Agduś 25.05.2006 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2006 Wpisuję w wyszukiwarkę całą frazę, robię to w "" i zaznaczam, żeby znalazła wszystkie słowa. I co? I dostaję wynik, a raczej tysiące wyników, ale żaden nie zawiera podanej frazy, tylko pojedyncze z niej słowa. Jak szukać, żeby wyszukiwarka pokazała tylko posty zaiwerające całą podaną frazę, a nie pojedyncze z niej słowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 25.05.2006 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2006 Wpisuję w wyszukiwarkę całą frazę, robię to w "" i zaznaczam, żeby znalazła wszystkie słowa. I co? I dostaję wynik, a raczej tysiące wyników, ale żaden nie zawiera podanej frazy, tylko pojedyncze z niej słowa. Jak szukać, żeby wyszukiwarka pokazała tylko posty zaiwerające całą podaną frazę, a nie pojedyncze z niej słowa? Obawiam się, że to nie działa Tzn. działa, ale jest niedokładne. Metody są dwie: - dodać po frazie dodatkowe słowo poprzedzone AND [przykład "kominek z płaszczem wodnym" AND nowy - bez słowa 'nowy' 1095 wyników, z tym słowem - 11 wyników] albo - zawęzić wyniki, ustawiając w "Opcjach wyszukiwania" odpowiednie miejsce w "Forum", a jeszcze dokładniej - w "Kategoria" Można jeszcze - ale bardzo nieznacznie - zawęzić wyniki zaznaczając w "Przeszukaj ostatnie" - "Przeszukaj tylko tekst wiadomości"; ale to minimalne różnice. PS: i zdaje mi się, że kiedyś działało lepiej, ponieważ ten patent opisałem, a zwykle sprawdzam co się da, zanim napiszę. Ale może mi się jednak tylko zdaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 25.05.2006 20:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2006 Dzięki za rady, wypróbuję na pewno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krisker 02.06.2006 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2006 Wpisuję w wyszukiwarkę całą frazę, robię to w "" i zaznaczam, żeby znalazła wszystkie słowa. I co? I dostaję wynik, a raczej tysiące wyników, ale żaden nie zawiera podanej frazy, tylko pojedyncze z niej słowa. Jak szukać, żeby wyszukiwarka pokazała tylko posty zaiwerające całą podaną frazę, a nie pojedyncze z niej słowa? Obawiam się, że to nie działa Tzn. działa, ale jest niedokładne. Metody są dwie: - dodać po frazie dodatkowe słowo poprzedzone AND [przykład "kominek z płaszczem wodnym" AND nowy - bez słowa 'nowy' 1095 wyników, z tym słowem - 11 wyników] albo - zawęzić wyniki, ustawiając w "Opcjach wyszukiwania" odpowiednie miejsce w "Forum", a jeszcze dokładniej - w "Kategoria" Można jeszcze - ale bardzo nieznacznie - zawęzić wyniki zaznaczając w "Przeszukaj ostatnie" - "Przeszukaj tylko tekst wiadomości"; ale to minimalne różnice. PS: i zdaje mi się, że kiedyś działało lepiej, ponieważ ten patent opisałem, a zwykle sprawdzam co się da, zanim napiszę. Ale może mi się jednak tylko zdaje. A ja wpisuję szukaną frazę w cudzysłowiach i wybieram opcję "Szukaj wszystkich słów". Działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 06.06.2006 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2006 A ja wpisuję szukaną frazę w cudzysłowiach i wybieram opcję "Szukaj wszystkich słów". Działa może w tej frazie wrzucasz takie słowa, które występują w postach dokładnie w podanej przez Ciebie kolejności np. przy frazie "dodatkowe słowo poprzedzone" wynik jest dokładny, ale pewnie tylko dlatego, że te 3 słowa razem nie występują w żadnym innym poście. ale już przy frazie "to minimalne różnice" słówka są porozrzucane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krisker 07.06.2006 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2006 może w tej frazie wrzucasz takie słowa, które występują w postach dokładnie w podanej przez Ciebie kolejności np. przy frazie "dodatkowe słowo poprzedzone" wynik jest dokładny, ale pewnie tylko dlatego, że te 3 słowa razem nie występują w żadnym innym poście. ale już przy frazie "to minimalne różnice" słówka są porozrzucane Faktycznie Porypana ta wyszukiwarka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mdyjor 05.08.2006 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2006 Generalnie po dłuższym jej używaniu stwierdzam że wyszukiwarka postów jest beznadziejna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts