MONIKKKAA 26.05.2006 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2006 Niedługo rozpoczynam najpiękniejszy etap budowy domu czyli malowanie, meblowanie. Parter domu (koronaII) to dużo przestrzeni, hol połaczony z kuchnia i jadalnia oraz salonem. Mam tekie mażenie żeby cąły dół utrzymac w jednakowej kolorystyce, beże (lub cos innego jasnego) z czerwienią. Mam nowczesny barek poniędzy kuchnia i jadalnia, nogłabym kupić czerwone hokery. Co wy na to a może macie jakieś zdjęcia z czerwienia w roli głównej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 26.05.2006 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2006 powiem tak - jesli chodzi o zdecydowana przewage czerwonego w domu w katalogach wnetrzarskich - cudo w swoim mieszkaniu - nigdy w zyciu!!! akcenty czerwone - jak najbardziej ( np. kanapa , kawalek sciany, zaslony, ew duzy czerwony obraz ) zwlaszcza w delikatnych kolorystycznie, minimalistycznych , prostych wnetrzach taki "kopniak" kolorystyczny swietnie sie sprawdza czyli do bezu - moim zdaniem swietnie , ew w polaczeniu jeszcze z czekoladowym , ciemnym brazem albo z kolorem ciemnego czerwonego wina (burgund) cale wnetrze albo nawet tylko sciany - nie do zniesienia:D:D:D:D pozabijacie sie po 2 tygoniach - czerwony wzmaga agresje i dziala bardzo nadpobudliwe na osrodek nerwowy - po dluzszym przebywaniu w takim "czerwonym " pomieszczeniu - bardzo meczy denerwuje i drazni natomiast sama zastanawiam sie nad takim zestawieniem: ciemna czekoladowa drewniana podloga - sciany , kanapy zaslony - kolorystyka bezu, cappucinoi kolory "kawy z mlekiem" i do tego jakis 1 (jeden!!! ) zdecydowany akcent kolorystyczny w odcieniu intensywnej nasyconej czerwieni.... albo wlasnie bedzie to jedna duza kanapa - albo duuuzy obraz (prawdopodobnie abstrakcja) w kolorze roznych odcieni czerwonego...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anekri 26.05.2006 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2006 mnie też czerwień urzekła ... zrobiłam u siebie czerwone ściany wykuszu i obraz w kolorze czerwieni - chcę jeszcze wprowadzić czerwone elementy świetlne a reszta czekoladowy brąz i ciepłe beże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
motyczka 26.05.2006 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2006 jestem na TAK za dodatkami czerwonymi, które nie dominują... bedę ocieplała swoją łazienkę (ecri-brąz) własnie też czerwienią... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 26.05.2006 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2006 Ciemna podłoga, jasne ściany, krwisto-czerwona sofa To ja tyle .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 26.05.2006 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2006 aha...to ja jeszcze dodam od siebie ze ..serdecznie nieznoszę połaczenia czerwienii z zieleniami albo zółciami (wogole połaczenia jakiegokolwiek zestawu tych barw) bo osobno to jak najbardziej brrrr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
motyczka 26.05.2006 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2006 brr...zielonooka..brr..tez ich nie widzę razem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaR 26.05.2006 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2006 mnie też czerwień urzekła ... zrobiłam u siebie czerwone ściany wykuszu i obraz w kolorze czerwieni - chcę jeszcze wprowadzić czerwone elementy świetlne a reszta czekoladowy brąz i ciepłe beże u nas będzie podobne połšczenie kolorów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts