Redik 25.05.2006 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2006 Był sobie akt notarialny. I zlozony do sadu wniosek wynikajacy z niego (zmiany w KW). Wniosek zostal przez sad oddalony, z powodu braku jednej mapy. Znaczy poczatkowo bylo wezwanie do poprawienia, ale poprawienie nie bylo mozliwe w tak krotkim czasie i wniosek zostal oddalony. Teraz mam juz komplet dokumentow. I pytanie co teraz???Wydawalo mi sie ze teraz powinienem isc do notariusza z kompletem dokumentow i on powinien zlozyc do sadu nowy wniosekA watpliwosci stad sie wziely ze rozmawialem dzisiaj z osoba z kancelarii notarialnej ktora powiedziala ze nie sklada sie powtornych wnioskow, ale nie wie co sie robi w takich sytuacjach.Wiec jak to jest? Musi byc przeciez jakis sposob na zalatwienie takich spraw.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
burgundczyk 26.05.2006 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2006 a dlaczego nie zadzwonisz do sadu i sie nie zapytasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Redik 26.05.2006 10:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2006 bo to warszawski sąd. Byłes - wiesz o co chodzi, nie byłeś - i tak nie zrozumiesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amax9 27.05.2006 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2006 Musisz ponownie złożyć wniosek do Sądu. Formularze dostepne na stronie ms.gov.pl - niestety również opłata musi być pobrana ponownie (opłata w znakach sądowych - jeżeli chodziło o dział I Kw - mam rozumieć że o sprostowanie ???? - jeżeli tak to 60 zł) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 27.05.2006 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2006 bo to warszawski sąd. Byłes - wiesz o co chodzi, nie byłeś - i tak nie zrozumiesz Byłam - załatwiałam różne rzeczy - bez problemu - miło i na temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania1719508426 27.05.2006 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2006 bo to warszawski sąd. Byłes - wiesz o co chodzi, nie byłeś - i tak nie zrozumiesz Jestem tam ostatnio stałym bywalcem. Rzeczywiście, przy bardziej skomplikowanych sprawach bez wsparcia "umocowanej prawnie" rodziny - ani rusz! Jak już ktoś napisał - musisz złożyć i opłacić nowy wniosek. Teoretycznie mógłbyś składać apelację, ale to się zupełnie nie opłaca. Po pierwsze - w twoim przypadku na 100% by ją odrzucili. Po drugie - rozpoznanie apelacji trwa znacznie dłużej niż nowy wniosek. Mogłeś wówczas, kiedy dali ci termin na uzupełnienie - złożyć umotywowany wniosek o przedłużenie tego terminu. Te 7 dni jest z automatu, ale sąd nie jest nimi związany i na ogół przychyla się do próśb o przedłużenie takiego terminu. To jednak rada na przyszłość bo teraz już po ptakach. A więc - nowy wniosek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Redik 28.05.2006 11:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2006 bardzo dziekuje wszystkim za wyczerpujace odpowiedzi! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts