Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Łąka

Recommended Posts

Do urządzania działki jeszcze mi daleko, ale pomarzyć można. Po dzisiejszej wycieczce kolejny raz zatęskniłam za łąką, takim małym kawałkiem normalnej łąki z wysoką, kwitnącą trawą, kwitnącym szczawiem i różnymi łąkowymi kwiatami. Teraz na łąkach jest kolorowo, żółto, fioletowo i biało i to pięknie wygląda. Czy to się da jakoś w kawałku zaaranżować na działce? Jaką trawę posiać, skąd wziąć nasiona kwiatów? A może je wykopać z łąki i posadzić? Czy ktoś coś takiego widzial, a może nawet ma?

Ja w tym roku nie dbam :oops: :oops: :oops: o naszą działeczkę i efekt jest taki:

http://fotoalbum.wzt.pl/fotografie/1223_fotki_7ffd558/20581_675497.jpg

Pozdrawiam

:D :D :D

u nas częśc ogrodu niekoszona wygląda identycznie. A że nie kosimy ścian stawu, to podejrzewam, że u Ciebie jest wysoki poziom wody gruntowej 8)

Ale przyznaje, że widok fajny /do tego mamy kwitnąca, rózową azalię i fioletowego rododendrona/.

walczysz jakos z mniszkiem i ostami?

Ja w tym roku nie dbam :oops: :oops: :oops: o naszą działeczkę i efekt jest taki:

http://fotoalbum.wzt.pl/fotografie/1223_fotki_7ffd558/20581_675497.jpg

Pozdrawiam

:D :D :D

u nas częśc ogrodu niekoszona wygląda identycznie. A że nie kosimy ścian stawu, to podejrzewam, że u Ciebie jest wysoki poziom wody gruntowej 8)

Ale przyznaje, że widok fajny /do tego mamy kwitnąca, rózową azalię i fioletowego rododendrona/.

walczysz jakos z mniszkiem i ostami?

Witaj! :D

Poziom wody gruntowej mam cały rok mniej więcej na tym samym poziomie, no może zimą jest niższy :) Co do walki z mniszkiem i ostem, to totalnie w tym roku "olałem" :oops: ogród i poświęciłem się budowie. Ale planuję to zmienić, pytanie tylko, kiedy :)