Gość 11.03.2003 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2003 muzyk a może ty nie miałeś u siebie kuchni ani klopa brudas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Man 11.03.2003 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2003 JezierJakieś namiary na dostawcę drewna?Ile kosztuje m3 suszonego (oczywiście komorowo) i struganego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 11.03.2003 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2003 Ja zamawiam gotową więźbę z wiązarów dachowych. Ma być wysuszona komorowo i ostrugana czterostronnie. http://www.eraga.pl nie wiem czy sprzedają drewno na domy szkieletowe. Mam też taki adres:http://www.szkielet.com.pl/dystrybutorzy.shtml [ Ta wiadomość była edytowana przez: Jezier dnia 2003-03-11 19:10 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bedi 11.03.2003 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2003 muzyk, To były moje subiektywne opinie na temat tego typu domów. Możesz się nie zgadzać ale mnie nie obrażaj. Budynek w którym mieszkam nie ma 5 lat i jeszcze w nim nie śmierdzi. Przyjemnego mieszkania w domku z dykty. Bedi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ADAMOS48 11.03.2003 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2003 Nawet na białe powie się białe to drugi zaprzeczy i powie czarne.Czy zanikła już zdrowa polemika ,która doprowadziła by do prawdy .Moim zdzniem dalsza dyskusja jest bezcelowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 11.03.2003 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2003 Jesteście odważnymi ludźmi. Podziwiam Was. Ja osobiści nie lubię być "myszą doświadczalną". Ale bez was fachowcy od kartonu nie nauczą się go robić. Jeśli to wypali to może moje wnuki zaryzykują i zamieszkają w kartonie? Róbcie swoje i piszcie jak wam się tam żyje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojciech Nitka 11.03.2003 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2003 No cóż, nie wszyscy są TCHÓRZE i chowają się pod anonimowością. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rich 12.03.2003 04:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2003 Panie Wojciechu.Przypatrujac sie tej dyskusji mozna jednoznacznie stwierdzic ze jeszcze bardzo daleko nam do normalnych dyskusji merytorycznych.Anonimowi pochodza jeszcze z tych czasow gdzie wchodzili na drzewo w krotkich majteczkach i jak trzeba bylo zejsc to wolali mamusie by pomogla . A szkoda bo forum jest znakomitym miejscem do wymiany doswiadczen.Podstawowym bledem w tej dyskusji jest brak szacunku dla ludzi ktorzy maja odmienne zdanie lub szukaja innych rozwiazan.Nastepny to niedouczenie tych wszystkowiedzacych i brak argumentow zatem pozostaje im tylko czarna rozpacz. Klaniam sie Rich.Czasami az nie chce zabierac sie glosu widzac tak zleperowanych umyslowo madrali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 12.03.2003 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2003 Podziwiam, odgadłeś idealnie mój profil osobowości. A te majteczki! Genialne!Reasumując, daliście mi popalić.Nie zajmujcie sobie mną swojego cennego czasu, bierzcie się za kartony. Kilka wypowiedzi "ignoranta" przecież nie wytrąci Was ze słusznej dysputy. Nie będę się tu więcej wypowiadał.Ale ulga co nie? :[] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojciech Nitka 15.03.2003 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2003 Anonim,nie lubię dyskutować z kimś kto choć pod pseudonimem nie ma odwagi odsłonić swojej twarzy. Dla mnie, jak wyżej wspomniałem to tchórze. Nie piszę więc do Ciebie, a do tych co czytają posty. Mogę przysiąc, że w moim domu i domach wielu moich znajomych podłogi nie skrzypią.Skrzypią natomiast tam gdzie firmy budujące domy nie mają pojęcia o ich budowie. Ale to już wina tylko i wyłącznie Inwestorów, którzy za wszelką ceną chcą budować tanio - biorą firmę byle tańszą, bez sprawdzania ich doświadczenia. Żal im pieniędzy na firmy renowane, z doświadczeniem. I tu wcale mi (tych Inwestorów) nie żal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 15.03.2003 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2003 Jesteś tak śmieszny jak napuszone są twoje wypowiedzi. Tchórze, inwestorzy chcący tanio budować? Żal ci ich? Facet w jakim ty świecie żyjesz! Kogo to obchodzi! Prowadzisz jakąś krucjatę? Nie potrafisz przedstawić swoich opinii do anonimowych i oczekujesz Jana Kowalskiego? Jesteś żałosny! Mówisz nie do mnie tylko do innych!? Masz rozdwojenie jaźni? Aninimowość? Potrzebujesz żebym się przedstawił z imienia i nazwiska żebyś chciał ze mną dyskutować? Mi na tym nie zależy! Oj cienki, cienki bolek jesteś. Wiem już że karton na mózg szkodzi! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc123 15.03.2003 22:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2003 Anonimowy człowieczku, naucz się czytać, a potem pisać. Pan Wojciech nie napisał wcale, że żal mu inwestorów. Zatem w jakim Ty świecie żyjesz? Odpowiedz sobie sam na to pytanie, ale po cichutku i nie zawracaj sobie i innym głowy.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vitek 15.03.2003 23:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2003 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vitek 16.03.2003 00:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2003 Pozwolcie ze sie wlacze do dyskusji.Od 12 lat mam firme malarska w usa(long island),pracuje dla bardzo zamoznych ludzi,dla ktorych wynajecie bardzo dobrych i spraWDZONYCH budowlancow nie jest problemem.Material tez jest dobrej jakosci ,gdyz lumberyard(hurtownia budowlana)mogla by byc,i zapewne by byla sadzona gdyby sprzedali drewno na budowe domu nieodpowiedniej jakosci i na wskutek tego cos zlego by sie z domem zaczelo dziac........Z mojego doswiadczenia,i glebokiego przekonania powiedzialbym ze NIGDY W ZYCIU nie zbudowalbym domu w tej technologii.A wiecie dlaczego.....bo je wciaz trzeba naprawiac....kazdy rog pekniety,zlacza plyt czesto tez ,nie mowiac juz o wystajacych po jakims czasie gwozdziach czy srubach ktorymi montowane sa plyty.Pojemnosc cieplna takiego domu jest chyba rowna zero...jak grzejesz to za cieplo...mowie o ogrzewaniu powietrznym.....przestajesz grzac.natychmiast dom sie wychladza,itd,itp....ogolnie moze specjalnie wymyslili taka technologie zeby te miliony ludzi pracujacy w construction mialy co robic.......bo ilez w koncu mozna sprzedac nowych domow...a naprawiac trzeba na okraglo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MM1719499045 16.03.2003 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2003 Myślę Vitek, że zdecydowanie nie masz racji. W technologii tradycyjnej to dopiero ściany potrafią pękać i osiadać ! Problem tkwi tutaj jednak w doborze dobrych materialów wykończeniowych: gipsy, taśmy do zlącz masy akrylowe czy silikonowe. Kto w dzisiejszych czasach przybija plyty gwoźdźmi ??????????!!!!!!!! Jeżeli Twoich zleceniodawców stać bylo tylko na takich majstrów to strach się bać. Ja bym takich pogonil szybciej niż się pojawili. Na ściany można przecież również zastosować tapetę fizelinową lub z wlókna szklanego i z problemem pękania ścian jest spokój na zawsze a ścianę można wielokrotnie malować. Sądzę również, że przeceniasz zbawienny charakter kumulacji ciepla przez mur tradycyjny. Do regulacji temperatury wewnątrz ktoś wymyślil termostaty i żadna ściana z ceramiki tego nie zastąpi. Niestety wielokrotnie spotkalem się z partactwem wykonawców, którzy sami tworzą sobie w ten sposób front robót kiedy jeden pseudofachowiec poprawia po drugim. Spartaczyć można każdą technologię nawet najlatwiejszą. Budowanie w szkielecie niestety wymaga dużej staranności wykonania, której często naszym budowlańcom brakuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnQ 16.03.2003 21:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2003 M@M czy Ty mieszkasz w domu szkieletowym? bo nie wiem czy jesteś za TA technologią czy przeciw? pytam bo ciekawa jestem ile jest osób które popierają "szkielet"..? mam nadzieję że jak najwięcej..Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MM1719499045 17.03.2003 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2003 Jestem za a nawet przeciw . A tak na poważnie jestem w 100 % za i dlatego zdecydowałem się na tą technologię. W moim wypadku nie jest ona tak do końca kanadyjska, bo dom będzie robiony metodą prefabrykowaną, co daje w mojej opinii większą dokładność i gwarancję wykorzystania dobrze przygotowanego drewna. Z pewnością wyjdzie drożej niż łączenie elementów na placu budowy przy udziale miejscowych fachowców ale moim zdaniem solidniej. W tej chwili oczekuję na pozwolenie na budowę i cała maszyna ruszy mam nadzieję w kwietniu. Widziałem jeden z domów zbudowanych przez tę firmę i rozmawiałem z użytkownikami są bardzo zadowoleni. Chętnie podzielę się swoimi opiniami później już w trakcie budowy, robót wykończeniowych czy użytkowania. Na razie nie będę zdradzał firmy wykonawczej aby nie być posądzony o kryptoreklamę, chociaż osobicie uważam, że jeżeli któś z nas ma dobre doświadczenia z jakąś firmą powinno się o tym mówić głośno zaś partaczy powinniśmy piętnować z całą stanowczością aby przynajmniej ustrzec innych przed popełnieniem błędu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 17.03.2003 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2003 Do Stasiek, Naucz się czytać ze zrozumieniem tekstu i nie osłabiaj więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnQ 17.03.2003 18:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2003 M@M skąd jesteś ? tzn gdzie budujesz? o firmie może napiszesz na moj e-mail? bardzo bym prosiła.. szukam firm godnych polecenie , bo chciałabym tak naprawde iść do takiej firmy i troszkę sobie z kimś porozmawiać na temat warunków umowy itp. Jestem z Łodzi i naprawde jest trudno coś znależć.. dziękuję i pozdrawiam Anna J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnQ 17.03.2003 18:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2003 M@M już znalazłam gdzie budujesz... przepraszam za zamieszanie..ale o firmie możesz napisać .. może jakiś oddział jest też w Łodzi..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts