Bigsister 28.05.2006 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2006 Moje tynki mają już 1,5 miesiąca i już wyschły. Posadzka ma tydzień i pewnie jeszcze z 1,5 miesiąca będzie schnąć, dlatego myślę sobie, czy nie jest możliwe położenie najpierw kafelek na ścianę a później na podłogę.Czy ktoś próbowął to robić w ten sposób? Jest to dużo trudniejsze dla kafelkarza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawel78 28.05.2006 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2006 Dla fachowca nie jest to trudne. Pamiętaj aby nie przyklejać ostatniej płytki na dole przed polożeniem terakoty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 28.05.2006 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2006 Moje tynki mają już 1,5 miesiąca i już wyschły. Posadzka ma tydzień i pewnie jeszcze z 1,5 miesiąca będzie schnąć, dlatego myślę sobie, czy nie jest możliwe położenie najpierw kafelek na ścianę a później na podłogę. Czy ktoś próbowął to robić w ten sposób? Jest to dużo trudniejsze dla kafelkarza? moi własnie tak robią najpierw ściany później podłoga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brams 28.05.2006 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2006 Właśnie zaczynanie od klejenia płytek na ścianach jest normalne, zatem kafelkarz się nie załamie skalą "problemu" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lakk 28.05.2006 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2006 A ja robię jeszcze inaczej: najpierw płytki na podłogę, potem płytki na ścianę, następnie tynk (gipsowy) na sufit i resztę ściany, a na końcu fugowanie (to jeszcze przede mną). Jestem w trakcie i jak na razie chwalę sobie taką kolejność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiaterek 28.05.2006 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2006 Lakk, robiłem tak samo - mam nadzieję, że zabezpieczyłeś podłogę? pozdro. Wit. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lakk 30.05.2006 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 O jakim zabezpieczaniu piszesz? Nic takiego nie robiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joola 30.05.2006 22:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 Lakk, Wiaterek pewnie myśli o zabezpieczeniu podłogi przed tynkarzami...Zakryj podłogę i ściany też, grubą folią, bo inaczej będziesz skrobał i podłogę i ściany i fugi...Bigsister, myślę, że właśnie taka kolejność (najpierw ściany potem podłoga) i w tynkowaniu i kafelkowaniu jest prawidłowa. Ja tak miałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lakk 31.05.2006 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2006 Żadnego skrobania, tynk gipsowy, wiec z kafelek na podłodze i ścianach ściera się mokrą szmatką bez problemu. A fugował będę jak wspomniałem na samym końcu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawel78 31.05.2006 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2006 Gips wchodzi w fuge i mamy kolejny problem na forum jak pozbyć się gipsu z fugi. ODPOWIEDZ: Nie ma takiej opcji-fuga od nowa.A przereklamowane środki nic nie pomogą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joola 01.06.2006 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2006 Żadnego skrobania, tynk gipsowy, wiec z kafelek na podłodze i ścianach ściera się mokrą szmatką bez problemu. A fugował będę jak wspomniałem na samym końcu. Bez problemu powiadasz...hmmm...to miłej pracy Lakk tynk gipsowy się rozmazuje i jak jest świeży i jak zaschnięty. Uwierz kobiecie sprzątającej Mycie kafelek( wogóle całe sprzątanie) nawet po najschludniej prowadzonych pracach budowlanych jest uciążliwe i jeszcze zaklniesz szpetnie nie raz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ex67 01.06.2006 23:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2006 Kolejność kładzenia kafelek Tak poprawne że aż idiotyczne ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts