Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarze do dziennika świercza

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

a więc wzięłam się wreszcie :wink: przeczytałam cały dziennik z komentarzami :lol:

po pierwsze - projekt domku superowy no i wiem już chyba gdzie będzie ta glicynia ;-)

po drugie - bociek dobry znak ;-) gratulki i zdrowia dla Fasolki (a pierwsze dziecię duże jest?)

po trzecie - pozdrawiam serdecznie :D

a więc wzięłam się wreszcie :wink: przeczytałam cały dziennik z komentarzami :lol:

po pierwsze - projekt domku superowy no i wiem już chyba gdzie będzie ta glicynia ;-)

po drugie - bociek dobry znak ;-) gratulki i zdrowia dla Fasolki (a pierwsze dziecię duże jest?)

pierwsze dziecie ma już 8lat wiec to był czas NAJWYŻSZY :oops: :lol: :lol: :lol:

pierwsze dziecie ma już 8lat wiec to był czas NAJWYŻSZY :oops: :lol: :lol: :lol:

no to będzie dokładnie taka różnica wieku jak u mnie :lol:

tak??? i nie jest za duża???

mimo wszystko chyba nie :-)

choć są oczywiście plusy i minusy ;-)

plus to taki że starsze dziecię opiekuje się bardzo (przynajmniej u mnie tak było - mam starszą dziewczynkę) i nie trzeba tłumaczyć po kilka razy żeby nie ściskała za bardzo bo to dziecko a nie lalka :wink: można było zostawić na chwilkę dziecko ze starszym i wyjść na zakupy

minus - za duża różnica na wspólne zabawy - choc są wyjątki - czasem bawili się świetnie (np. w szkołę - wiadomo kto nauczycielem ;-) ), ale też zdarzało się że Karolina chciała poczytać czy uczyć sie a Franek przeszkadzał :-?

ale ogólnie nie jest źle - myślałam że będzie gorzej :lol:

a to właśnie o nich pisałam...

http://foto.onet.pl/upload/25/76/_604257_n.jpg

tak??? i nie jest za duża???

mimo wszystko chyba nie :-)

choć są oczywiście plusy i minusy ;-)

plus to taki że starsze dziecię opiekuje się bardzo (przynajmniej u mnie tak było - mam starszą dziewczynkę) i nie trzeba tłumaczyć po kilka razy żeby nie ściskała za bardzo bo to dziecko a nie lalka :wink: można było zostawić na chwilkę dziecko ze starszym i wyjść na zakupy

minus - za duża różnica na wspólne zabawy - choc są wyjątki - czasem bawili się świetnie (np. w szkołę - wiadomo kto nauczycielem ;-) ), ale też zdarzało się że Karolina chciała poczytać czy uczyć sie a Franek przeszkadzał :-?

ale ogólnie nie jest źle - myślałam że będzie gorzej :lol:

a to właśnie o nich pisałam...

http://foto.onet.pl/upload/25/76/_604257_n.jpg

Świercz, wybacz że się wcisnę z komentarzem, ale

Ivonesca

Masz świetne dzieciaki! Pozazdrościć :lol:

Gratulacje świercz, fasolka cudnista rzecz :lol:

fajnie by było gdyby też u Was była parka :D u moich znajomych był też najpierw chłopak...potem długo nic (10 lat) aż pojawiła się siostrzyczka...jak on się nią opiekował...byłam pod wrażeniem :o .....a teraz mają jeszcze jednego dzieciaczka - i się śmieją że są rodziną wielodzietną :lol: :lol:

my też marzymy o 3 dzieciakach - ale dodatkowo to trzecie chcemy wziąć z domu dziecka - ten temat wałkujemy juz od dobrych kilku lat - i postanowilismy, że jesli się zdecydujemy na 3 dziecko to na pewno bedzie ono z domu dziecka :)

Świercz, bardzo podoba mi się Twoje myślenie :) Mam znajomych, którzy nie mogą mieć dzieci - mąż bardzo chce wziać dzieci z domu dziecka, natomiast żona stawia argument "co ludzie powiedzą"...

Powodzenia! :wink: