Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Sposoby na utwardzenie drogi

Recommended Posts

Ja to kupowałem jako gruz. Za całość zapłaciłem w zeszłym roku około 700 pln. A płyt wystarczyło na ułożenie około 50 m drogi. Płyty układane były w dwa ślady na koła pojazdu a w środku jest wsypany żwir z gruzem itp. Warto czasami pojeździć po budowach i popytać. W tej cenie był dowóz na moją działkę.

Pozdrawiam,

Gość Gosc123

A ja sypałem tak:

- duży budowalny gruz

- piach

- mniejszy budowlany gruz

- piach

- drobniutki gruzik pomieszany z drobniutko polamana dachowka

- piach

- dachowka cementowa w calosci lub polamana, swiezo zrzucona z dachu, potem rozgrabiona i polamana dodatkowo metalowym slupkiem od ogrodzenia.

Juz mozna jezdzic, ale planuje na to teraz bardziej wiazacy piach, moze kliniec i ewentualnie plyty jombo (dla osi), reszta bedzie obsiana trawka

Moze byc?

• 8 months później...
  • 6 years później...
mam podobny problemz drogą jak Ty ale dla zabawy spadek drogi wynosi coś koło 10 stopni i to wszystko na doskonałej jakości glinie obecnie na drodze są prze[iękne fale co co chila trzeba je korygować prawdopodobnie poprzedni właściciel nie zagęścił odopowiednio podkładu i zastanawiam się jak to poprawić a żeby było jeszcze weselej to ta droga to naturalne ujście wód gróntowych z całego niemałego ogrodu też na wspaniałej glinie i co z tym cholerstwem robić teraz?

mam problemy drogą niewłaściwie zagęszczoną ( prawdopodobnie) i żeby nie było za łatwo to spadek drogi wynosi coś koło 10 stopni i to wszystko na doskonałej jakości glinie obecnie na drodze są przepiękne fale i co chwila trzeba je korygować zastanawiam się jak to poprawić a żeby było jeszcze weselej to ta droga to naturalne ujście wód gróntowych z całego niemałego ogrodu też na wspaniałej glinie i co z tym cholerstwem robić teraz? ach ogród ogrodzony jest betonowym pgrodzeniem na fundamencie