Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarze do dziennika świercza

Recommended Posts

świerczu, dzięki za utwierdzenie w słuszności decyzji :) A tak na marginesie to masz zajefajny awatar. Taki... twarzowy ;)

Korzystając z okazji chciałbym poinformować, że jaxmdl będzie budował Z14 w konstrukcji szkieletowej.

o kurczę szkieletowy Z14, oby tylko dziennik powstał, to będzie co oglądać

• Odpowiedzi 1,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Aguu dzieki za namiar na dziennik jaxmdl fajnie popatrzeć na to samo w troche innym wydaniu :). A! no i fajnie że wreszcie coś napisałeś w dzienniku - strasznie jestem ciekaw jai u ciebie bedzie efekt końcowy. Bo przez te krokwie twoje to nie moge spac że takie ładne :lol: :lol: :lol: :lol: a umnie spier....

pozdrawiam serdeczniew i do usłyszenia

• 3 weeks później...

:-?

...a mnie nadal intryguje Twój kominek....

dlaczego komin jest taki wąski? a może ja czegoś nie widzę (chodzi mi o otwory odprowadzające ciepłe powietrze do góry) widzę jedynie rurę do spalin i to wszystko :-?

Chciałabym mieć taki sam, ale mój murarz nie robił nigdy komina pod DGP w piętrowym domu i boję sie, że coś mu nie wyjdzie.

Domyślam się, że nie dysponujesz dużą ilością wolnego czasu, ale może objaśnisz conieco laikowi?

Pozdrawiam i przy okazji czekam na zdjęcia wiosennego domu.

Zaglądam do dziennika świercza codziennie jak tylko jestem na forum i w zasadzie za każdym razem widzę to samo. Żadnych nowych postów, żadnych nowych komentarzy... Jakoś tak smutno się zrobiło, gdy dziennik umarł śmiercią naturalną wraz z zamieszkaniem przez świercza i jego rodzinkę w wybudowanym Zecie. Nie mam mu tego, broń Boże, za złe! Ale z przysłowiową łezką w oku wspominam czasy, gdy dziennik i komentarze tętniły życiem. Z niecierpliwością logowałem się na forum w oczekiwaniu co też nowego, ciekawego wydarzyło się na budowie, jakie problemy zaprzątały świercza i innych budujących. Zawsze można było liczyć na fachową poradę i ciekawą dyskusję. Mój Z14 nie byłby tym Zetem, którym teraz jest bez świercza i jego dziennika. Cieszy tylko, że są kontynuatorzy, spadkobiercy idei budowy Zetów Czternastych jak lbryndal, maanmy oraz nowe pokolenie w osobach kopciuszki czy e.jacek, jak również eksperymentatorzy jak jaxmdl, który buduje w technologii szkieletu drewnianego.

Ale ponieważ amatorzy Z14 to ludzie radośni, śmiali i przedsiębiorczy, kończę ze smętami :D Budujmy te nasze gniazdka i zamieszkajmy w nich jak najszybciej, by nie zazdrościć świerczowi i jego najbliższym lecz dzielić wspólnie radość mieszkania we własnym domu, we własnym Z14 :D A za 10-20 lat świercz założy nowy dziennik: "Z14 - dziennik remontu" i wszyscy znowu się tu spotkamy :lol:

Zaglądam do dziennika świercza codziennie jak tylko jestem na forum i w zasadzie za każdym razem widzę to samo. Żadnych nowych postów, żadnych nowych komentarzy... Jakoś tak smutno się zrobiło, gdy dziennik umarł śmiercią naturalną wraz z zamieszkaniem przez świercza i jego rodzinkę w wybudowanym Zecie. Nie mam mu tego, broń Boże, za złe! Ale z przysłowiową łezką w oku wspominam czasy, gdy dziennik i komentarze tętniły życiem. Z niecierpliwością logowałem się na forum w oczekiwaniu co też nowego, ciekawego wydarzyło się na budowie, jakie problemy zaprzątały świercza i innych budujących. Zawsze można było liczyć na fachową poradę i ciekawą dyskusję. Mój Z14 nie byłby tym Zetem, którym teraz jest bez świercza i jego dziennika. Cieszy tylko, że są kontynuatorzy, spadkobiercy idei budowy Zetów Czternastych jak lbryndal, maanmy oraz nowe pokolenie w osobach kopciuszki czy e.jacek, jak również eksperymentatorzy jak jaxmdl, który buduje w technologii szkieletu drewnianego.

Ale ponieważ amatorzy Z14 to ludzie radośni, śmiali i przedsiębiorczy, kończę ze smętami :D Budujmy te nasze gniazdka i zamieszkajmy w nich jak najszybciej, by nie zazdrościć świerczowi i jego najbliższym lecz dzielić wspólnie radość mieszkania we własnym domu, we własnym Z14 :D A za 10-20 lat świercz założy nowy dziennik: "Z14 - dziennik remontu" i wszyscy znowu się tu spotkamy :lol:

święta prawda

• 4 weeks później...
  • 2 weeks później...
  • 1 month później...

Witam wszystkich!!!!!!

strasznie zaniedbałem swój dziennik ale wiecie? mam takiego lenia.... pogoda piękna i staram sie jak najwięcej wykorzystać jej w ogrodzie, choć nie można tego jeszcze nazwać ogrodem. obecuje ze napisze i to dużo jak tylko najdzie mnie wena :) a mam czym sie pochwalić.

dzieki wszystkim za miłe słowa!

a tak w ogóle to zaglądam tu bo nasi znajomi przeciez budują obok i maja tez dziennik :)

pozdro

basiula_81 cudny avatar! a kolor to książycowy pył Magantu :wink:

Witam wszystkich!!!!!!

strasznie zaniedbałem swój dziennik ale wiecie? mam takiego lenia.... pogoda piękna i staram sie jak najwięcej wykorzystać jej w ogrodzie, choć nie można tego jeszcze nazwać ogrodem. obecuje ze napisze i to dużo jak tylko najdzie mnie wena :) a mam czym sie pochwalić.

dzieki wszystkim za miłe słowa!

a tak w ogóle to zaglądam tu bo nasi znajomi przeciez budują obok i maja tez dziennik :)

pozdro

basiula_81 cudny avatar! a kolor to książycowy pył Magantu :wink:

ukazał się :D :D :D :D :D :D i są nadzieje

hehehe

najpierw musze cosik napisać w dzienniku, bo rok juz stuknął jak mieszkam w zecie14, a tak suchych zdjęć wklejac nie bede... ;)

Avatar nie zmieniony.... to mój jeden z pierwszych którego miałem najdłużej i chyba ulubiony. wkleiłem z nadzieją na rychły powrót do pisania :)

• 2 weeks później...

Witaj Świerczu!!!!!!!

Jakże miło widzieć, że żyjesz i masz się dobrze. Często zaglądam na forum Muratora, a Ciebie nie było i nie było....

Już myślałam, że masz jakieś kłopoty z młodszym synkiem i nie masz czasu na pisanie, a tu zwyczajne lenistwo!!!!!

Lepiej, że taka jest przyczyna Twojego milczenia.

Muszę Ci się pochwalić, że ja już mieszkam w swoim domku (brak umiejętności wklejania zdjęć doskwiera mi nadal).

Przeprowadziliśmy się w czerwcu - pod koniec. Wprawdzie nie mamy jeszcze elewacji ani podbitki, schody zewnętrzne też nie są obłożone, ale środek jest już wykończony.

Mieszka się wspaniale.

Przestrzeń, awoboda i co najważniejsze - wreszcie jesteśmy u siebie.

Pozdrawiam Cię serdecznie

Marta P.