świercz1719500624 27.09.2007 16:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2007 Witam Wszystkich! Biorę sie za komentarze bo dziennika i tak szybko nie uzupełnie bo póki co mam za dużo obowiązków i roboty... jestem troche zmęczony... ...i skrzydełka jakos tez opadły Ale do rzeczy: Acidtea dgp planowaliśmy sami. to żadna folozofia! i nie rozumiem kogoś kto wydaje na to wielkie pieniądze za instalacje! w Muratorze którymś tam było to tak dokładnie wytłumaczone jak krowe i na rowie - bez urazy oczywiście!, ale tez nie pytaj w którym nie jestem w stanie teraz tego znaleść napisz dokładnie co byś chciał wiedzieć - oczywiście służe pomocą! kasia w dzięki! Antoś rośnie póki co bardzo dobrze. no oby nie zapeszyć.... lbryndal informatyk odzyskał wszystko co potrzebne było mi do firmy i pracy, a "moje dokumenty" pominął albo nie można ich odzyskać... nie wiem ... a może ty coś o tym wiesz;) K74 dzięki!!! Aguu specjalnie dla Ciebie! http://images30.fotosik.pl/89/e7c7b630cce7edc8.jpg_http://images28.fotosik.pl/89/bae5fe2feeaec8e9.jpg nie zostawiaj żadnego otworu!!! ja nawet miałem chyba zakafelkowany komin ale już nie pamiętam... musze ojca zapytać... dobrze piszesz że to podączenie powinno być jak najkrótsze! u mnie waśnie tak jest. a piece np. stelmark mają wyjście z góry i ta droga juz sie wydłuża. Kształtki vel perzedłużki do podłączenia do komina można kupic razem z kotłem - osztuje 50zł. wloczykij dzięki i tez gratuluje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 28.09.2007 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2007 Suoer te fotki z lotu ptaka. No odlotowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świercz1719500624 28.09.2007 09:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2007 no dokładnie! odlotowe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 28.09.2007 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2007 lbryndal informatyk odzyskał wszystko co potrzebne było mi do firmy i pracy, a "moje dokumenty" pominął albo nie można ich odzyskać... nie wiem ... a może ty coś o tym wiesz;) Aguu specjalnie dla Ciebie! http://images30.fotosik.pl/89/e7c7b630cce7edc8.jpg_http://images28.fotosik.pl/89/bae5fe2feeaec8e9.jpg] a jest szansa jeszcze na jakieś zdjęcia z kotłowni ? no i najważniejsze czyli jaka marka pieca i czy już próba była palenia. ze stelmarkiem właśnie jest problem bo nie wiem jak go ustawić w kotłowni żeby wyczystki były osiągalne, chyba poszukam innego producenta kociołków i tyle, ale oni mi odpowiadali bo mają kocioł 17kW niby na 150m2 powierzchni i nad nim myślałem, a jest on z podajnikiem tłokowym i to był plus dla niego. a co do problemów informatycznych to nie moja sprawka zdjęcia z "góry" extra proponuję paralotniarza wpuścić niech polata po domu i porobi zdjęcia (np. kotłowni, spiżarki) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świercz1719500624 28.09.2007 09:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2007 lbryndal zdjęcia kotłowni bedą na 100% ale to już w dziennku i w najbliższym czasie - pojawi sie jako pierwsza z parteru Marka pieca żadna - piec pleszewski. no i co najgorsze nie było jeszcze próby czekam na pare spraw... nie bede wymieniał jeszcze jakich ale trwa to strasznie długo a co do problemów informatycznych to chciałem zapytac a nie posądzać czy wiesz coś o tym czy można to jeszcze odzyskać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 28.09.2007 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2007 lbryndal zdjęcia kotłowni bede na 100% ale to już w dziennku i najbliższym czasie - pojawi sie jako piewrsza z parteru Marka pieca żadna - piec pleszewski. no i co najgorsze nie było jeszcze próby czekam na pare spraw... nie bede wymieniał jeszcze jakich ale trwa to strasznie długo a co do problemów informatycznych to chciałem zapytac a nie posądzać czy wiesz coś o tym czy można to jeszcze odzyskać? expertem nie jestem ale ponoć można odzyskać wszystko tylko jedyną barierą jest koszt. o takie coś znalazłem: Uszkodzenia logiczne odzyskanie danych z usuniętej partycji 300-400 zł odzyskanie danych ze sformatowanej partycji 300-500 zł odzyskanie danych po ich skasowaniu 300-700 zł odzyskanie danych po działaniu wirusów 500-800 zł albo jeszcze zerknij tutaj: http://www.ontrack.pl/oprogramowanie.php są tam jakieś dema i można zobaczyć co odzyska dany program tylko, że nie da się zapisac tego co odzyska. może gdzieś jest jakiś numerek czy pliczek który pozwala na pracę na fulla. albo jeszcze tutaj: http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=1&t=94 a do piecyka wracając to pleszewski ale na jakiejś stronce można go znaleźć ? jakieś schematy i takie tam? a może gość robi je w garażu bo tam ponoć co drugi dom to ktoś robi kotły. a na zdjęcia czekałem, czekam i będę czekał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świercz1719500624 28.09.2007 09:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2007 lbryndal co do spraw infotamtycznych to troche wiedzy i wszystko samemu można zrobić no tylko tą wiedze tża mieć zapytam mlodygi ten na pewno bedzie wiedział ....a koszta porażające niektóre piece pleszewskie i sa robione w garażu ale tego właśnie chciałem sie ustrzec i kupowałem z polecenia - użytkownicy no chwalili sobie ten piec mam 25kw - z lekka zawyżona moc bo 21-23 to starczyłoby na te 180 m2 no ale lepiej zawsze wziąć wiecej niż później farelką sie dogrzewać.... choć mi chyba to nie grozi.... a to dlatego że ja jeszcze sie nie dogrzewałem - w domu jest tak ciepło że na krótki rękaw można chodzić zobaczymy jak bedzie dalej.... bardzo jestem ciekaw jak to bedzie podczas mrozów.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 28.09.2007 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2007 http://images20.fotosik.pl/206/905972b87829ebf0.jpg o rany! fasolek się urodził! gratulacje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! - dawno nie zaglądałam do Twojego dziennika tak więc w tym momencie nie przejmuj sie brakiem wykończeń Osiedle - piękne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świercz1719500624 28.09.2007 12:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2007 ave! róze dam żonie a Tobie wielkie dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 29.09.2007 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2007 synuś piękny super zdjęcia z góry. Mam pytanie czy w pokojach sufity malowałeś tą samą farbą co ściany? Coś tam widzę, ale chcę się upewnić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świercz1719500624 29.09.2007 21:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2007 Aga - Żona Facia dzięki serdeczne pokoje chłopaków i nasza sypialnia sa dwukolorowe i jednym z nich jest też dziabnięty sufit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwuś 30.09.2007 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2007 Odnalazł mi się Wasz dziennik, a wszystko przez moje gapiostwo Mały synuś jest niezły gość, że daje "ryde" trzymać taaakiego smoka. Normalnie pudzian jak nic. Zdjęcia terenów spoko, to pewnie rano walisz do lasu po grzybki do jajeczniczki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świercz1719500624 01.10.2007 09:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2007 Iwuś jak miło cie tu widzieć Antek jest własnie w szpitalu ale myśle że bedzie dobrze.... Ma już miesiąc a wszyscy myślą że to noworodek taki jest malusieńki.... ale tak słodki jak nikt na tym świecie Co do lasów to masz 100% racje - ide z Barneyem na spacer i przybnoszę sobie parę grzybków na kolacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 01.10.2007 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2007 o rany świercz co sie dzieje? czemu w szpitalu? trzymam mocno kciuki za małego Antosia a jak jego mama się czuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świercz1719500624 01.10.2007 09:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2007 sylvia1 okazało się że po miesiącu ma bardzo wysoki alarmujący poziom bilirubiny (żółtaczka) - tża było więc pędzić do szpitala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 01.10.2007 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2007 sylvia1 okazało się że po miesiącu ma bardzo wysoki alarmujący poziom bilirubiny (żółtaczka) - tża było więc pędzić do szpitala a ten wysoki poiozm to jaki? moje oba miały żółtaczkę Krzyś nawet pod lampami leżał. Było to spowodowane infekcją ukł. moczowego ( zbadajcie koniecznie mocz) a bratanek męża to miała żółtaczkę spowodowaną mlekiem mamy. PO przejściu na sztuczne karmienie z butli minęło .. zobaczysz wszystko będzie dobrze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świercz1719500624 01.10.2007 14:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2007 sylvia1 normalnie jak lekarz - rewelacja! - jutro własnie bedzie posiew i sie wyjaśni czy to od ukł. moczowego, jesli tak to antybiotyki... i jeszcze tydz. w szpitalu... ps. 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 01.10.2007 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2007 sylvia1 normalnie jak lekarz - rewelacja! - jutro własnie bedzie posiew i sie wyjaśni czy to od ukł. moczowego, jesli tak to antybiotyki... i jeszcze tydz. w szpitalu... ps. 18 A Antoś w szpitalu sam czy z mamą? Będzie dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świercz1719500624 01.10.2007 20:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2007 sylvia1 coś ty... taka kruszynka sama? z mamą, mamą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aguu 01.10.2007 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2007 świerczu, wielkie dzięki za ten komin w kotłowni i kocioł. Ja jednak będę musiał zrobić wcześniej otwór w kominie, bo nie robię komina z cegieł ale z gotowych elementów tzw. systemowy i muszę od razu umieścić gdzieś ten wlot spalin, a jeszcze nie jestem zdecydowany na żaden konkretny model. Ba, wciąż jeszcze walczy u mnie gaz z węglem lbryndal, mam ten sam problem z tym Stalmarkiem, bo generalnie mi się podoba, ale ni jak nie mieści mi się w kotłowni. Tzn. wejść do niej to wejdzie, ale jak go czyścić Znajomy z Myślenic ma znajomego, który robi kotły z tłokiem. Zamówił u niego jeden sobie i zainstalował, ale jeszcze nie palił. Muszę zbadać temat, bo ponoć gość może przystosować kocioł do kotłowni, tylko nie wiem w jakim zakresie. No i nie jest ze stali kotłowej tylko zwykłej oraz nie jest to jakiś duży producent, ale taki mały. Zajrzyj jeszcze tu http://www.kotlobudosiek.pl, też mają tłokowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts