Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarze do dziennika świercza

Recommended Posts

Hej Świerczu Drogi Na pewno za mały jest garaż ( za wąski ) i należało zrobić zmianę w projekcie i wydłużyć też :roll: i była by jedna bryła budynku.Mam też watpliwości co do otwartej kuchni :oops: Poza tym jest OK i skupiamy się na powolnym wykańczaniu.I właściwie na razie nic mnie nie rusza bo jestem na etapie zachłystywania się domem,otoczeniem i mam miastowstręt.Pozdrawiam serdecznie (szczególne ukłony dla żonki :p ) :lol: :lol: :lol:

• Odpowiedzi 1,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ivonesca jestem tego świadom, ale tak jak pisze kasia64 podobnie jak ona jestem zachłyśniety tym wszystkim, choć juz o plusach i minusach zauważonych pisałem... jednym z nich jest własnie klatka schodowa, ale musze tez dodać że do wchodzenia i schodzenia jest OK. Jej minus widoczny jest teraz podczas wnoszenia wszelkich rzeczy... potem mam nadzieje nie będzie to tak uciążliwe :)

Ivonesca a co u ciebie jest z grubszych rzeczy nie tak jak byś teraz chciała ;)

Ivonesca a co u ciebie jest z grubszych rzeczy nie tak jak byś teraz chciała ;)

a jest kilka takich rzeczy, może nie są aż tak bardzo istotne, ale w nowym domu bym zmieniła ;-) np.:

- w innym miejscu okno tarasowe

- drzwi z drugiej strony domu - ogrodowe

- inaczej rozplanowany przedpokój

- brodzik/ kabina murowane

- zamiast kompaktu kibelek podwieszany

- gniazdka w innych miejscach

- wyłączniki od świateł w innych miejscach

- kaloryfer spod okna połaciowego na klatce schodowej bym wywaliła

- mocniejsze kafle na podłodze w kuchni i przedpokoju

to kilka rzeczy które mi sie przypomniały tak na szybko ;-)

w dolnej łazience mam prysznic.

teraz bym wymurowała cały brodzik (tzn.odpowiednio wyprofilowana podłoga zamiast brodzika, z łatwym podejściem do kratki ściekowej) _ wymurowana ścianka + drzwi

teraz mam niziutki brodzik do kabiny Kabi Pablo II - wymarzyłam sobie ten niziutki brodzik (ale go już zdążyłąm przeklnąć :evil: ), ale jak sie okazało on ma taki jakiś inny syfon - no i zeby go wyczyścić trzeba całośc odkręcić.....przy długich włosach mojej córki (i moich odrastających ;-) ) trzeba to robić często - a gwint jest plastikowy :-? i już zaczyna gdzieś nie trzymać :cry:

ja myślałem wczesniej o murowanej kabinie, potem był w palnach brodzik a teraz znów murowana kabina tylko właśnie jest problem z syfonem... bo albo kuć w posadzce albo zrobić wyżej podłoge brodzika... albo zostanie jednak zwykły brodzik... sam już nie wiem co lepsze :-? :lol:

Aguu :oops: sorka...

ale juz piszę. jast tak: korytarz został pomniejszony do 1.2 sama garderoba tym samym wydłużona, lekko poszerzona kosztem pokoju ale jednak nie chcialiśmy pokoju/miniaturki wiec zostawiliśmy w nim małą wnęke.

jesli chodzi o samą garderobą to wierz mi nie jest wielka ale super funkcjonalna. póki co weszło juz do niej 7 worków ubrań a jeszcze jest miejsce ;) jasteśmy z niej bardzo bardzo zadowoleni! że w ogóle jest :)

Zamieszczam taki na szybko, poglądowy rysunek wykonany w paint :oops: sory ale naprawde nie mam na razie czasu :-?

http://images25.fotosik.pl/32/72e9ed31dec353d3med.jpg