Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarze do dziennika świercza

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam Świreszczu ja także bardzo cieszę sie że się odezwałeś gdyż to Twój dziennik był pierwszym, którym czytałam i bardzo mi się podobał - dużo humoru, konkrety jeśli chodzi o ceny a co najważniejsze to że my się budujemy także w Puszczy Zielonce choć wydaje mi się że z jej drugiej strony bo w Czerwonaku. Trzymam kciuki za synka i życzę wszystkiego najlepszego.

...no nie sposób tu nie zaglądać

niby tu nikogo nie znam a czuje sie jak w doborowym towarzystwie i jakbym miał tu samych przyjaciół. Dziennik dostarczył mi tylu miłych chwil i słów że nie mogę go od tak zostawić. Przy okazji jeszcze raz wszystkim dziękuje za tak duży odzew, zainteresowanie i te wszystkie słowa, które naprawde podnosiły na duchu. wiecie jakie to miłe że są ludzie którzy chodż przez sekundę pomyślą o naszej sytuacji, pomyślą serdecznie i miło - to jest po prostu coś niesamowitego. Wszystkim niezmiernie dziekuje!

Reaktywacje dziennika oczywiście bedzie. Mam zamiar pokazać jeszcze kilka rzeczy i zrobić pare podsumowań. no a jak już skończymy budowę to zostanie chwalenie sie ogrodem hehehehe :)

pozdro!

• 2 weeks później...

Witaj Świerczu!!

Cieszę się, że czasem coś jeszcze napiszesz, mimo, że budowa już właściwie zakończona. Ach zazdroszczę Wam tych wieczorków w blasku kominka i przestrzeni we własnym domu.

Nasza budowa już dobiega końca. teraz malujemy ściany, w kuchni zamontowane są już meble, w ciągu najbliższych kilku może kilkunastu dni będziemy montować podłogi (panele) a przed świętami stolarz obiecał zamontować schody wewnętrzne i drzwi.

Nie mamy jeszcze wykonanej elewacji ani podbitki, a podwórko ciągle jest jeszcze placem budowy, ale w domku można by już zamieszkać. No właśnie można by, gdyby nie brak mediów, a dokładniej: brak prądu (własnego - bo na cele budowlano-wykończeniowe pożyczamy), brak wody i kanalizacji - no to powiedzmy jest do załatwienia bo zmuszeni jesteśmy zrobić szmbo. Ale bez wody żyć się nie da!

Ulewam sobie żółci. Bardzo Cię przepraszam.

Pomyśleć, że budowę rozpoczęliśmy rok temu. Domek już stoi, w środku co raz ładniej, przytulniej - w kominku palimy codziennie.

Mam nadzieję, że uda się jakoś rozwiązać te formalne problemy i wykonać w końcu przyłącza.

A co u Was? Jak dzidziuś? Zdrowy?

Czekam na kolejne Twoje wpisy i ogrodnicze poczynania.

Serdecznie pozdrawiam

Marta P.

13091975 no to widze że pieknie sie zapowiada wykończenie domu w srodku :) u pod młotek idze własnie kuchnia. są pieniażki bedzie kuchnia :))) yuhu! ubolewamy nad tym iz nie mamy jeszcze wykończonych schodów (wciąż łazimy po betonowych :( ) no i nie mamy jeszcze elewacji i ogrodzenia.

przed zmaganiami ogrodniczymi wrzucę jeszcze do dziennika gabinet, kominek, i może kuchnie jak zdązymy :) o schodach też coś powiem na łamach dziennika bo mamy już fajną koncepce :)

pozdro!

ps. i bede nudny mówiąc że ubolewam nad brakiem zdjęć tfych :))))))

Cześć Świerczu!

jak tam twoje zapędy ogrodowe? Ja chyba w poniedziałek wybiorę się do sklepu ogrodniczego, bo od 1.03 znów otwierają. Co to będzie, co to będzie? Planuję drugą brzoskwinię. I pewnie nie obejdzie się bez rzeczy, których nie planowałam

:lol:

Aha - u mnie w komentarzach wrzuciłam zdjęcia winorośli, które planuję u siebie. Jak masz ochotę - zerknij, ciekawe są :wink:

Jak twoja sosna?

No i tak to się toczy... Wy zaczynacie szaleć z ogrodem a my powoli z budową. To znaczy zaczynamy powoli bo jak się potoczy to potem już tchu tak łatwo nie złapię :lol: :lol: :lol:

Pozdrawiam serdecznie, miło tak wpaść i nacieszyć oko tym jak macie wszystko na każdym etapie budowy dopieszczone. Niedościgniony ideał, ale się postaram. :wink:

Wszystkiego dobrego. :D

Świerczu, mam Twój Dziennik w ulubionych i często do niego zaglądam :)

Teraz próbuję zgapić od Ciebie kolor podbitki i elementów drewnianych zewnętrznych.

Pytałam Cię już dawno na privie, czym malowałeś swoje drewno? Wiem że jest to "dąb naturalny", ale prosiłam Cię o więcej szczegółów, tj. jaka marka, czy to lakierobejca, czy impregnat i lakier bezbarwny?

Drewno ma śliczny kolor i ładny, matowy połysk.

Patrzę do skrzynki, a mój mail do Ciebie wciąż czeka na wysłanie, po tylu miesiącach :o

Napiszesz mi tutaj?

dominikams już, już mieliśmy jechac do naszej puszczy do arboretum ale coś tam nam wypadło i nie pojechaliśmy ale napalenie było ogromne - ale chyba bardzo dobrze że ten wyjazd się odłożył bo obecnie jest u nas biało!!! :o :o :evil: :evil: i 0st C

u nas sa juz dwie brzoskwienie - wiem że sie przyjęły bo pączki już sa obfite :) ciekawe kiedy bedą owocowac :roll: :D

Oto sosna - prawda że biedna i samotna - sióstr potrzebuje na gwałt :lol: tylko jakos pogoda nam przeszkadza :)

http://images28.fotosik.pl/171/8edc8eea26438c30med.jpg_http://images33.fotosik.pl/167/786747d7f326cccfmed.jpg

Iwuś przestań :oops: zobaczysz że bedzie podobnie lub jeszcze lepiej - już się przekonałem o tym. np. Aguu ma piekne krokwie i strasznie mu ich zazdroszcze. Przy okazji serdecznie go pozdrawiam :)

Sloneczko fajnie to słyszczec że lubisz moj dziennik :)

A mnie sie wydawało że juz ci to pisałem - ale okazuje sie że komuś innemu ... bo ludzi pytają :) - ale do rzczy już sprawdzam co to było :) chwilka.....

...jestem :)

jest to: LAZURA OCHRONNA firmy 3V3, kolor naturalny dąb

mam nadzjeje że zdązyłem