Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarze do dziennika świercza

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

lbryndal no i co tak z tymi fundamentami? zaglądałem do dziennika ale na razie nic nie ma... to kiedy zalewasz? czy już masz zalane tylko dziennik nie uzupełniony :) . Dzięki za miłe słowo i pozdrowienia dla żonki !

ruskowa no nie bede tu skromny że nam też bardzo :)No a co do małzy to jeszcze miesiąc :roll: chyba najgorszy... do tego zaczynają się jej jakieś bolączki, puchnięcia... ja tam tego nie widze bo ona jest taka szczupła, i ma taki mały tego brzuszek :wink:

editta :wink: :lol: trzymaj trzymaj - przydadzą się :)

lbryndal no i co tak z tymi fundamentami? zaglądałem do dziennika ale na razie nic nie ma... to kiedy zalewasz? czy już masz zalane tylko dziennik nie uzupełniony :) . Dzięki za miłe słowo i pozdrowienia dla żonki !

po tym Twoim komentarzu, że spotkały Cię tu sytuacje jakieś przykre i że musiałeś odpocząć od forum to, aż cieszę się, że wróciłeś i będziesz mógł z nami dalej tutaj wymieniać poglądy a my popatrzeć na Twoje osiągnięcia budowlane i wykończeniowe.

no w dzienniku nic nie ma bo jeszcze nie ruszyłem.

kierownik budowy ma urlop do 20.08 a geodetka taka pewna ma urlop też i wolny termin na 22,23.08. Wolę poczekać na jedną i drugą osobę niż potem pluć sobie w brodę jak to miało miejsce w przypadku pani "architekt" i powiedzmy że tej jej "adaptacji".

do tego czasu zrobię sobie zbrojenie na fundament a jak tylko wytyczy mi geodetka to kopanie i reszta zabawy, o ile będzie pogoda.

a co do oczekiwania na przyjście pociechy to życzę powodzenia i szczęśliwego rozwiązania.

zaniepokoiły mnie trochę Twoje słowa "mam nadzieje że sytuacje jakie mnietu spotkały już się nie powtórzą" :( .....bo to ma jakis taki negatywny wydźwięk .......najważniejsze jednak że wróciłeś :-)

co do ostatniego wpisu w dzienniku - no szczęka mi spadła i potoczyła sie pod biurko :lol: będę wiec seplenić ;-)

bosze! jaka piękna łazienka !!!!!!!!!!!!!!!!!! super komoda i lusto i okno i ...och :-) wszystko super !

a co to za płytki na scianie z lustrem? czy co to jest?

pozdrawiam i życzę dla żonki spokojnego 9-go miesiąca :wink:

Świercz,

nie kajaj sie tak, jak będziesz się tak rozklejał przy wykonawcach to wyczują ofiarę i ich instynkt drapieżcy nie popuści i oskubią cię do gołego. Na budowie różnie jest i na wszystko czasu nie starcza.

Ja się przeprowadzam 13 sierpnia (w niecały rok po wbiciu pierwszej łopaty) i problemów co niemiara.

Dla mnie deski nie są tak bardzo pilne ale jakbyś znalazł namiar to byłoby fajno.

Jasia będzie, będzie! na razie to tylko namiastka wierz mi! jeszcze wanna zastała obudowana i odana pólka, małża kupiła sobie fotel do łazienki. a potem dechy na ściane i satynowa drabinka no i kolor na skos. tylko nie mam pojęcia jeszcze jaki. może ktoś doradzi ;)

lbryndal zapomiałem ci napisać że masz zaje..fajny avatar. normalnie mnie rozwala na maxa! Super!

Ivonesca uśmialiśmy się z twojego wpisu :) bardzo bardzo miły i budujący - serdeczne dzięki - teraz nam tego trzeba :) na ścianie jest grea imitujący szary marmur, gdzieś wcześniej jest jego zbliżenie :)

Duży Boban zaległy namiar: Tartak "Bartek" ul. Fabryczna Miały 67 256 31 77

co do rozklejania przy wykonawcach to u mnie jest awykonalne... :roll: jak coś jest żle zrobione lub nie po mojej myśli to lecą wtedy tylko same k.........wy a potem muszę przepraszać - tak już mam :)

Oj ale mi wstyd - dawno tu nie zaglądałam :oops:

Świerczu łazienka piękna.

Te bielone dechy na podłodze pokażę mężowi - bardzo mi się podobają - nadają pomieszczeniu takiej lekkości.

Podobne pokazywali w domu Geslerowej - już wtedy wpadły mi w oko - ale u Ciebie na zdjęciach po prostu mnie zachwyciły :D

Wracając do brzunia - całuj ile się da, pukaj do fasolinki.

Nasza nauczyła się odpukiwać - serio :lol:

Jeszcze chwileczkę a utulicie ten Wasz malutki CUD - zazdraszczam - bo to najcudowniejsze chwile w życiu człowieka a tak szybko uciekają :roll:

glowac dzięki za odwiedziny! fajnie napisałaś o tych chwilach no i miło że ci się podobają nasze pomysły odnośnie wystroju wnętrz :). moja małżą już sie rozkleja jak o tym pomyśli że znowu bedzie miała taką kruszynkę. ja tez nie moge się już doczekać. ale na dole mamy jeszcze budowę więc nich lepiej fasolek sobie tam dojrzewa jak najdłużej :) bo póki co to maluśki jest tylko 1.6kg dwa tyg temu. mam nadzieje że już jest dużo więcej :roll: :)

Wow :o :o :o Ale rewelacyjna łazienka ci wyszła- zresztą wcale nie wygląda jak łazienka tylko jak pokój - a to jest to, co ja najbardziej lubię :wink:

Zasiałeś swoim wpisem o odpoczynku na forum ogromne ziarno ciekawości- nie pisz proszę kobietom takich rzeczy :lol: A tak w ogóle to sie nie przejmuj :wink:

Odnośnie rolet napisałam ci odp w moich komentarzach.

artuross podliczenie będą w swoim czasie :) ale one i tak się za bardzo juz nie przydadza bo ceny poszły teraz tak w góre że za tę kase którą miałem nie postawiłbym teraz domu :roll: masakra :evil: aż nie chce myśleć co by było jakbyśmy zaczęli później.... :roll: a swoją droga to ty chyba miałeś nas odwiedzić hmmm? czy coś mylę :oops: :D :wink:

b o s k a iga9 niczym się już nie przejmuje :) forumowa przerwa zakończona a i wszystko się wyjaśniło więc mam to już gdzieś...nic już nie pamiętam :lol:

iga co do moskitiery to mamy taka zupełnie zwykłą w oknach - rewelacja - dokonale na niej widać ile tego gówna wpadło by do domu i to przy zgaszonym świetle! :evil:

[

Agdula ...a niedaleko nas :)

[/color]

Świerczu...... ale mnie interesowało, co to jest na tym zdjęciu...coś do zwiedzania?...czyjś ogród?...czy jakaś knajpka?..jeśli knajpka to podaj bliższe namiary, jeśli jakiś park ..to też prosże podaj bliższe dane..

Pytam dlatego, że lubię czasami z rodzinką w niedzielne popołudnie ...jeżdzić po okolicach i poznawać nowe miejsca.. a to miejsce mnie zainteresowało..wygląda na zadbane...raczej nie jest to wytwór przyrody ..raczej ingerencja człowieka w piękno natury :wink: Jeśli jednak to czyjaś posesja...to namiary mnie nie interesują . Dzięki za jakieś wskazówki

:) :) :) :)

artuross podliczenie będą w swoim czasie :) ale one i tak się za bardzo juz nie przydadza bo ceny poszły teraz tak w góre że za tę kase którą miałem nie postawiłbym teraz domu :roll: masakra :evil: aż nie chce myśleć co by było jakbyśmy zaczęli później.... :roll: a swoją droga to ty chyba miałeś nas odwiedzić hmmm? czy coś mylę :oops: :D :wink:

b o s k a iga9 niczym się już nie przejmuje :) forumowa przerwa zakończona a i wszystko się wyjaśniło więc mam to już gdzieś...nic już nie pamiętam :lol:

iga co do moskitiery to mamy taka zupełnie zwykłą w oknach - rewelacja - dokonale na niej widać ile tego gówna wpadło by do domu i to przy zgaszonym świetle! :evil:

masz racje miałem ,sorka ale plany urlopowe nam sie pozmienialy i musialem wracac :( :D ,moze jeszcze bedzie okazja to jak nie bedziesz mial nic przeciwko to chętnie. co do cen to również masz racje ale nie do konca,ceny owszem poszly ale głównie materialów na sciany no i stal oraz cement a to jakis tam procent kosztow budowy(na szczescie znow spadają a magazyny sie zapelniaja) w mojej okolicy cena bloczka gb dochodzi juz do ceny z grudnia 2006 :D i jest od reki,oby to trwalo :D czego sobie i innym życze :lol:

Agdula no musze cie zmarwić.... :( w tej głuszy knajpka? :o raczej nie miałaby racji bytu. To zwykła posesja. No może nie taka zwykła... :wink:

artuross co odwlecze to nie uciecze ;) jesli tylko będą chęci :). Co do kosztów to tak jak pisałem na pewno będą ale muszę zakończyć pewien etap i potem wystawie ogóle podsumowanie na temat którego bedziemy mogli sobie podyskutowac :)

b o s k a iga9 moskitiery są na rzepy takie przyklejane do okna... z zewnątrz nie będę robił fot bo nic nie widać żeby było w oknie ;) no jedynie od środka. może jeszcze dziś wkleje a jak nie to jutro rano :). pozdro!