Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarze do dziennika świercza

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witaj świercz :D

Pokój bardzo fajny.

Daję sobie głowę uciąć, że nasz Pioterk też chciałby taki....

Przecież to marzenie każdego chłopaka. Spać na górze, a na dole mieć swoją bazę :lol:

Najważniejsze, żeby podobało się młodemu - przecież to jego pokój :D

Świetna półka na książki :)

Pozdrawiam kasia

Świerczu, wybacz nie podoba mi się to ogromne łóżko w tak małym pokoju. Przecież ono zasłania okno :cry:

Latem na poddaszu jest cieplej niż na parterze, więc na łóżku pod sufitem będzie duszno, tym bardziej, że przestrzeń została ograniczona przez połać dachu. Klaustrofobia murowana!

Zimą też nie będzie lepiej. Wylot DGP skutecznie zniechęci chłopaka do spania pod nim. Nie masz litości dla dzieci?!

Wiem, że chciałeś uzyskać max wolnej podłogi do zabawy, ale układ z drugiego pokoju wydaje się przyjemniejszy, a na podłodze jest też sporo miejsca:

http://www.z500.pl/projekty/14/rzuty/z14_rzut2_0.jpg

Miało być szczerze....

Szkrab

Oczywiście Szkrab - cenie sobie szczerość! I dziekuje za ocenę nie ważne jaka by ona była.

*jeśli chodzi o okno to własnie mysleliśmy że bedzie dużo gorzej. a jest między łóżkiem a nim około 70cm wolnej przestrzeni więc łózko nie wchodzi w okno a fajnie doświetla biurko pod nim.

*co do wylotu DGP to masz racje może nie być przyjemnie - ale uprzedzałem Grzdyla że może tak być... ale ten stwierdził " to sobie go zakręce!"

no cóż synek uparł się na takie meble wiec nie chciałem mu robić przykrości ;)

*co do przestrzeni nad łózkiem to jest jej sporo bo nie jest ograniczona skosem bo sciana nie jest na środku poddasza tylko przesunieta "w pokój" Fasoli. a wyskośc pomieszczenia to 2.6, a łóżka 1.8.

*no i masz racje chciałem uzyskać max wolnej podłogi poniewaz ten pokój nie jest tak duży jak na załączonym wyżej obrazku ;) - zadna ścianka działowa u nas na poddaszu nie jest według projektu ;) no może z wyjątkiem łazienki ;)

Więc suma-sumarum nie jest tak tragicznie od tej strony technicznej... ;)

No a strona estetyczna to jak pisałem - to sprawa nie do dyskusji... wiec dlatego zastanawiałem się nad wklejaniem urządzonych pokoi na forum :)

Mi tam sie meble bardzo podobaja :D ale lubie taki styl :wink: I nie bede krytykowac ustawienia. Jak sie ma wielki dom i pokoje po 15m2 na poddaszu to mozna sobie ustawiac jak sie chce. ja mam np. na poddaszu pokoj 8m2 i jak czytam, na forum opinie, ze po co taki pokoj w domu, ze klita itp. to uwazam je za nieobiektywne. W blokach mamy mase takich metrazy i jakos nikt nie mowi, ze kupowanie tych mieszkan i zycie w nich jest bez sensu. Po prostu trzeba mierzyc sily na zamiary.

W tym pokoiku maly ma wszytsko- biurko, kacik ozdobny, doswietlony pokoj i pietrowe lozko (ja marzylam o takim bedac dzieckiem :wink: ) Ja mialam na 4,8 to ale z rozkladana kanapa i ogromna mebloscianka- i kochalam swoj pokoj :D

b o s k a iga9 dzięki za miłą opinie :) - my doszliśmy do wniosku że najważniejsze jest to że Grzdyl jest szczęśliwy i ma taki pokój jaki chciał 8) a co do wielkości to ten pokój własnie ma 15m2 tyle że po podłodze, wiec klitką nie jest - takie mam wrażenie ;) najbardziej mieliśmy obawe właśnie ze skosem czy nie bedzie za blisko łózka, ale jest wszystko bardzo dobrze.

Aż miło popatrzeć i pogratulować. Pokój Grzdyla bardzo mi się podoba. Jest taki jaki każdy chłopak w jego wieku chciałby mieć i oczywiście jego racje są najważniejsze :wink: Pokazałam do mojemu dziesięcioletniemu chrześniakowi i skomentował: suuuupeeeer......Pokój Fasoli podoba mi się jeszcze bardziej, bo lubię takie ciepłe kolory, sama mam żółciutkie ściany w dużym pokoju mojego mieszkania, który nawet w pochmurne dni sprawia wrażenie jasnego, ciepłego i przytulnego.

AAJ2004 no własnie jeszcze nie wiem... :roll: :roll: :roll: . na razie poprostu Fasolka, dziś małża idzie do ginko więc może dziś będę już wiedział ;)

a co do kolorów to ja raczej jestem z tych ponuraków :wink: szarości, biele, beżei piaski, no ale pokoje dzieciaków muszą być very kolorowe ;)

Mnie też w pierwszej chwili zgrzytnęło trochę to łóżko piętrowe w pokoju Grzdyla. Ale skoro jemu się podoba, to ok. Też w jego wieku marzyłam o piętrowym łóżku i nie miałam szans na to, że marzenie się spełni (problemy z zaopatrzeniem były w Polsce Ludowej :( ). A pokój Fasoli super :D. Miło tam będzie spędzać długie jesienno-zimowe wieczory. Cudna szafeczka :D .

sylvia1 dokładnie... dwa kolory. ja nie przepadam za niebieskimi pokojami :roll: ale Grzdyl sie uparł więc postanowiliśmy jakoś to przełamać właśnie innym niekoniecznie cipłym kolorem, ale w podobnej tonacji :)

K74 A czemu zgrzytnęło?

ps. szafka to dzieło małży :) reszta się robi - wszystki nasze starocie idą do pokoju Fasoli, ale w nowej szacie - serii dziecięco-misiowej

Aguu gdzieś był jak cie nie było :) co do wyrka to wersja dwuosobowa także jest w ikea :) pokaż małży może przypomnią się jej dziecięce lata i się zgodzi :)

świerczu, walczyłem ostatnimi czasy o cegłę klinkierową, drewno na więźbę i dachówki (generalnie cały dach). Muszę to wnet opisać w dzienniku, tylko że mój dziennik zmienia się w miesięcznik :D

Aguu no ja czekam na tą rozpiskę Twoją zwłaszcza więźby. Acha a pod blachodachówkę to chyba skromniejsza jest więźba ze względu na wagę blachy??

Świerczu no a kiedy ty robisz parapetówę bo widzę że meble już są i ogólnie to już można pawie mieszkać.

pozdrawiam

lbryndal, rozpiskę więźby wyślę Ci mailem (tylko daj adres na priv), bo nie chcę jej upubliczniać ze względu na to, że robiłem ją sam (oczywiście z nieocenioną pomocą świercza) uwzględniając swoje zmiany w zadaszeniu i nie chcę brać za nią odpowiedzialności, żeby ktoś kiedyś nie miał pretensji :D

świerczu, a tak wogóle to jesteś zaproszony na parapetówkę, niezależnie od tego kiedy będzie :D Należy Ci się :D