlepiej byłoby ogrzewać dom, wodę i podłączyć kuchnię do gazu płynnego. Obawiam się, że to będzie dużo droższe i nie daję się przekonać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świercz1719500624 15.05.2007 08:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2007 kupuję po prostu piec dwufunkcyjny. nie mam gazu a ogrzewanie wody pradem odpada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ruskowa 15.05.2007 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2007 Jeszcze nie wczuwałam sie w tematy piecowe, ale to oznacza, że latem też bedziesz palił w piecu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świercz1719500624 15.05.2007 09:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2007 dokładnie... ale piec z zasobnikiem i nastawiony tylko na cwu to nic takiego strasznego poczytaj i wwierć się w temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ruskowa 15.05.2007 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2007 Masz rację Wwiercę się i znów mąż będzie marudził, że wiercę mu dziurę w brzuchu, żeby się bardziej wczuł w temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świercz1719500624 15.05.2007 11:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2007 ...ale to chyba dobrze! moja małża waśnie tak robi... jak ja w czymś sie mniej orientuje a ona coś wypatrzy i nie potrafie sie do tego odnieść ona wgłębia sie w temat i przebija mnie argumentami och ta moja Ziutka ona wie jak mnie podejść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ruskowa 15.05.2007 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2007 Ach te kobiety... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 15.05.2007 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2007 Aga - Żona Facia ścianka ma 70 cm a półki w kwadracie 35cm pozdrawiam i dzieki za odwiedziny Buuuuuu , ja mam takie trzy półeczki, ale one mają: 24 na 29 cm. Nie za małe?Jak je planowałam to nie pomyślałam o tynku i trochę mi się przez ten tynk zmniejszyły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świercz1719500624 16.05.2007 05:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2007 ruskowa Aga - Żona Facia spojrzałem z walbum żeby je zobaczyć ale chyba ich nie ma... u mnir tynki są gipsowe wiec odeszło tylko kilka milimetrów , no ale ty nie masz ścianki z gipskartonu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zojka10 16.05.2007 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2007 Witaj świerczu- guru Z14 Mam pytanie odnośnie tego pięknie oceglonego komina, mam nadzieję ,że go nie zatynkujesz? Powiedz mi co to za cegła i jaki producent. Marzy mi się taki ściano-kominek z surowej cegły. U Ciebie wygląda super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świercz1719500624 17.05.2007 15:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2007 zojka10 witaj na łamach moich komentarzy o tej cegle juz pisałem ale żebyś nie szukała za dużo napiszę jeszcze raz cegła była kupiona w hurtowni bydowlanej pod poznaniem a pochodzi z Kobyłki pod Warszawą ale zupełnie nie wiem z której bo podobno nie jest tam jedna. Jakby co to moge dać namiar na hurtownie na priva ale widze że ty z dalke bo z łódzkiego . pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zojka10 17.05.2007 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2007 Dokładnie z Łodzi ale domek ma być za miastem Sprawdziłam niniejszą Kobyłkę i jest tam bardzo dużo hurtowni najbardziej rzucił mi się w twarz Procebud i Budomix. jak możesz skrobnij mi namiar na hurtownię to dowiem się z którego składu brali...jak mi powiedzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świercz1719500624 17.05.2007 18:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2007 No ruszam do domu! W niedziele komunia Grzdyla w Świerczówce! Trzymajcie kciuki, i za pogode, i żeby wypaliło, i sie udało do usłyszenia po weekendzie i wszystkim forumowiczom wyjeżdzającym na spotkanie w sobote życze dobrej zabawy!!!!! pozdro świercz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aguu 18.05.2007 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2007 Witaj świerczu! Nurtuje mnie w jaki sposób przeszedłeś z rurami do DGP na poddasze i jak są prowadzone żeby nie szpeciły. Czy z pokoju dziennego wychodzą w górę obok komina i są zakryte obudową kominka? A jak idą na poddaszu na odcinku od podłogi do sufitu? Czy przebicie przez strop robiłeś na etapie robienia stropu? Czy ktoś Ci tę instalację projektował czy tak za żywioł ( w końcu chyba nie jest taka skomplikowana)? Życzę udanej pogody i miłej rodzinnej uroczystości. Mnie pierwsza komunia czeka za dwa lata i też mam zamiar zrobić ją w nowym domku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aguu 19.05.2007 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2007 To znowu ja świerczu!Wiesz może ile cegieł poszło Ci na obydwa kominy i przewody wentylacyjne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świercz1719500624 22.05.2007 09:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2007 oj Aguu mam wrażenie, że cosik przegapiłes chyba, że niedokładnie to wyjaśniałem w dzienniku. DGP przechodzi przez strop przez wykuta w nim dziure (wiec nic nie zostawiałem poddczas kładzenia stropu) na poddaszu w naszej sypialni umieszczona jest turbina, która została obudowana. reszte na stryszku doskonale widać na fotkach Jesli chodzi o projekt to nie miałem takowego, ale na zywioł to raczej nie szedłem.... - To malutki dom - wystarczy troche pomyśleć i zaplanować, policzyć elementy - mnie tylko szkoda, że nie zrobiliśmy nawiewu do gabinetu Co do cegły to z tego co pamiętam to chyba 4 palety... ale musiałbym się dokładnie upewnić - spojrze w faktury - bo wiem, że potem jeszcze dokupowałem! pozdro! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aguu 22.05.2007 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2007 Dzięki świerczu, ale z tym DGP głównie chodziło mi o to jak maskowałeś rury wychodzące z kominka, a następnie biegnące na poddaszu do sufitu. Robiłeś im jakąś specjalną ładną obudowę?A o te cegły pytam, bo chcę porównać kosz wykonania kompletnych kominów z cegły i z elementów modułowych, dlatego będę wdzięczny za informację o ich ilości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts