Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarze do dziennika świercza

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Duży Boban deski łatwiła małża wiec namiar dam dopiero wieczorkiem jak będę w domu. ale chodzi ci o takie na pióro i wpust. o grubszych nic mie nie wiadomo... może mają pogadasz, sie dowiesz ;)

mala_lenka ;) będą, będą może wieczorkiem coś skrobne odnośnie łazienki :)

witaj świerczu :wink: od razu i bez bicia przyznam się, że dziennika nie przeczytałam :oops: , tak tylko szybko przeleciałam temat, więc za wpadki z góry przepraszam.

pokój Grzdyla świetny, młodzieżowy, takie mebelki nadają się dla 7 latka ale i 20-to. więc bardzo ekonomicznie :wink: pokój Fasolki wygląda na bardzo przytulny i radosny, a w waszej sypialni najbardziej podoba mi się podłoga - ekstra.

no i bardzo się cieszę, że Fasolka ma się dobrze. jeżeli mogę zadać osobiste pytanie, kiedy będzie razem z wami?

a zapomniałabym, pięknie uchwycone otoczenie :wink:

Świerczu mam prośbę. Ponieważ za niedługo będę rozpoczynał zabawę z fundamentami to przydałoby się kilka wskazówek na co uważać podczas tego pierwszego etapu.

Fundamenty będę prawdopodobnie lał w ziemię ale dołek wyłożę folią. Będzie to inaczej niż u Ciebie, ale może masz jakieś wskazówki, jakieś problemy może miałeś podczas tego etapu.

Wiem że muszę po fundamentach w ziemi pamiętać o rurze z powietrzem do kominka u Ciebie widziałem, że zostawiliście miejsce w chudziaku i potem wprowadzaliście rurę. No i jeszcze muszę wstawić przelotki na kanalizację i wodę. Może zapomniałem o czymś jeszcze ?

Kurcze tak sobie zdałem tewraz sprawę że może już nie pamiętasz jak to było z fundamentem bo to przecież było ponad rok temu :lol:

jak tam - główka nie bolała po świętowaniu? ;-)

minął rok a juz mieszkacie :o - prędkośc budowania niezła :D

szarości wyszły bardzo zgrabne, zaciekawiłeś mnie tymi pstryczkami - co to takiego miękkiego? :roll:

podłoga w sypialni jak ta lala - pomieszkacie trochę to się "zrustykalizuje" 8) :wink: :lol:

pomysł ze stelażem do łozka niezły :lol: :lol: :lol: :lol:

pozdrawiam serdecznie

świerczu !

twoje postepy sa zdumiewajace.!

mnie tez niedawno minal rok, ale mi jest dalekooooo... do tego etapu co ty masz

powiedz mi jak izolowałeś przejścia rur DGP przez stopy?

czy gdziekolwiek jest specjalna izolacja tych rur?

Cała instalacje będe mama rozłożoną na strychu i staram się znależc dobry materiał do izolacji.. wełna mineralna używana do ocieplenia jest w tym, wypadku niebezpiecznym rrozwiązaniem....

Witam wszystkich zaglądających i "stałych" :) Nie bede mówić tu o powodach mojej długiej nieobecności, ale mogę tylko powiedzieć że musiałem a wrecz chciałem odpocząć od forum i jakgdyby odświerzyć się... mam nadzieje że sytuacje jakie mnietu spotkały już się nie powtórzą więc kończe na tym ten temat i wracam z uśmiechem na twarzy :)

Duży Boban sory za cisze w eterze.... pewno już dechy sobie załatwiłeś bez mojej pomocy - jeszcze raz sorka! jakby był następny raz to na pewno już tak nie oleje sprawy. sory!

editta jak miło cię powitać. a myslisz że wszyscy czytają dziennik? rzut okiem na zdjęcia i ok :p A poważniej to dzieki za miłe słowa. A co do Fasolka to bedzie koło 10 września (ciekawe kiedy Marzin-owa ma termin :) )

lbryndal zapewne juz zacząłeś... zaraz tam do ciebie zajrze ;). no nic juz mi nie wypada mówić tylko przeprosić za olew.

Ivonesca prawda że szybko??? póki co miszka się rewelacyjnie... nie chce mi się jeździć nawet do poznania :)

Agdula ...a niedaleko nas :)

szczepek rury przecież same w sobie są zaizolowane.... nad kominkiem przyszła tylko gruba warstwa wełny zaizolowana taśmą termiczną a sama rura pociągnieta silikonem termicznym na samym przejsciu przez strop. A no i ja mam tyko to jedno przejscie nad kominkiem. A czemu wełna jest niebezpieczna??? :o

Robin2 dzięki! no goń goń :) zobaczymy :wink:

ruskowa no już jestem :)

a może podrasowałeś fotki ?

że niby jak, że niby co.... to nie moja łazienka? :lol:

zdjęcia są toćka w toćke jej odzwierciedleniem :) 8)

sylvia1 :wink: dzieki!

wszystkie ściany były najpierw malowane dwa razy białą farbą - potem dopiero kolor!

kasia w dzięki kacha! zaraz tam muszę luknąć do was :wink:

Zapowiada się na bardzo "klimatyczną" łazienkę :)

Baaaaardzo mi się podoba, gratuluję pomysłu i gustu ( o których podobno się nie dyskutuje, ale o tych dobrych można :lol: )

Nie mogłam zlokalizować kiedy podałeś wiadomość, że po raz drugi zostaniesz ojcem, ale w pewnym momencie wydawało mi się (jakieś dwa miesiące temu), że już dawno temu powinna wyjść ze stanu błogosławionego :-?