molus 28.05.2006 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2006 Proszę osoby które mają merbau na podłodze o radę w doborze drzwi wewnętrznych. Czym się kierować przy wyborze? Okna mam w kolorze złoty dąb i drzwi wejściowe także.Z góry wielkie dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ulik 28.05.2006 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2006 ja dobralam do podlogi mam sapelli- kolor mahon, natomiast drzwi zewn i okna palisander moim zdaniem wyszlo dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
molus 30.05.2006 06:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 Sapelli byłoby najlepszym wyborem, ale cena trochę mnie przeraża zwłaszcza że pieniążków zaczęło tak jakoś szybko ubywać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kofi 30.05.2006 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 A ja nie starałam się dobierać koloru drzwi do podłogi, ani do okien (mam białe), bo podłogi mam bardzo różne (akacja, jesion, brzoza, merbau, gres), a drzwi wewnętrzne wszędzie takie same - olcha bejcowana na teak. Brzmi to pewnie okropnie, ale wydaje mi się, że wygląda nieźle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
molus 30.05.2006 08:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 Ja już sama nie wiem jak to dobrać. Merbau będziemy mieli na całym parterze. Jeszcze jedno pytanie. Czy drzwi na parterze i poddaszu powinny mieć taki sam kolor? Na górze planujemy wykładzinę dywanową, ale znowu schody będą w kolorze merbau. Głupieje już. Pomóżcie !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kofi 30.05.2006 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 Daliśmy wszędzie takie same, bo to najprostsze. Jeżeli te górne widać z dołu, albo odwrotnie, to może dobrze żeby były w tym samym stylu. Mam na prawdę dużo kolorów drewna, zapomniałam dodać, że schody z buku i uważam, że fajnie to wygląda na dużej powierzchni oczywiście. Merbau jest dosyć ciemne, więc może te drzwi troszkę jaśniejsze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts