firewall 26.08.2011 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2011 Wszystko zależy ile m2 będą chcieć sprzedawać. Gdyby kompozyt był o połowę tańszy wygrałby rynek tarasów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nofear 01.09.2011 22:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2011 i tak wygra, bo jest po prostu praktyczniejszy i bezpieczniejszy, żadnych zadziorów, czy drzazg, nie musisz pielęgnować, dzieci wypuszczasz bez stresu, po co robić sobie kłopot z wymagającym drewnem..? ja montowałem kiedyś parę razy austriacki kompozyt FANO, super jakość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
compi 02.09.2011 05:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2011 Widziałem niedawno deskę Rehau leżącą już jakiś czas pod sklepem sprzedającym ten produkt. Przyznam, że nie wyglądały estetycznie. Fakt, że zapewne nikt nie zajmował się ich pielęgnacją i ruch w tym miejscu jest spory, ale nawet trudno było określić kolor tego czegoś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 02.09.2011 06:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2011 Widziałem niedawno deskę Rehau leżącą już jakiś czas pod sklepem sprzedającym ten produkt. Przyznam, że nie wyglądały estetycznie. Fakt, że zapewne nikt nie zajmował się ich pielęgnacją i ruch w tym miejscu jest spory, ale nawet trudno było określić kolor tego czegoś. Za to renowacja tego bedzie bardzo prosta. Wystarczy wymienić dechy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Best.technik 02.09.2011 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2011 Za to renowacja tego bedzie bardzo prosta. Wystarczy wymienić dechy. To proste: nie kupować Rehau Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 03.09.2011 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2011 To proste: nie kupować Rehau No i czego jeszcze nie kupować? Klient musi się czymś kierować. Może lepiej po prostu unikać dech kompozytowych? Napiszesz pewnie że takie czy inne dechy są już dobre. Rehau tez twierdzi że ich wyrób jest super. Za niską cenę można zaryzykować ale za taką jaką mają w tej chwili kompozyty chyba nie warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
comeon 21.02.2012 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 Jeśli ktoś pisze, że bangkirai nie trzeba konserwować, to choć nie jestem pedantem, to nie chciałbym widzieć jaki ma porządek w lodówce i w szafie Deska musi być oczywiście położona na legarach, na podłożu włóknina przeciw chwastom. Położona na zewnątrz naturalnie płowieje jak każde inne drewno. Jak ktoś lubi mieć szaro-burą to istotnie - konserwacja zbędna. Jest jeszcze jeden aspekt - mimo, że deski są zamontowane jak Bóg przykazał, przykręcone Spax-ami do legarów to i tak na skutek czynników atmosferycznych (słońce, deszcz, śnieg, lód w dowolnych proporcjach i układach) robi się lekkie "śmigło" i patrząc pod światło widać te odkształcenia i to niezależnie od tego, czy deska jest w bezpośrednim sąsiedztwie basenu czy kawałek dalej, gdzie nie wychlapuje się woda z chlorem. Kwestia drzazg - u mnie generalnie nie istnieje, ale to dlatego, że przed montażem poświęciłem kilka minut każdej desce z cieniutkim papierem ściernym. Wcześniej delikatne zadziory były. Jeśli ktoś używa Twinsona napiszcie proszę jak z jego nagrzewaniem się w pełnym słońcu. Poważnie się nad nim zastanawiam, przekonuje mnie głównie jego praktyczna strona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Best.technik 21.02.2012 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 Jeśli ktoś pisze, że bangkirai nie trzeba konserwować, to choć nie jestem pedantem, to nie chciałbym widzieć jaki ma porządek w lodówce i w szafie Deska musi być oczywiście położona na legarach, na podłożu włóknina przeciw chwastom. Położona na zewnątrz naturalnie płowieje jak każde inne drewno. Jak ktoś lubi mieć szaro-burą to istotnie - konserwacja zbędna. Jest jeszcze jeden aspekt - mimo, że deski są zamontowane jak Bóg przykazał, przykręcone Spax-ami do legarów to i tak na skutek czynników atmosferycznych (słońce, deszcz, śnieg, lód w dowolnych proporcjach i układach) robi się lekkie "śmigło" i patrząc pod światło widać te odkształcenia i to niezależnie od tego, czy deska jest w bezpośrednim sąsiedztwie basenu czy kawałek dalej, gdzie nie wychlapuje się woda z chlorem. Kwestia drzazg - u mnie generalnie nie istnieje, ale to dlatego, że przed montażem poświęciłem kilka minut każdej desce z cieniutkim papierem ściernym. Wcześniej delikatne zadziory były. Jeśli ktoś używa Twinsona napiszcie proszę jak z jego nagrzewaniem się w pełnym słońcu. Poważnie się nad nim zastanawiam, przekonuje mnie głównie jego praktyczna strona. Witam, deski kompozytowe nie nagrzewają się w pełnym słońcu tak mocno jak drewno. Można chodzić boso bez uczucia dotkliwego gorąca bądź też chłodu. Poza tym po deszczu bardzo szybko wysychają - woda dosłownie niknie w oczach. Polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
comeon 21.02.2012 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 Witam, deski kompozytowe nie nagrzewają się w pełnym słońcu tak mocno jak drewno. Można chodzić boso bez uczucia dotkliwego gorąca bądź też chłodu. Poza tym po deszczu bardzo szybko wysychają - woda dosłownie niknie w oczach. Polecam Twój post może sugerować, że po drewnie nie da się chodzić, co jest zdecydowaną przesadą i może wprowadzać w błąd. Na bangkirai można się spokojnie położyć gołym ciałem i można spokojnie chodzić boso - w odróżnieniu np od kostki brukowej czy granitowej która parzy w stopy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Best.technik 21.02.2012 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 Twój post może sugerować, że po drewnie nie da się chodzić, co jest zdecydowaną przesadą i może wprowadzać w błąd. Na bangkirai można się spokojnie położyć gołym ciałem i można spokojnie chodzić boso - w odróżnieniu np od kostki brukowej czy granitowej która parzy w stopy. Faktycznie, przepraszam moje słowa mogą wprowadzić w błąd czytającego. Cofam więc słowa "jak drewno" Myślę, że z dostępnych na rynku materiałów do budowy tarasów, jeśli chodzi o wrażenia dotykowe, kompozyt najbardziej przypomina drewno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nowapodloga 28.02.2012 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 kompozyt czy drewno każda deka będzie dobrze leżała na tarasie ale powinna być na bieżąco konserwowana jeżeli dopilnujemy prawidłowego montażu to jest rozstawy legarów podparcia i mocowania deski to 50% radościkażda deska spełni swoje zadanie można na przykład zabezpieczyć deskę od dołu przed gniciem do frezując tak zwany kapinos który odprowadzi wodę są mocowania niewidoczne od góry które też odsuwają deskę od legara deski egzotyczne ładnie wyglądają długo wytrzymują no i cenowo nie są niskie ale trzeba pamiętać że nazwa np bankiray nie da nam gwarancji idealnego tarasu trzeba zaolej ować przed montażem po montażu znowu w pierwszych dwóch latach każda deska potrzebuje konserwacji ale pamiętajmy pochodzi ona z innego klimatu więc w czasie lata potrzebuje ona wilgoci żeby nie pękała więc polewamy ją wodą kompozyty kładziemy i leża i to wszystko a gwarancja 25 lat tak istnieje mam deskę która ma gwarancje 25lat na gnicie plowieniezmiana koloru pęknięcia jest deską litą ma fakturę drewna oczywiście cena wysoka ale klienci którzy przeszli drewno a potem kompozyty komorowe są zadowolenihttp://s3.ifotos.pl/img/319402106_rrhqxhh.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nowapodloga 28.02.2012 22:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 a taki kompozyt widzieliście http://s3.ifotos.pl/img/319402106_rrhqxhh.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
compi 28.02.2012 22:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 To może oprócz zdjęcia dasz jeszcze bliższe namiary na ten sprawdzony kompozyt? Może znasz też cenę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nowapodloga 29.02.2012 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 cena 320 i 360 netto m2nazwa FIBERON WIĘCEJ INFO MAIL [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
compi 29.02.2012 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 Dzięki. Na www praktycznie nic nie widać, ale rozumiem że to początki, więc życzę powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dziobas 29.05.2012 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2012 (edytowane) Przebywając ostatnio na Budmie trafiłem na Ann DREW z Janek Z tego co mówili robią deski kompozytowe na które dają 10 lat gwarancji. Ostrzegali przed lekkim wyblaknięciem koloru, który jak mówili blaknie równomiernie do koloru jaśniejszego. Dlatego takie deski robią dodatkowo szczotkowane,żeby blaknięcie nie było tak widoczne. Pozwoliłem sobie zabrać im ze stoiska kawałek takiej deski i położyłem sobie na dworzu. Po czasie faktycznie kolor ciemnego brązu lekko zszedł do jaśniejszego brązu,ale dzięki temu deska jeszcze bardziej przypomina drewno co zgadza się w sumie z ich deklaracjami na temat koloru. Deska była na dworzu na mrozie (a w tym roku był ostry ), padał na nią deszcz i działały warunki atmosferyczne przez około pół roku. Żadnych zmian poza lekkim odbarwieniem nie zauważyłem. Deski podobno tną na wymiar, czyli odchodzi kwestia odpadów. Co najlepsze to cena którą proponują czyli około 240 zł za metr całego systemu jest nawet kusząca w porównaniu z konkurencyjnymi produktami. Edytowane 31 Sierpnia 2016 przez Dziobas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gregor005 13.06.2012 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2012 (edytowane) Ja mam kompozyt u siebie w ogrodzie i zgadzam się z przedmówcą. Rzeczywiście kolor się odrobinę zmienia, ale nadal taras wygląda estetycznie, jak naturalne drewno. Nie musze tracić czasu na pielęgnację i czyszczenie tarasu. Do konserwacji używam zwykłej wody, ewentualnie ze zwykłymi domowymi środkami czyszczącymi. Ja mam deski z plastivanu i dostałem 25 lat gwarancji na działanie insektów i 10 lat na właściwości fizyko-mechaniczne. Edytowane 29 Czerwca 2012 przez gregor005 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fantomek24 22.06.2012 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2012 witam spotkałem sie z czymś http://allegro.pl/deska-tarasowa-z-kompozytu-drewna-egzotycznego-i2433851867.html chciałem prosić o opinię jest to cos warte? dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 26.06.2012 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2012 a ma ktoś z was podesty kompozytowe na tarasie?myśleliśmy o plastivanie ale oni nie mają identycznych listew wykańczających i miła pani z allegro zaproponowała nam system ecoteak, ta sama cena a cały system do zakupu. Kwota nie jest mała ale biorąc pod uwagę, że możemy ułożyć to sami to wyjdzie podobnie jak średniej klasy płytki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabisor 29.06.2012 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2012 Ja mam taras z kompozytu u siebie w ogrodzie i bardzo sobie chwalę. Nie znam firmy o którą Pan pyta. Mogę jednak powiedzieć, że taras z kompozytu to produkt wysokiej jakości, co potwierdza fakt, że w ciągu kilku lat użytkowania nie zmienił barwy i nie odkształcił się. Wygląda jak drewno, a dzięki temu że ma właściwości tworzywa sztucznego, nie gnije, nie rozwarstwia się. Nie wymaga też intensywnej pielęgnacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts