olenia 26.05.2006 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2006 16 maja zawrliśmy z firmą X umowę na kupno i montaż bramy garażowej. jej montaż miał się odbyć wraz z montażem okien 25 maja. okna zostały wstawione, brama-nie. parę dni wcześniej panowie z firmy X poinformowali mojego teścia (czyli nawet nie nas bezpośrednio), że producent podniósł cenę napędu tej bramy w związku z tym cena tej bramy byłaby o wiele wyższa. dziś rozmawiałam z panią z firmy Y, od której firma X bierze bramy jako hurtownicy. powiedziała, że producent podniósł cene napędu od 15 maja. moje pytanie: czy rządać od firmy X takiej ceny za bramę, jaka jest na tej umowie z 16 maja? przecież teoretycznie oni powinni już wiedzieć, że napędy są droższe. dodam, że w umowie nic nie ma temat ewentualnych zmian w cenach. pomóżcie!proszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz Saczek 26.05.2006 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2006 A co jest napisane w umowie odnośnie ceny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olenia 26.05.2006 19:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2006 cytuję: wynagrodzenie za wykonanie zleconej pracy strony ustalają w kwocie: 3800 złotych. no i tak poza tym jest jescze o karach za nieterminowe regulowanie należności i nic więcej praktycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz Saczek 26.05.2006 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2006 No to chyba jasne. 3800 jest do zapłaty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olenia 26.05.2006 19:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2006 bardzo dziękuję za szybki odzew. spróbuję to załatwić właśnie w ten sposób. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts