Filo 05.03.2003 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2003 Witam, Na wiosnę chcę dobudować do naszego domku zdylatowaną drewnianąwernadę (cześciowo zadaszoną). Weranda miałaby być osadzona na słupachbetonowych. Generalnie chodzi mi o taką konstrukcję jaką często widuje sięna amerykański filmach - poszerzenie domu na którym można umieścić stół,krzesła i oczywiście bujaną ławkę. Mam dostęp do tarcicy modrzewiowej teraz tylko brakuje mi projektu iwykonawstwa. Będę wdzięczny za wskazanie źródeł projektu takiej werandy bądźsprawdzonego wykonawcy. Z pozdr, Filo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 05.03.2003 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2003 Też mnie naszło na taką werandę. Podejrzewam,że w górach, to wiedzą jak ją zrobić? Jak zamierzasz wykończyć górę?Czy nie bedzie Ci przeszkadzać,że taka weranda zacienia pokój? Jest urocza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MM1719499045 05.03.2003 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2003 Ja też będę robil u siebie taras drewniany. Wejdź na stronę http://www.decksusa.com. Ja zamówiem sobie pytę, której reklama znajduje się na tej stronie. Na plycie znajdziesz: - sporo zdjęć tarasów - przyklady projektów - program do projektowania tarasów i schodów - do plyty zalączony jest skrypt zawierający dane konstrukcyjneCalość oczywiście po angielsku a wymiary podane są w calach i stopach, ale można to sobie w prosty sposób przeliczyć na nasze potrzeby. W praktyce poslugując się tym programem można samemu zaprojektować nasz wymarzony taras i obliczyć ilość potrzebnych elementów a rysunki pokazują jak to wszystko polączyć. Przesylka kosztowala ok 20 dolarów ( zaplacilem kartą przez internet ) ale sądzę, że bylo warto, tym bardziej, że u nas trudno zdobyć podobną literaturę.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Filo 05.03.2003 22:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2003 Dzięki za link, Piękna sprawa, szkoda że nie ma takiej oferty w Polsce.Dostałeś już CD ?Czy zawarte na płycie narzędzie "dba" o parametry konstrukcyjne werandy ? czy jedynie służy wizualizacji koncepcji tarasu. Pomijając kwestie formalno-prawne czy amator może dzięki programowi zaprojektować bezpieczny taras ?Czy owoc prac można wydrukować w postaci projektu wykonawczego ? Pozdr, Filo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MM1719499045 06.03.2003 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2003 Program na płycie służy raczej do wizualizacji i obejrzenia ponad 300 różnych gotowych koncepcji na zdjęciach. Do Bardziej szczegółowego, konstrukcyjnego zaprojektowania można użyć programu 3D Landscape Profesional. Program do projektowania tarasów jest na drugiej płytce. Niestety w tym programie również mamy cale i stopy ale z pewnością można przy jego pomocy profesjonalnie zaprojektować swój taras również poprawnie pod względem konstrukcyjnym ( kilka rodzajów drewna do wyboru ). Mam ten program od niedawna i jeszcze nie zdążyłem poznać wszystkich możliwości ale zabawa jest przednia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paj 06.03.2003 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2003 u mnie w domciu bedzie weranda okolo 32 m2, na betonowych slupkach beda legary, wszystko z drzewa swierkowgo z dodatkiem modrzewia, weranda w calosci dadaszona, minusem jest zacienienie salonu, ale przedkladam wygode w ulewne cieple dni nad cieniem:smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 06.03.2003 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2003 a moze wystarczy markiza? wiem, wiem, chodzi wam o urok drewna ... i te amerykanskie filmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paj 06.03.2003 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2003 jakie amerykanskie filmy??? U tescia na dzialce jest weranda czesciowo zadaszona . brrr albo slonce "wali", ze sie nie da wytrzymac albo deszcz zacina......brrrrrr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts